Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στο ΝΑΤΟ για το MiG 31BM – Ο ρωσικός δαίμονας εξοντώνει τα F16 και χτυπά 6 στόχους ταυτόχρονα

Τρόμος στο ΝΑΤΟ για το MiG 31BM –  Ο ρωσικός δαίμονας εξοντώνει τα F16 και χτυπά 6 στόχους ταυτόχρονα
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν το MiG-31 «δαίμονα της ταχύτητας» και οι αναλυτές ότι αυτό το μαχητικό θα γίνει η κύρια απειλή για τα αμερικανικής κατασκευής F-16 στην Ουκρανία
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις μόλις παρέλαβαν τα αναβαθμισμένα μαχητικά MiG-31BM.
Το μαχητικό έχει μετατραπεί σε αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων εξοπλισμένο με πυραύλους R-37.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν το MiG-31 «δαίμονα της ταχύτητας» και οι αναλυτές ότι αυτό το μαχητικό θα γίνει η κύρια απειλή για τα αμερικανικής κατασκευής F-16 στην Ουκρανία.
Το MiG-31BM είναι η εκσυγχρονισμένη έκδοση του σοβιετικού - ρωσικού μαχητικού MiG-31, το οποίο βελτιώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με το αρχικό μοντέλο.
Αυτή η έκδοση έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει αποτελεσματικότερα εναέριους στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.

Κύρια χαρακτηριστικά του MiG-31BM

Αναβαθμίσεις ραντάρ και συστήματος ελέγχου: Η
κύρια βελτίωση της έκδοσης MiG-31BM σχετίζεται με την αναβάθμιση της ενσωματωμένης μονάδας ραντάρ.
Το αναβαθμισμένο ραντάρ Zaslon-AM έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ανίχνευσης εναέριων στόχων — έως 320 χιλιόμετρα.
Η μονάδα είναι ικανή να παρακολουθεί έως και 10 στόχους κάθε φορά και να εξαπολύει πυραύλους σε έξι από αυτούς.

Αυξημένη ικανότητα μάχης:
Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί σύγχρονους πυραύλους αέρος-αέρος υψηλής ακρίβειας, συμπεριλαμβανομένου του R-37M με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα.
Το αεροσκάφος μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί πυραύλους αέρος-εδάφους, γεγονός που το καθιστά πιο ευέλικτο σε επιχειρήσεις εναντίον επίγειων και θαλάσσιων στόχων.

Κινητήρες: Το MiG-31BM είναι εξοπλισμένο με δύο στροβιλοκινητήρες D-30F6 που εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά υψηλής ταχύτητας.
Το αεροσκάφος αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα έως και 3.000 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μεγάλα ύψη και περίπου 1.500 χιλιόμετρα σε χαμηλά ύψη.
Οι κινητήρες εξασφαλίζουν εμβέλεια πτήσης έως και 3.000 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, καθιστώντας το MiG-31BM μια εξαιρετική επιλογή για την προστασία τεράστιων περιοχών.

Βελτιωμένα ηλεκτρονικά συστήματα: Διαθέτει σύγχρονο σύστημα επικοινωνίας, πλοήγησης και στόχευσης που βελτιώνει τον συντονισμό με άλλα αεροσκάφη και συστήματα εδάφους.
Έχει αυτόματο σύστημα ελέγχου και βελτιωμένο πιλοτήριο που διαθέτουν σύγχρονες οθόνες για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του πληρώματος.

Στόχος: Το κύριο καθήκον του MiG-31BM είναι να εξοντώνει στρατηγικά βομβαρδιστικά, πυραύλους cruise και άλλους εναέριους στόχους υψηλής ταχύτητας και υψηλής αποτελεσματικότητας.
Η λειτουργία πολλαπλών ρόλων του επιτρέπει να εκτελεί αποστολές καταστολής της εχθρικής αεράμυνας και να καταφέρνει πλήγματα εναντίον επίγειων στόχων, καθιστώντας το πιο ευέλικτο από τις προηγούμενες εκδόσεις του αεροσκάφους.

Αποτελεσματικότητα: Το αεροσκάφος είναι ικανό να ενεργεί ως στοιχείο ενός συστήματος αεράμυνας, καλύπτοντας τεράστιες περιοχές.
Το MiG-31BM μπορεί να λειτουργεί σε συνθήκες μάχης υψηλής έντασης και λειτουργεί ως αποτελεσματική μηχανή ενάντια σε σύγχρονες αεροπορικές απειλές, όπως αεροσκάφη stealth ή υπερηχητικοί πύραυλοι.
Είναι ένα πανίσχυρο  μαχητικό που συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στο ρωσικό σύστημα αεράμυνας.
Ο εκσυγχρονισμός το καθιστά αποτελεσματικό όχι μόνο έναντι παραδοσιακών εναέριων στόχων, αλλά και έναντι πιο σύνθετων απειλών, γεγονός που διευρύνει σημαντικά τις μαχητικές του δυνατότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης