Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στους BRICS

Το ΔΝΤ στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στους BRICS
Το ΔΝΤ υποστηρίζει την επέκταση των BRICS με σκοπό την παγκόσμια ολοκλήρωση
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στηρίζει την επέκταση των BRICS, στους οποίους οι τουρκικές αρχές έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη, δήλωσε σε τακτική ενημέρωση η Julie Kozak, διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνιών του οικονομικού οργανισμού.
Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση της Άγκυρας να ενταχθεί στην ένωση, απάντησε: «Σε σχέση με τους BRICS ή οποιεσδήποτε άλλους οργανισμούς χωρών, η άποψή μας είναι ότι η επέκταση της διεθνούς συνεργασίας και η εμβάθυνση των εμπορικών και επενδυτικών δεσμών μεταξύ ομάδων κρατών πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη».
Νωρίτερα είπε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει την επέκταση των BRICS με σκοπό την παγκόσμια ολοκλήρωση.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, το Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτηση για ένταξη στους BRICS πριν από αρκετούς μήνες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επέκταση της συμμαχίας ενδέχεται να εξεταστεί στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν στις 22-24 Οκτωβρίου, στην οποία έχει προσκληθεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Ο επίσημος εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας, Omer Celik, είπε ότι ο Erdogan μίλησε για την πρόθεσή του να ενταχθεί στους BRICS, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες αποφάσεις για την εισδοχή της Τουρκίας στον οργανισμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης