Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ο Kadyrov καταγγέλλει σκοτεινό σχέδιο δολοφονίας του και ζητάει ... εκδίκηση

Politico: Ο Kadyrov καταγγέλλει σκοτεινό σχέδιο δολοφονίας του και ζητάει ... εκδίκηση
«Υπάρχουν μάρτυρες, άνθρωποι από τους οποίους ζήτησαν τη δολοφονία μου, ρώτησαν πόσα χρήματα θα ήθελαν για μια τέτοια ενέργεια», δήλωσε ο Kadyrov
Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, κατηγόρησε Ρώσους βουλευτές από τις γειτονικές περιοχές του Νταγκεστάν και της Ινγκουσετίας ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του και τους απείλησε με αιματηρή εκδίκηση, εάν δεν αποδείξουν την αθωότητά τους.
«Υπάρχουν μάρτυρες, άνθρωποι από τους οποίους ζήτησαν τη δολοφονία μου, ρώτησαν πόσα χρήματα θα ήθελαν για μια τέτοια ενέργεια», δήλωσε ο Kadyrov κατά τη διάρκεια συνάντησης με τις δυνάμεις ασφαλείας της Τσετσενίας.
Ο Kadyrov κατονόμασε συγκεκριμένα τον γερουσιαστή του Νταγκεστάν, Suleiman Kerimov, και δύο βουλευτές της Κρατικής Δούμας, τον Bekkhan Barakhoev από την Ινγκουσετία και τον Rizvan Kurbanov από το Νταγκεστάν, ως υπεύθυνους για την υποτιθέμενη συνωμοσία.
«Εάν δεν αποδείξουν το αντίθετο, θα ανακοινώσω επίσημα αιματηρή εκδίκηση», δήλωσε.
Στην Τσετσενία, οι αιματηρές εκδικήσεις αναφέρονται στην πράξη της εκδίκησης για σοβαρή προσβολή από έναν εχθρό, είτε σκοτώνοντας τον ίδιο είτε τους συγγενείς του.
Στην ίδια συνάντηση, ο Kadyrov κατηγόρησε τους τρεις βουλευτές ότι ευθύνονται για τον πυροβολισμό στα γραφεία της Wildberries, του μεγαλύτερου διαδικτυακού λιανοπωλητή της Ρωσίας, ένα περιστατικό που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στη Μόσχα.
Είναι η πρώτη φορά που ο Τσετσένος ηγέτης, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, σχολιάζει το περιστατικό, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας από την ημιαυτόνομη περιοχή της Ινγκουσετίας.
Το έγκλημα σημειώθηκε δύο μήνες μετά τη συγχώνευση της Wildberries με μια άλλη ιδιωτική εταιρεία, τη Russ, η οποία φέρεται να ανήκει στον γερουσιαστή και δισεκατομμυριούχο του Νταγκεστάν, Kerimov, σε μια συμφωνία που, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, υποστηρίχθηκε από το προεδρικό γραφείο στη Μόσχα.
Ο Vladimir Bakalchuk, εν διαστάσει σύζυγος της διευθύνουσας συμβούλου της Wildberries, Tatyana Bakalchuk, ήταν αντίθετος στη συμφωνία.
Με την υποστήριξη του Putin, ο Bakalchuk συνεργάστηκε με τον Kadyrov για να εμποδίσουν τη συγχώνευση και, όπως υποστηρίζει το Politico, εισέβαλαν στα γραφεία μαζί με άλλους άνδρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Τσετσένων.
Αργότερα κατηγορήθηκε για δολοφονία, μια κατηγορία που αρνείται.
Ο Kadyrov δεν έχει παραδεχτεί δημόσια ότι άνδρες του συμμετείχαν στο περιστατικό.
Αντίθετα, χαρακτήρισε αυτές τις κατηγορίες ως προσπάθειες να «αντιπαρατεθούν ολόκληρες εθνότητες μεταξύ τους και να διχαστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης