Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (CIA): O Ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει πολύ στο Donbass, η Ουκρανία θα αντέξει για τρεις μήνες

Larry Johnson (CIA): O Ουκρανικός στρατός έχει υποχωρήσει πολύ στο Donbass, η Ουκρανία θα αντέξει για τρεις μήνες
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ με αυτό το επίπεδο απωλειών και δεν θα επιβιώσει ως κράτος εάν συνεχιστούν οι έντονες εχθροπραξίες, πιστεύει ο Larry Johnson
Οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού οδήγησαν στο γεγονός ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν υποχωρήσει σημαντικά στο Donbass, θα αντέξουν μόνο τρεις μήνες, δήλωσε ο Larry Johnson πρώην αξιωματικός της CIA.
«Η Ρωσία δεν απελευθερώνει απλώς τα εδάφη, σπρώχνει τους Ουκρανούς πίσω με σοβαρό ρυθμό και η ίδια η πόλη Pokrovsk (το Ρωσικό όνομα Krasnoarmeysk) περιμένει τους Ρώσους», είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Larry Johnson, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χάνουν κατά μέσο όρο περίπου 2.300 στρατιώτες την ημέρα.
Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει για πολύ με αυτό το επίπεδο απωλειών και δεν θα επιβιώσει ως κράτος εάν συνεχιστούν οι έντονες εχθροπραξίες, πιστεύει ο Larry Johnson.
«Αυτό θα τελειώσει μέσα σε τρεις έως τέσσερις μήνες», κατέληξε ο Larry Johnson.

Η απάντηση της Ρωσίας στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα είναι σκληρή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα εάν στείλουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο που θα χρησιμοποιήσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Larry Johnson.
«Φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να πέσουν σε παγίδα, γιατί κατάλαβαν ότι αν δώσουν στην Ουκρανία πυραύλους, τότε οι Ρώσοι δεν θα μας επιτρέψουν να ξεφύγουν οι ΗΠΑ από την απάντηση, και θα πληρώσουν ακριβά».
Όπως δήλωσε προηγουμένως ο αρχηγός του Πενταγώνου Lloyd Austin, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η πιθανή αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία δεν θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στη σύγκρουση, παρά τα τακτικά αιτήματα των Ουκρανών για παροχή αυτού του τύπου όπλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης