Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σκυλί του πολέμου» ο Καναδός πρωθυπουργός - Στηρίζει την Ουκρανία στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς

«Σκυλί του πολέμου» ο Καναδός πρωθυπουργός - Στηρίζει την Ουκρανία στη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς
Από την ασφάλεια του Καναδά, ο Justin Trudeau θέλει κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο Καναδάς υποστηρίζει πλήρως την Ουκρανία στο ζήτημα της χρήσης όπλων μεγάλου βεληνεκούς για «να αποτρέψει και να εμποδίσει τη συνεχιζόμενη ικανότητα της Ρωσίας να καταστρέφει τις ουκρανικές μη στρατιωτικές υποδομές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Justin Trudeau.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει σε βάθος το διεθνές δίκαιο.
«Αυτός είναι ο λόγος που ο Καναδάς και άλλα κράτη είναι κατηγορηματικοί ότι η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας», σχολίασε.
Λίγες ημέρες πριν, ο υπουργός Άμυνας του Καναδά Bill Blair γνωστοποίησε πως η χώρα σχεδιάζει να στείλει 80.840 πλεονάζουσες μικρές ρουκέτες αέρος-εδάφους στην Ουκρανία καθώς και 1.300 εκρηκτικές κεφαλές τους ερχόμενους μήνες.
Ο Καναδάς ανακοίνωσε αρχικά τη μεταφορά 2.160 ρουκετών CRV7 τον Ιούνιο. Κάθε ρουκέτα CRV7 μπορεί να φέρει εκρηκτικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί με διάφορους τρόπους για να πλήττουν κτήρια, άρματα μάχης ή στρατιώτες.
Θα δωρίσει επίσης μονάδες σασί από 29 M113 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που δεν χρησιμοποιούν πλέον οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις, είπε ο Bill Blair.
Η χώρα έχει δεσμευθεί να παράσχει συνολική στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 4,5 δισ. καναδικών δολαρίων (3,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ), επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης