Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταναστευτικό και τρομοκρατία: Πολύ αργά για τη Γερμανία - Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, αντιδρά η Αυστρία

Μεταναστευτικό και τρομοκρατία: Πολύ αργά για τη Γερμανία - Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα, αντιδρά η Αυστρία
Η Γερμανία θα επεκτείνει τους προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα χερσαία σύνορα
(upd) Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα θα επεκτείνει τους προσωρινούς ελέγχους σε όλα τα γερμανικά χερσαία σύνορα, σε μια προσπάθεια που η ίδια χαρακτηρίζει ως απάντηση στην παράτυπη μετανάστευση και στην προστασία της χώρας από εξτρεμιστικές απειλές.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι κοινοποίησε στις Βρυξέλλες την εντολή για τη δημιουργία συνοριακών ελέγχων στα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία για περίοδο έξι μηνών, όπως μετέδωσε το Associated Press.
Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και έρχονται να προστεθούν στους περιορισμούς που ήδη ισχύουν στα χερσαία σύνορα της Γερμανίας με την Πολωνία, την Τσεχία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Σκληρή στάση

Η Faeser δήλωσε: «Η Γερμανία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης:
Ενισχύουμε την εσωτερική μας ασφάλεια μέσω συγκεκριμένων δράσεων και συνεχίζουμε τη σκληρή μας στάση κατά της παράνομης μετανάστευσης.
Ο υπουργός δήλωσε επίσης: «Μέχρι να επιτύχουμε ισχυρή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με το νέο Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, πρέπει να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τους ελέγχους στα εθνικά μας σύνορα.

Πιέζει η άνοδος της ακροδεξιάς

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι στο Σόλιγκεν, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι τον περασμένο μήνα, και μετά την ανταλλαγή πυρών της αστυνομίας στο Μόναχο με ένοπλο κοντά στο ισραηλινό προξενείο την περασμένη εβδομάδα.
Έρχεται επίσης εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών πιέσεων στη γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, αφού η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία κέρδισε τις εκλογές στο κρατίδιο της Θουριγγίας.

Η Αυστρία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί όσους μετανάστες «κόβονται» στα γερμανικά σύνορα

Η Αυστρία δεν πρόκειται να δεχθεί τους μετανάστες που απορρίπτονται στα σύνορα της Γερμανίας, ξεκαθάρισε ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Gerhard Karner, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Βερολίνου για επαναφορά ελέγχων σε όλα τα χερσαία σύνορα και απόρριψη μεταναστών επιτόπου.
«Η Αυστρία δεν θα δεχτεί ανθρώπους που απορρίπτονται από την Γερμανία.
Δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμού εδώ», δήλωσε ο Karner (του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος ÖVP) στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και πρόσθεσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στον αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας «να μην διεκπεραιώσει καμία υποδοχή».
Οι πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο δεν πρέπει να επιστρέφονται ανεπίσημα στα σύνορα, συνέχισε ο αυστριακός υπουργός και επικαλέστηκε την διαδικασία του Δουβλίνου.
«Πρέπει να κινηθεί η επίσημη διαδικασία.
Ένας πρόσφυγας μπορεί να μετακινηθεί μόνο με την συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου κράτους - μέλους», τόνισε.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης