Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες συνομιλίες για τους επιπλέον δασμούς στα κινεζικά EV μεταξύ Κίνας - ΕΕ: Ελπίδες για συμφωνία... «κάπου στη μέση»

Νέες συνομιλίες για τους επιπλέον δασμούς στα κινεζικά EV μεταξύ Κίνας - ΕΕ: Ελπίδες για συμφωνία... «κάπου στη μέση»
H Κίνα ελπίζει πως η Ευρώπη θα μπορέσει να τη συναντήσει στα μισά του δρόμου και να προωθήσει υγιείς και σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Kινέζος υπουργός Εμπορίου Wang Wentao θα επισκεφθεί την Ευρώπη στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διεξαγάγει συνομιλίες με εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της επιβολής επιπλέον ευρωπαϊκών δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα λόγω των κρατικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/9 το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.
Εξάλλου η Κίνα ελπίζει πως η Ευρώπη θα μπορέσει να τη συναντήσει στα μισά του δρόμου και να προωθήσει υγιείς και σταθερές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όταν ερωτήθηκε σχετικά με σχόλια του ισπανού πρωθυπουργού Pedro Sanchez ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επανεξετάσει τους προτεινόμενους δασμους στις εισαγωγές κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning δήλωσε: «Η Κίνα εκτιμά την αντικειμενική και ορθολογική σκέψη του Sanchez».
«Η Κίνα αναζητεί λύσεις που να μπορούν να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε η Μάο στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης