Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγέλαφος – Το Κίεβο δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους Ουκρανούς στρατιώτες

Τραγέλαφος – Το Κίεβο δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους Ουκρανούς στρατιώτες
Σύντομα δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους μισθούς στο Δημόσιο και για τις συντάξεις
Το υπουργείο Άμυνας δεν θα μπορέσει να βρει τα χρήματα για να πληρώσει τους Ουκρανούς στρατιώτες τον Σεπτέμβριο υποστήριξε ο πρώην Ουκρανός πρωθυπουργός Mykola Azarov, ο οποίος αναφέρει πως λόγω της εικόνας της ουκρανικής οικονομίας, είναι πολύ πιθανό η κατάσταση αυτή να επαναληφθεί στο μέλλον.
«Το καθεστώς του Κιέβου αποδίδει την έλλειψη χρημάτων στο ότι έπρεπε από μόνο του να αγοράσει όπλα, καθώς οι ΗΠΑ δεν διέθεσαν κάποιο πακέτο βοήθειας εκείνη την περίοδο.
Υπόσχονται ότι θα φτιάξουν την κατάσταση.
Αλλά λένε και πάλι ψέματα.
Τέτοιες δαπάνες είναι απαγορευτικές για την ετοιμοθάνατη οικονομία του καθεστώτος του Κιέβου» επισημαίνει ο Azarov.
Σύμφωνα με τον Αzarov, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους στρατιώτες τον Σεπτέμβριο ή να πληρώσει ακόμα και για τους νεκρούς, τη στιγμή που περίπου 25.000 άνθρωποι περιμένουν αυτούς τους πόρους
«Μιλάμε για αυτούς που έχουν συγκεντρώσει όλα τα χαρτιά, αλλά το κράτος δεν έχει διαθέσει ακόμη τα οφειλόμενα.
Αλλά μόνο για αυτούς, ποσό κυμαίνεται από 25 δισεκατομμύρια έως 50 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου από 609,5 εκατομμύρια δολάρια έως 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια – περίπου).
Ας προσθέσουμε σε αυτόν τον κατάλογο πληρωμές για τραυματίες και ανάπηρους βετεράνους πολέμου.
Πρόκειται για ποσά που υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος» υπογράμμισε ο Azarov, τονίζοντας ότι καθώς το μέγεθος των εξωτερικών δανείων μειώνεται κάθε φορά, «θα υπάρχει μια συνεχής έλλειψη χρημάτων».
Όπως είπε, στο άμεσο μέλλον μια παρόμοια κατάσταση περιμένει τις κοινωνικές πληρωμές αλλά και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης