Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna χωρίς πανδημία COVID, δεν γίνεται - Νέο κραχ 20% στη μετοχή, αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας

Moderna χωρίς πανδημία COVID, δεν γίνεται - Νέο κραχ 20% στη μετοχή, αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας
Η μετοχή έχει ήδη υποχωρήσει 80% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2021
Σχετικά Άρθρα
Νέα «βουτιά» καταγράφει σήμερα (12/9) η μετοχή της Moderna στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, καθώς το μέλλον της φαρμακευτικής εταιρείας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο μετά το τέλος της πανδημίας COVID-19.
Η Moderna αποκάλυψε νέα σχέδια για μείωση των δαπανών κατά 1,1 δισ. δολάρια έως το 2027 για να επιστρέψει στην κερδοφορία, έναν μήνα αφότου επενδυτές έμειναν απογοητευμένοι μετά την περικοπή των οικονομικών προοπτικών της εταιρείας.
Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι επικεντρώνεται σε δέκα εγκρίσεις προϊόντων έως το 2027, ενώ θα υποβάλει το εμβόλιο της επόμενης γενιάς για τον COVID για έγκριση εντός του 2024. Παράλληλα, αναμένεται να υποβάλει συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης/COVID για έγκριση εντός του τρέχοντος έτους.
Επίσης, η Moderna «θα επεκτείνει το εμπορικό της χαρτοφυλάκιο σε ογκολογία, σπάνιες ασθένειες και άλλα πρώτης κατηγορίας εμβόλια. Η εταιρεία αναμένει αυτή η στρατηγική να αποφέρει 10 εγκρίσεις προϊόντων τα επόμενα τρία χρόνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στον απόηχο των παραπάνω, η μετοχή καταγράφει πτώση έως και 20% στη Wall Street (με κεφαλαιοποίηση 80 δισ. δολάρια), έχοντας ήδη υποχωρήσει σχεδόν 80% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης