Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off -6% στην Tesla, δεν εντυπωσίασε το ρομποταξί του Musk

Sell off -6% στην Tesla, δεν εντυπωσίασε το ρομποταξί του Musk
Ο Elon Musk έκανε τα αποκαλυπτήρια του Cybercab, αλλά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους επενδυτές
Sell off 6% καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Tesla, καθώς η πολυαναμενόμενη εκδήλωση της εταιρείας για το ρομποταξί δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές, σύμφωνα με το CNBC.
Ο Elon Musk έκανε τα αποκαλυπτήρια του Cybercab, ένα χαμηλό, ασημί διθέσιο όχημα, που δεν έχει τιμόνια ή πεντάλ. 
Το πλάνο προβλέπει ότι το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να οδηγεί μόνο του και αυτόνομα όταν κυκλοφορήσει.
Σύμφωνα με το CNBC, oι αναλυτές της Barclays ανέφεραν ότι οι αποκαλύψεις απέτυχαν να αναδείξουν οποιεσδήποτε βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες για την Tesla, δίνοντας αντίθετα προτεραιότητα στο όραμα του Musk για ένα μέλλον πλήρως αυτόνομης οδήγησης.
Η Morgan Stanley, εν τω μεταξύ, σχολίασε ότι ο Musk απέτυχε να υποστηρίξει ότι η Tesla είναι μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Οι αναλυτές της τράπεζας σημείωσαν ότι ο Musk δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τις βελτιώσεις στο σύστημα FSD της Tesla, ούτε ο δισεκατομμυριούχος μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα φημολογούμενα σχέδια μιας σύνδεσης μεταξύ της Tesla και της xAI, της εταιρείας AI.
Ο Musk έχει διαψεύσει στο παρελθόν τέτοιες αναφορές.

Κάτω από 30.000 δολ. το Cybercab

Ο μεγιστάνας Tesla δήλωσε ότι η εταιρεία ελπίζει να αρχίσει να παράγει το Cybercab πριν από το 2027, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού θα κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα.
Τόνισε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν ένα Tesla Cybercab σε τιμή κάτω των 30.000 δολαρίων.
Η Tesla θα διαθέτει «μη εποπτευόμενο FSD» στο Τέξας και την Καλιφόρνια το επόμενο έτος στα ηλεκτρικά οχήματα Model 3 και Model Y της εταιρείας.
Το FSD (Full Self-Driving) είναι το κορυφαίο σύστημα υποβοηθούμενου οδηγού της Tesla, το οποίο διατίθεται σήμερα σε «εποπτευόμενη» έκδοση για τα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla.
Η τεχνολογία εξακολουθεί να απαιτεί έναν άνθρωπο στο τιμόνι, έτοιμο να κατευθύνει ή να φρενάρει ανά πάσα στιγμή.


cybercab.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης