Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταρακτική αποκάλυψη - Ο Kuleba παραιτήθηκε, επειδή τρόμαξε με το εγκληματικό σχέδιο Zelensky για Ουκρανία

Συνταρακτική αποκάλυψη - Ο Kuleba παραιτήθηκε, επειδή τρόμαξε με το εγκληματικό σχέδιο Zelensky για Ουκρανία
Κι όμως το ΝΑΤΟ έχει μόνο έναν στρατό να πολεμήσει τη Ρωσία και αυτός είναι ο ουκρανικός - Ανάλυση για το εγκληματικό σχέδιο που εξυφαίνουν Zelensky και στρατιωτικοί κύκλοι των ΗΠΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου του να εξαναγκάσει τη Ρωσία σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε πως σχεδιάζει χτυπήματα σε ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τη ρωσική κοινωνία.
Η δήλωση του Zelensky στο CNN και η απάντηση της Ρωσίας αναλύθηκαν από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ρωσικής Ακαδημίας Πυροβολικού και καθηγητή Στρατιωτικών Επιστημών Konstantin Sivkov.
«Ο Zelensky απέπεμψε πρόσφατα οκτώ υπουργούς.

O Kuleba τρόμαξε με το σχέδιο Zelensky και παραιτήθηκε 


Κρίνοντας από τη σύνθεση των καρατομημένων υπουργών αντικατέστησε εκείνους, που είτε δεν ήταν έτοιμοι να ενισχύσουν τις στρατιωτικές ενέργειες της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας, είτε οι ίδιοι ήθελαν να απομακρυνθούν πριν από τέτοιες προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες.
Αυτό υποδηλώνει ότι οι ενέργειες του καθεστώτος Zelensky συνιστούν τρομερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Dmitry Kuleba, δεν τόλμησε να συμμετάσχει σε αυτό», επισημαίνει ο Sivkov.
Σύμφωνα τον Ρώσο ειδικό οι Ουκρανοί σχεδιάζουν πλήγμα σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ίδια τη Ρωσία, προκειμένου να σπείρουν το χάος στη χώρα και να αναγκάσουν τη Ρωσία να αντιδράσει πολύ σκληρά και να προκαλέσει έτσι μια επίθεση και πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Η δεύτερη επιλογή των Ουκρανών είναι μία προβοκάτσια, ένα χτύπημα σε πυρηνικό τους εργοστάσιο, μετατρέποντάς το σε Chernobyl νούμερο δύο, έτσι ώστε ένα ραδιενεργό σύννεφο να καλύψει την Ευρώπη, η οποία υπό αυτές τις συνθήκες θα αναγκαστεί να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
Ο Sivkov εκτιμά πως ο Zelensky απλώς δεν έχει άλλες στρατιωτικές επιλογές.

kuleba_2.jpg

Η τραγική αποτυχία στο Kursk

Η επίθεση στο Kursk ήταν μέρος αυτού του σχεδίου αλλά κατέληξε σε πλήρη αποτυχία.
Δεν κατάφεραν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό για να εκβιάσουν στη συνέχεια τη Ρωσία και να την αναγκάσουν να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία.
«Ως εκ τούτου, θα προβούν σε πιο σκληρές ενέργειες.
Δεν αποκλείω να πραγματοποιήσουν πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσία, προκειμένου, αφενός, να προκαλέσουν περιορισμένη ραδιενεργή μόλυνση, αφετέρου, να προειδοποιήσουν ότι τα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα θα οδηγήσουν σε ένα νέο Chernobyl», παρατηρεί ο Sivkov.
Τις επόμενες μέρες ο Zelensky μεταβαίνει στις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden από τον οποίο θα ζητήσει εκ νέου την άδεια να εξαπολύσει πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, τα οποία θα επηρεάσουν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί η Δύση θα πολεμήσει μέχρι τέλους

Εδώ ο Ρώσος ειδικός επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σαφής διαχωρισμός ελίτ και πληθυσμών στην Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές ελίτ είναι προστατευόμενες της ηγεσίας των Αγγλοσαξόνων, των οποίων τα συμφέροντα έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των ίδιων των Βρετανών και των Αμερικανών.
Οι ελίτ αντιλαμβάνονται ότι αν δεν ελέγξουν τη Ρωσία, θα χάσουν και θα ξεπεραστούν από την ιστορία.
Γι' αυτό πολεμούν μέχρι θανάτου.
Τα συμφέροντα των Ευρωπαίων, ακόμη και των Αμερικανών και των Βρετανών, δεν τους αφορούν.
«Οι ελίτ κατανοούν ξεκάθαρα ότι δεν θα συμφωνήσουμε αμέσως να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα.
Στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι η χρήση γενικών, συμβατικών μη πυρηνικών όπλων για να χτυπηθούν επιδεικτικοί στόχοι προκειμένου να συνετιστούν», υποστηρίζει ο Sivkov, περιγράφοντας μία πρώτη ρωσική αντίδραση.

Οι τρεις επιλογές της Ρωσίας 

«Θα προχωρήσουμε πολύ προσεκτικά, περιοριζόμενοι ίσως στο να μιλάμε για διπλωματικές ανησυχίες.
Ίσως δώσουμε τα όπλα μας σε φίλιες δυνάμεις: τους ίδιους τους Houthi, τη Hezbolllah ή κάποιον άλλο, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν αμερικανικά πολεμικά πλοία και βάσεις των ΗΠΑ.
Επομένως, ένα χτύπημα με συμβατικά όπλα σε στόχους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τις αμερικανικές βάσεις ή ακόμα και τα αμερικανικά πολεμικά πλοία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την κατάσταση της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Αυτή η ενέργεια θα δείξει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να ακολουθήσει το μονοπάτι της κλιμάκωσης», σημειώνει μιλώντας στην Pravda ο Ρώσος ειδικός.
Είναι ξεκάθαρο και το είπε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πως η παροχή όπλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ θα σήμαινε την είσοδο αυτών των χωρών σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Τέτοια πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από τον αμερικανικό, τον γαλλικό και τον βρετανικό στρατό. Η ίδια η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό τα όπλα καθώς απαιτούνται πληροφορίες από τους δορυφόρους και πτητικά δεδομένα.
Η χρήση τέτοιων όπλων σημαίνει την είσοδο αυτών των χωρών σε πόλεμο κατά της Ρωσίας.
ukraine_tank_1.JPG


Σύμφωνα με τον Sivkov η Ρωσία έχει τρεις επιλογές για να απαντήσει:

1. Ισχυρό χτύπημα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τη Γαλλία.
2. Δεύτερη επιλογή είναι ένα χτύπημα σε υπερπόντιες βάσεις της Δύση.
3. Η μεταφορά όπλων μεγάλου βεληνεκούς σε φίλιες δυνάμεις για να χτυπήσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

«Ποια επιλογή θα επιλέξει η ηγεσία μας θα καθοριστεί από το πόσο σκληρή θα είναι η απάντηση της Δύσης σε τέτοιες ενέργειές μας, σύμφωνα με πρωταρχικά δεδομένα των μυστικών υπηρεσιών, και αν το ΝΑΤΟ θα αποφασίσει για μια άμεση στρατιωτική εισβολή.
Κατά τη γνώμη μου, η πιο πιθανή επιλογή είναι να υπάρξει ένα σκληρό χτύπημα από φίλιες δυνάμεις αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς τις άλλες επιλογές για τις οποίες μίλησα», τονίζει ο Ρώσος ειδικός.

Στα άκρα


Το μείζον θέμα σε μία τέτοια περίπτωση είναι εάν τα ρωσικά πλήγματα συνετίσουν τα γεράκια του ΝΑΤΟ ή αυτά είναι αποφασισμένα να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα. Η απάντηση του καθηγητή είναι εντυπωσιακή.
«Εάν σταματήσουν τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας, θα τελειώσουν για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.
Αυτό πρέπει να γίνει καλά κατανοητό.
Επομένως, θα πάνε μέχρι τέλους. Αλλά το ερώτημα είναι διαφορετικό, πού είναι αυτό το τέλος;
Αν καταλάβουν ότι οι επιθέσεις δεν θα γίνουν σε Αμερικανούς, Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες, αλλά στα ανάκτορα των Rothschild και Rockefeller ή στο Westminster, στα ανάκτορα της σκιώδους κυβέρνησης, ότι οι οικογένειές τους θα σκοτωθούν, τότε θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.

Κι όμως το ΝΑΤΟ έχει μόνο τον ουκρανικό στρατό για να πολεμήσει τη Ρωσία


Αν καταλάβουν ότι οι επιθέσεις θα έχουν δευτερεύοντες στόχους, θα προχωρήσουν.
Δεν λυπούνται καθόλου τους δικούς τους ανθρώπους ή τους άλλους.
Παράλληλα δεν μπορούν να ρίξουν τον στρατό του ΝΑΤΟ στη μάχη για έναν απλό λόγο: διαφθείροντας ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες για αρκετές δεκαετίες απέκτησαν λαούς που δεν είναι ικανοί να πολεμήσουν. Η Δύση έχει μόνο έναν στρατό ικανό να πολεμήσει, παραδόξως, και αυτός είναι ο στρατός της Ουκρανίας. Όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να πολεμήσουν.
Το Ιράκ και το Αφγανιστάν το έδειξαν καλά αυτό.
Και αν ναι, τότε δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουν να παίξουν το χαρτί της Ουκρανίας ή να εκβιάσουν με πυρηνικά όπλα και πυρηνικές καταστροφές, αυτό που κάνουν τώρα», αποφαίνεται ο Sivkov.

nato_army.JPG

Το τέλος του δυτικού πολιτισμού

Είναι προφανές ότι ο κόσμος οδεύει ολοταχώς στην πιο σοβαρή κρίση από εκείνη του προηγούμενου αιώνα με τους πυραύλους στην Κούβα ενώ πλανάται το ερώτημα, εάν θα υπάρξει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος.
«Πρέπει να δηλωθεί ξεκάθαρα ότι το βάθος και η ισχύς των παγκόσμιων αντιθέσεων που προκάλεσαν τους δύο προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους είναι συνολικά πολύ λιγότερο σοβαρές από τις αντιφάσεις που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο τώρα.
Η ουσία της σύγχρονης διαμάχης είναι πολύ απλή: θα συνεχιστεί ο δυτικός πολιτισμός ή θα φτάσουμε στο τέλος του όπως τον ξέρουμε;
Αυτό που έρχεται είναι ξεκάθαρο από το παράδειγμα της Βρετανίας, η οποία στις αρχές του 20ού αιώνα έθεσε στον εαυτό της το καθήκον να έχει τον πιο ισχυρό στόλο στον κόσμο, αλλά σήμερα δεν είναι σε θέση να παρέχει καν κάλυψη στην περιοχή Φερόε-Ισλανδίας», επισημαίνει ο Sivkov.
«Αυτό περιμένει ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Φυσικά, θα γίνουν μια σειρά από επαναστάσεις, με αποτέλεσμα ο δυτικός κόσμος να μετατραπεί σε ζώνη χάους.
Επομένως, πρέπει να πάνε μέχρι το τέλος, και θα πάνε μέχρι το τέλος. Δεν έχουν όμως τη δύναμη και τα μέσα.
Το μόνο εργαλείο που απομένει είναι ο πυρηνικός εκβιασμός. Αυτό είναι το σχέδιο τους.
Δεν θέλουν την κατάρρευση της Ρωσίας, πρέπει να πάρουν τον έλεγχο της Ρωσίας και στη συνέχεια να πλήξουν Κίνα και Ινδία», σημειώνει ο Ρώσος ειδικός.

Σκληρή η ρωσική απάντηση αλλά δεν θα υπάρξει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος

Κληθείς να περιγράψει μία σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ/ΝΑΤΟ o στρατιωτικός επιστήμονας λέει τα εξής: «ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα επιχειρήσουν μία μεγάλη αεροπορική εκστρατεία προκειμένου να αποκτήσουν την υπεροχή στον αέρα και στη συνέχεια να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τον ουκρανικό στρατό.
Εάν το ΝΑΤΟ κερδίσει την αεροπορική υπεροχή και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη επίθεση, τότε έχουν πιθανότητες επιτυχίας.
Αλλά αν αποτύχουν να το κάνουν, τότε μπορούν να καταφύγουν στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Οι δικοί μας θα απαντήσουν με την τοπική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων με επιδεικτικά καθαρά στρατιωτικό τρόπο.
Θα χτυπήσουμε τους στρατιωτικούς, θα χτυπήσουν πολίτες, κυρίως με σκοπό τον εκφοβισμό και την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία.
Πιθανότατα θα είμαστε σε θέση να αποκρούσουμε αυτά τα πυρηνικά χτυπήματα, ίσως ένα ή δύο να πετύχουν, όχι περισσότερα.
Το πιθανότερο είναι η Δύση να μην καταφέρει να πάρει την αεροπορική υπεροχή στην Ουκρανία.
Και τότε αυτό που θα συμβεί είναι ότι οι πλούσιοι ηγέτες της Δύσης θα καταλάβουν, από τα λόγια του Vladimir Putin ότι οι επόμενες επιθέσεις δεν θα είναι στο Πεντάγωνο.
Θα αναγκαστούν να διαπραγματευθούν για να επιβιώσουν και να μη χάσουν τα πλούτη τους. Κάπως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν θα υπάρξει ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης