Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη: Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει 17 στρατεύματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Νέα εξέλιξη: Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει 17 στρατεύματα στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Η κίνηση είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας εν μέσω τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία
Ο Υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας ανέφερε τη σημαντική αύξηση στον αριθμό των στρατιωτικών μονάδων που αναπτύσσονται στην Πολωνία και τη Λιθουανία σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα της Λευκορωσίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των πολωνικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στα ανατολικά της χώρας με το πρόσχημα της ενίσχυσης της ασφάλειας των συνόρων έχει ήδη φτάσει τα 17 άτομα.
Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο επίγειες δυνάμεις, αλλά και εξειδικευμένες μονάδες που προορίζονται για αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, η Πολωνία συνεχίζει να σχηματίζει ένα νέο μηχανοποιημένο τμήμα, το οποίο, σύμφωνα με την ηγεσία της Λευκορωσίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιχειρήσεις μεγαλύτερης κλίμακας στα ανατολικά της χώρας.
Οι σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Μινσκ έχουν επιδεινωθεί, γεγονός που ανάγκασε και τις δύο πλευρές να αυξήσουν τη στρατιωτική δραστηριότητα στις παραμεθόριες περιοχές.
Η Γερμανία φέρεται επίσης να εντείνει τις προσπάθειες για τη συγκρότηση της 45ης Ταξιαρχίας Αρμάτων, η οποία θα σταθμεύσει στη Λιθουανία.
Η κίνηση είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας εν μέσω τεταμένων σχέσεων με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης