Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι καλύτεροι «φίλοι» έχουν γίνει Ουκρανοί μαχητές και Σύροι τζιχαντιστές - Δυτικές μηχανορραφίες κατά Ρωσίας

Οι καλύτεροι «φίλοι» έχουν γίνει Ουκρανοί μαχητές και Σύροι τζιχαντιστές - Δυτικές μηχανορραφίες κατά Ρωσίας
Οι στόχοι που μοιράζονται η συριακή οργάνωση και οι Ουκρανοί μαχητές είναι να «πολεμήσουν τη ρωσική επιρροή» και να «αποδυναμώσουν τις ρωσικές δυνάμεις»
Σχετικά Άρθρα
Η συνεργασία μεταξύ του ουκρανικού στρατού και της συριακής τζιχαντιστικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (HTS) δεν αποτελεί έκπληξη, σχολιάζει στο Sputnik ο βετεράνος διεθνής σύμβουλος και απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Earl Rasmussen.
«Αν κοιτάξουμε την ιστορία του HTS, παλαιότερα ήταν η Al-Nusra, ευθυγραμμισμένη με την al-Qaeda και ήταν δικαιούχοι των όπλων του προγράμματος "Timber Sycamore" για αντάρτες κατά του Assad, στη Συρία, μαζί με εκπαίδευση της CIA. Άρα, υπάρχει ένα είδος συμβιωτικής σχέσης», αναφέρει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «συνδέσεις της CIA και στις δύο πλευρές».
Οι στόχοι που μοιράζονται η συριακή οργάνωση και οι Ουκρανοί μαχητές είναι να «πολεμήσουν τη ρωσική επιρροή» και να «αποδυναμώσουν τις ρωσικές δυνάμεις».
Από τη μια πλευρά, εξηγεί, οι ΗΠΑ είναι «πολύ αναστατωμένες που η Ρωσία παρενέβη» στη συριακή σύγκρουση και διέλυσε τις όποιες ελπίδες των ομάδων τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Bashar al-Assad.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η ουκρανική σύγκρουση όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά για το Κίεβο, με την κυβέρνηση Zelensky να αναζητά απεγνωσμένα «άλλους τρόπους για να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων».
«Η σύγκρουση στην Ουκρανία, κατά την άποψή μου, προκλήθηκε από δυτικές δυνάμεις. Ουσιαστικά, [η Δύση] δεν νοιαζόταν καθόλου για την Ουκρανία», εξηγεί ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Rasmussen. «Σκοπός ήταν να αποδυναμωθεί η Ρωσία και να προκληθεί -μόνο στα όνειρα- η ανατροπή του Putin, με ένα άτομο-μαριονέτα στη θέση του, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί που προσκολλώνται σε αυτή τη «φαντασία» και πιστεύει ότι είναι μια «συνέχεια» της επιθυμίας της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρωσία εκδιώκοντας τον Assad από την εξουσία στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης