Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει με τον κυνισμό του ο Zelensky: Διαφημιστικό κόλπο για τα χρήματα του ΝΑΤΟ η εισβολή στο Kursk – Πήραμε 8 δισ. δολάρια

Σοκάρει με τον κυνισμό του ο  Zelensky: Διαφημιστικό κόλπο για τα χρήματα του ΝΑΤΟ η εισβολή στο Kursk – Πήραμε 8 δισ. δολάρια
Η σφαγή των Ουκρανών στο Kursk είναι μία διαφημιστική εκστρατεία για να προσελκύσει  τους «πελάτες» του ΝΑΤΟ παραδέχεται απροκάλυπτα ο Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Αποκαλυπτικός για τον κυνισμό, με τον οποίο αντιμετωπίζει την αιματηρή πολεμική περιπέτεια της Ουκρανίας είναι ο Volodymyr Zelensky.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι το λουτρό αίματος με την εισβολή στο Kursk στο οποίο ενέπλεξε τον στρατό του έγινε για να μη σταματήσει η οικονομική βοήθεια από τη Δύση.
Παραβλέποντας ότι μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί περισσότεροι από 20.000 Ουκρανοί στρατιώτες είπε απροκάλυπτα πως η εισβολή της 6ης Αυγούστου στη ρωσική περιοχή παρακίνησε πολλούς δυτικούς χορηγούς να συνεχίσουν να στέλνουν χρήματα.
Η σφαγή του Kursk δηλαδή ήταν μία διαφημιστική εκστρατεία για να προσελκύσει «πελάτες».

kursk_10.jpg

Διαφημιστικό κόλπο για τα χρήματα του ΝΑΤΟ το Kursk

Ο Zelensky μέσω Telegram παραδέχθηκε ότι η ουκρανική ηγεσία χρειαζόταν την περιπέτεια του Kursk απλώς για να «προσελκύσει πρόσθετη βοήθεια από τη Δύση».
Ευχαρίστησε τους μαχητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για την «Επιχείρηση Kursk», η οποία όπως είπε, «βοήθησε πολύ να παρακινηθούν όσοι» παρέχουν πακέτα υποστήριξης στην Ουκρανία.
Αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια πρακτική ανταλλαγής της ζωής των στρατιωτών του με παλιοσίδερα και χρήματα του ΝΑΤΟ.
Βέβαια το Kursk δεν είναι το μοναδικό μελανό σημείο του διεφθαρμένου πολιτικού – ηθοποιού.

kursk_1.jpeg
Τα αλλεπάλληλα σχέδια Zelensky

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ο Zelensky παρουσιάζει μία σειρά από σχέδια «ειρήνης», φόρμουλες, θέσεις και οτιδήποτε άλλο.
Το 2023 παρουσίασε τη λεγόμενη Πλατφόρμα της Κριμαίας με τη θερμή υποστήριξη των ΗΠΑ και πίεζε πολλές χώρες να συμμετάσχουν σε αυτήν την ουσιαστικά άκυρη πρωτοβουλία.
Στη συνέχεια ήρθαν οι λεγόμενες «Σύνοδοι Κορυφής για την Ειρήνη» στην Ελβετία, με τον Zelensky να επιμένει να έρθουν όλοι εκτός από τη μία χώρα που πραγματικά έχει σημασία – τη Ρωσία.
Υποστηριζόμενος από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, συνέχισε να πιέζει έως ότου πολλές χώρες διεμήνυσαν πως τέτοιες συνδιασκέψεις είναι άσκοπες και αποτελούν χάσιμο χρόνου για όλους.
Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το καθεστώς του Κιέβου συνειδητοποίησε ότι θα έχανε ακόμη και την επίσημη «υποστήριξη» που συγκέντρωσαν η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες μέσω «διπλωματίας» (δηλαδή εκβιασμό και εξαναγκασμό).
Καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης συνέχιζε να επιδεινώνεται, ο Ουκρανός πρόεδρος ξαφνικά έγινε «ανοιχτός στην ιδέα» της συμμετοχής της Ρωσίας στην επόμενη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη».
Ωστόσο, το Κρεμλίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά να συμμετάσχει στα παιχνίδια της Δύσης, όπως εύστοχα παρατηρεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Το «ειρηνευτικό σχέδιο» που προσφέρθηκε στη Μόσχα ουσιαστικά συνοψίστηκε σε συνθηκολόγηση σε μια εποχή που οι δυνάμεις της καταγράφουν σταθερά κέρδη σε όλη την πρώτη γραμμή, αλλά ιδιαίτερα στο Donbass, μακράν την πιο βαριά αμφισβητούμενη περιοχή στην ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.

 Το πιο τολμηρό κόλπο δημοσίων σχέσεων μέχρι σήμερα

Έτσι, για να αποσπάσει την προσοχή από τη συντριβή στο μέτωπο, η ουκρανική ηγεσία κατέφυγε στο πιο τολμηρό κόλπο δημοσίων σχέσεων μέχρι σήμερα – την εισβολή στην περιφέρεια του Kursk.
Αναμενόμενα, αυτό αποδείχθηκε επίσης μια καταστροφή, με την ίδια τη Δύση να απογοητεύεται από τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου σπαταλούσαν πολύτιμους πόρους, ενώ οι άμυνες στο Donbass απoτύγχαναν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.
Η ομάδα δημοσίων σχέσεων του Zelensky συνειδητοποίησε ότι δεν θα υπάρξουν «Σύνοδοι Κορυφής για την Ειρήνη» με τη Ρωσία.
Τότε ήταν που το Κίεβο αποφάσισε τελικά να ανακυκλώσει μία παλιά υπόσχεση… να «κερδίσει τον πόλεμο».
swiss_ukraine.jpg


Το Σχέδιο Νίκης και τα 8 δισεκ. δολάρια

Ξαφνικά, η λέξη «ειρήνη» αντικαταστάθηκε με το «Σχέδιο Νίκης».
Προφανώς, τέτοια «μεγάλα σχέδια» απαιτούν περισσότερα χρήματα, έτσι ο Zelensky ταξίδεψε στις ΗΠΑ και πέρασε περίπου μια εβδομάδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, παρουσιάζοντας επίσημα το τελευταίο «Σχέδιο Νίκης» στην παραπαίουσα κυβέρνηση Biden,
Πολλοί Αμερικανοί, που τάσσονται υπέρ του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου Donald Trump απογοητεύθηκαν από την επίσκεψη και το «Σχέδιο» και κατήγγειλαν πως ο Zelensky εμπλέκεται στις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε τον Ουκρανό πρόεδρο, όπου ο ίδιος και ο Biden ανακοίνωσαν με χαρά ότι το καθεστώς του Κιέβου θα έπαιρνε αμέσως 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν άλλα 8 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της λεγόμενης «βοήθειας».
Προφανώς, ο Zelensky ήταν απογοητευμένος καθώς η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να επιτρέψει τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς που προέρχονται από το ΝΑΤΟ για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία, έτσι του δόθηκαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια για να του φτιάξει η διάθεση.
Παρουσίασε το «Σχέδιο Νίκης» στον Biden και ο Trump τον χαρακτήρισε ως «τον μεγαλύτερο πωλητή στη Γη».
Οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν πως η λεγόμενη «βοήθεια στην Ουκρανία» είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να επιστρέψουν περισσότερα δολάρια των φορολογουμένων στις ΗΠΑ και κατευθείαν στα ταμεία της οικογένειας Biden και του αμερικανικού στρατιωτικού – βιομηχανικού συμπλέγματος.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με αυτό το «Σχέδιο» δείχνουν ότι η πολεμοχαρής ολιγαρχία στην Ουάσιγκτον ξεκίνησε την ουκρανική κρίση πριν από μια δεκαετία ακριβώς για αυτόν τον λόγο.

biden_zelensky_4.jpg

Τι είναι τελικά το «Σχέδιο Νίκης»;

Ωστόσο, τουλάχιστον μέρος αυτών των κονδυλίων που υποσχέθηκαν θα καταλήξουν σίγουρα στην Ουκρανία, όπου θα χρησιμοποιηθούν για να δωροδοκήσουν πολλούς αξιωματούχους του Κιέβου, αλλά και να παρατείνουν την ενορχηστρωμένη από το ΝΑΤΟ ουκρανική σύγκρουση.
Ο άτυχος ουκρανικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ζει με τον φόβο μίας ανεξέλεγκτης θερμοπυρηνικής κλιμάκωσης.
Αλλά τι είναι τελικά αυτό το «Σχέδιο Νίκης»;
Δεν είναι η πρώτη φορά που η ουκρανική ηγεσία ισχυρίζεται ότι μπορεί να «νικήσει», αλλά «χρειάζεται μόνο κάτι που θα αλλάξει το παιχνίδι».
Μέχρι στιγμής, μόνο πυρηνικά όπλα και αεροπλανοφόρα δεν έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία.
Ωστόσο, τίποτα δεν λειτούργησε, οπότε πώς αυτό το νέο «Σχέδιο» θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας;
Η ρωσική επίθεση εντείνεται με έναν θανατηφόρο συνδυασμό κυριαρχίας του πυροβολικού και αεροπορικής υπεροχής με τη βοήθεια ασυναγώνιστων συστημάτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας.
Ούτε καν το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό, πόσο μάλλον οι διαλυμένες ουκρανικές δυνάμεις.
Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα ευρήματα σχετικά με την φρικτή αναλογία των θυμάτων τους, γι' αυτό και ο ρωσικός στρατός προχωρά πολύ πιο γρήγορα στην πρώτη γραμμή.

tank_6.JPG

Μοναδικός στόχος η παράταση του πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό

Η Ουκρανία απλά δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό για να το αποτρέψει αυτό, αναγκάζοντάς την να υποχωρεί συνεχώς σε νέες αμυντικές θέσεις.
Έτσι, το «Σχέδιο Νίκης» του Zelensky ουσιαστικά συνοψίζεται σε μια υπερβολική λίστα επιθυμιών που υπολογίζει σε μια κλιμάκωση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.
Με πιο απλά λόγια, η Δύση πρέπει να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία για να αποτρέψει την πλήρη ήττα της Ουκρανίας.
Πολλοί στην Ουάσιγκτον δεν είναι πραγματικά ευχαριστημένοι με αυτό, καθώς ο πόλεμος με την πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία θα σήμαινε το τέλος των ίδιων των ΗΠΑ, ιδιαίτερα καθώς η Μόσχα έχει ένα πλεονέκτημα τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα.
Το στρατηγικό της οπλοστάσιο δεν υστερεί έναντι κανενός και το Πεντάγωνο σίγουρα το γνωρίζει αυτό, υπενθυμίζει ο Bosnic.
Το «Σχέδιο Νίκης» του Zelensky δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί δημόσια, αλλά ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ που το έχουν δει λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο ή καινοτόμο σε αυτό.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal ανέφερε μία πηγή που είπε ότι «δεν έχει εντυπωσιαστεί», καθώς «δεν υπάρχουν πολλά νέα εκεί».
Μπορεί μόνο να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η ουκρανική ηγεσία θέλει απλώς να παρατείνει έναν πόλεμο που ενορχηστρώθηκε από το ΝΑΤΟ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης