Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγρικό ανάχωμα στον παραλογισμό της ΕΕ - Szijjarto (ΥΠΕΞ): Κανένας στρατιωτικός από την Ευρώπη στην Ουκρανία

Ουγγρικό ανάχωμα στον παραλογισμό της ΕΕ - Szijjarto (ΥΠΕΞ): Κανένας στρατιωτικός από την Ευρώπη στην Ουκρανία
Τώρα η ευρωπαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία για ... «εργασίες συντονισμού»
Η Ουγγαρία δεν θα υποστηρίξει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλει στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές στην Ουκρανία, όπως προανήγγειλε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2022 να ξεκινήσει την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού στην επικράτεια των συμμετεχόντων κρατών, αλλά τώρα η ατζέντα περιλαμβάνει την αποστολή στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία για ... «εργασίες συντονισμού».
«Δυστυχώς, αυτή είναι μια επικίνδυνη πρόταση, κατά τη γνώμη μας, θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πολέμου, άρα και περαιτέρω εξάπλωσής του. Είναι επίσης επικίνδυνο για εμάς, για την Ουγγαρία, γιατί εάν μια σύγκρουση κλιμακώνεται, πάντα κλιμακώνεται Πρώτα για τους γείτονες, και όχι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά <...> Επομένως, λέμε όχι σε αυτήν την πρόταση, έχουμε ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης στις Βρυξέλλες ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρόταση και οφείλουν με αυτή τη μορφή να επανεξετάσουν αυτή την πρόταση», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων MTI επικαλούμενο τον επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης