Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία σε Ευρώπη: Βασικός μας προμηθευτής σε αέριο η Ρωσία – Εάν δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας

Σερβία σε Ευρώπη: Βασικός μας προμηθευτής σε αέριο η Ρωσία – Εάν δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας
Δεν θα επιβάλλουμε ποτέ κυρώσεις στη Ρωσία υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vulin
Η Ρωσία είναι βασικός μας προμηθευτής σε φυσικό αέριο και εάν αυτό δεν αρέσει στην Ευρώπη, τότε… πρόβλημα τους υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας, Aleksandar Vulin.
Σε δηλώσεις του στο Sputnik o Vulin επισήμανε ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι μέρος της εθνικής στρατηγικής της Σερβίας, σημειώνοντας ότι όταν το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Σερβία το 1999, «προσπάθησαν να σκοτώσουν τη Σερβία, αλλά αντ' αυτού σκότωσαν το διεθνές δίκαιο».
Όπως είπε ο Vulin, η Σερβία δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Είμαστε ευγνώμονες για τους συμμάχους μας, είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της Σοβιετικής Ένωσης, της Ρωσίας και είμαστε πολύ περήφανοι για τους εαυτούς μας, για το πώς πολεμήσαμε και για την πλευρά στην οποία σταθήκαμε.
Η Σερβία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή της αλήθειας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο» υποστήριξε ο Vulin, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ενεργειακή συνεργασία της Σερβίας με τη Ρωσία, η οποία είναι και ο βασικός προμηθευτής της σε φυσικό αέριο.
«Εάν αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη, πρόβλημά τους» είπε ο Vulin, τονίζοντας ότι η Σερβία είναι το μόνο μέρος στην Ευρώπη όπου δεν υπάρχει αντιρωσική υστερία.
«Εμείς, φυσικά, δεν επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία και δεν θα το κάνουμε ποτέ.
Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.
Φυσικά, ο ενεργειακός τομέας είναι το πιο σημαντικό και το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών μας σχέσεων» τόνισε ο Vulin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης