Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο τελευταίος Ουκρανός θα πεθάνει στο Kursk – Εγκλωβισμένος ο Zelensky, καμία εντολή για υποχώρηση

Ο τελευταίος Ουκρανός θα πεθάνει στο Kursk – Εγκλωβισμένος ο Zelensky, καμία εντολή για υποχώρηση
Εάν οι Ουκρανοί αποχωρήσουν από το Kursk, η Δύση θα το εκλάβει ως προσωπική αποτυχία του Zelensky
(upd) Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να αποχωρήσουν από το Kursk διότι εάν υπάρξει υποχώρηση, τότε αυτό θα εκληφθεί ως προσωπική αποτυχία του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
Αυτό υποστηρίζει ο Mark Episkopos, ερευνητής στο Quincy Institute for Responsible Government στην Ουάσιγκτον, σε άρθρο του για το περιοδικό The American Conservative.
«Όσο συνετό κι αν είναι, η κυβέρνηση Zelensky δεν μπορεί απλά να τα μαζέψει και να αφήσει την περιοχή του Kursk εγκαταλείποντας τη λογική με την οποία συνέβη όλη αυτή η περιπέτεια» επισημαίνει ο Episkopos.
«Ένας από τους κύριους στόχους της Ουκρανίας είναι να ελέγξει τη γνώμη της Δύσης.
Η υποχώρηση σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι τίποτα άλλο από μια αποτυχία» υποστηρίζει ο Episkopos, αναφέροντας πως το Κίεβο «έπεσε στην παγίδα της διαχείρισης της δυτικής αντίληψης».
«Υπό αυτές τις συνθήκες, η απόφαση για εισβολή στην περιοχή του Kursk οδηγήθηκε από μια αίσθηση ιλιγγιώδους επείγουσας ανάγκης να κερδίσει έδαφος κατά τις πιθανές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, τέτοιες ενέργειες φέρνουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των παράλογων θεωριών ότι η Ουκρανία μπορεί να μαζέψει οτιδήποτε μοιάζει με νίκη» αφού είναι προφανές και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης ότι το Κίεβο δεν είναι σε θέση να κερδίσει έναν πόλεμο φθοράς» αναφέρει ο Episkopos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης