Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΔΝΤ δεν πάει στη Ρωσία μετά από πιέσεις της Δύσης

Το ΔΝΤ δεν πάει στη Ρωσία μετά από πιέσεις της Δύσης
Η απόφαση ελήφθη με βάση το τέταρτο άρθρο του καταστατικού…
Να αναβάλει τις διαβουλεύσεις με τις ρωσικές αρχές στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησης της ρωσικής οικονομίας αποφάσισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), βάσει του τέταρτου άρθρου του καταστατικού του.
«Οι διαβουλεύσεις για το άρθρο 4 με τη Ρωσία αναβάλλονται, ενώ συνεχίζουμε να συλλέγουμε τα απαραίτητα δεδομένα και διεξάγουμε αναλύσεις για διεξοδικές διαβουλεύσεις», σημείωσε το ΔΝΤ.
Στις 17 Σεπτεμβρίου, ο εκτελεστικός διευθυντής από τη Ρωσική Ομοσπονδία στο ΔΝΤ, Alexey Mozhin, δήλωσε στο TASS ότι αποστολή του ταμείου, το οποίο υποτίθεται ότι θα συμμετείχε σε διαβουλεύσεις με τις ρωσικές αρχές στο πλαίσιο της ετήσιας αναθεώρησης της ρωσικής οικονομίας, αναβάλλεται επ' αόριστον.
Ως λόγος, συνέχισε, «αναφέρθηκε η τεχνική ανετοιμότητα της αποστολής για διεξαγωγή διαβουλεύσεων».
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο Mozhin, «η ρωσική πλευρά γνωρίζει καλά ότι επίσημοι εκπρόσωποι ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για την επανέναρξη της συνεργασίας μεταξύ του ΔΝΤ και της Ρωσίας ».
Νωρίτερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επαναλάβει τις διαβουλεύσεις με τις ρωσικές αρχές για πρώτη φορά από το 2022, στο πλαίσιο της ετήσιας αναθεώρησης της ρωσικής οικονομίας.
Οι διαβουλεύσεις επρόκειτο να διαρκέσουν για αρκετές εβδομάδες, τόσο εξ αποστάσεως όσο και αυτοπροσώπως.
Η τελευταία φορά που η αποστολή του ιδρύματος επισκέφθηκε τη Ρωσία ήταν τον Νοέμβριο του 2019.
Οι τακτικές διαβουλεύσεις ανεστάλησαν λόγω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης