Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Dow Jones -1,6%, S&P 500 -1,5%

Απώλειες στη Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό - Dow Jones -1,6%, S&P 500 -1,5%
Άρχισαν τα ερωτηματικά για το αν τελικά η Fed μειώσει τα επιτόκια...
Απογοήτευση στους επενδυτές προκάλεσαν τα στοιχεία που έδειξαν νέα αύξηση -σε μηνιαία βάση- των τιμών της αμερικανικής οικονομίας και εκτόξευση του δομικού πληθωρισμού, καθώς απέδειξαν πως ο στόχος της Federal Reserve (Fed) για -ετήσια- αύξηση στο 2% δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. 
Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο του 2024, αν και ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση υποχώρησε στο 2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τροφίμων αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία και 2,1% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης για την ενέργεια μειώθηκε κατά 0,8% από τον Ιούλιο και 4% σε διάστημα δώδεκα μηνών.
Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, εκτινάχθηκε στο 3,2% σε ετήσιο επίπεδο και στο 0,3% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα του αναμενομένου.

Έτσι, άρχισαν τα ερωτηματικά για το αν τελικά η Τράπεζα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (17-18/9).
Βέβαια, πρόεδρος της Fed Jerome Powell, έδωσε «σήμα» για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην πρόσφατη ομιλία του στο συμπόσιο Jackson Hole τον περασμένο μήνα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, Dow Jones και S&P 500 καταγράφουν απώλειες περί του 1,5%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει ελαφρώς μικρότερη πτώση διότι η μετοχή της Nvidia παρουσιάζει προς το παρόν θετικό πρόσημο. 

Οι τρεις δείκτες στις 18:01 ώρα Ελλάδος (άνοιγμα στις 16:30):

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-11_180105.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης