Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Σοκάρει η σύγκριση 145 στρατών - Οι τρεις ισοδύναμες χώρες, στον πάτο η Ουκρανία - Άλμα Τουρκίας, επικίνδυνα πίσω η Ελλάδα

Σοκάρει η σύγκριση 145 στρατών - Οι τρεις ισοδύναμες χώρες, στον πάτο η Ουκρανία - Άλμα Τουρκίας, επικίνδυνα πίσω η Ελλάδα
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ισχύος κατατάσσει τα έθνη με βάση την οικονομική, στρατιωτική και γεωπολιτική τους επιρροή
Δεν είναι κρυφό πλέον ότι οι ισχυροί ετοιμάζονται για έναν ακόμη Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μέχρι τώρα έχει αποφευχθεί, ωστόσο, το 2025 αναμένεται να είναι ένα έτος κούρσας εξοπλισμών.
Άλλωστε, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χάσει το μεγάλο προβάδισμα ισχύος που είχε παλαιότερα, με τη Ρωσία και την Κίνα να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, όπως δείχνει και κατάταξη του GFP, υπό τον τίτλο Military Strength Ranking.
Τα τρία πιο ισχυρά στρατιωτικά έθνη του κόσμου ηγούνται άλλωστε στην προηγμένη τεχνολογία και το εξειδικευμένο προσωπικό.
Αυτές οι χώρες διατηρούν σημαντικούς αμυντικούς προϋπολογισμούς για να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους ικανότητες.
Η Ινδία, η Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάσσονται επίσης ψηλά, επιδεικνύοντας τρομερές δυνάμεις και στρατηγική επιρροή.
Στη δεκάδα είναι και η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Τουρκία και η Ιταλία.
1_974.JPG
Anatoly Matviychuk (Ρώσος Συνταγματάρχης): Ισοδύναμοι οι στρατοί ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας

Οι στρατοί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Κίνας βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο στρατιωτικής ισχύος, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, συνταξιούχος συνταγματάρχης Anatoly Matviychuk.
Κατά τη γνώμη του, οι συντάκτες τέτοιων αξιολογήσεων έθεσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρώτη θέση σε μεγάλο βαθμό λόγω αδράνειας.
«Η στρατιωτική κατάσταση αυτών των τριών χωρών, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας, είναι σχεδόν πανομοιότυπη.
Πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπαίνουν στην πρώτη θέση από αδράνεια και λόγω του γεγονότος ότι η κατάρτιση τέτοιων αξιολογήσεων γίνεται, κατά κανόνα, υπό την καθοδήγηση των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών για να δείξουν ότι εξακολουθούν να είναι ατμομηχανή της Δύσης», είπε ο στρατιωτικός.
Εξήγησε ότι η στρατιωτική ισχύς κάθε χώρας βασίζεται σε τρεις δείκτες: το επίπεδο της οικονομίας, τις δυνατότητες κινητοποίησης και το μέγεθος και την ποιότητα των ενόπλων δυνάμεων.
Για αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με τον Matviychuk, η Κίνα πρέπει να πάρει την πρώτη θέση.
«Αν αναλύσουμε αυτές τις τρεις διατάξεις, θα έδινα την πρώτη θέση στην Κίνα, γιατί όσον αφορά τις δυνατότητες κινητοποίησης είναι μπροστά από όλους: έχει 100-150 εκατομμύρια ανθρώπους, οι ΗΠΑ έχουν 11 εκατομμύρια, η Ρωσία έχει 9 εκατομμύρια.
Σε όλες τις άλλες παραμέτρους είμαστε πρακτικά στο ίδιο επίπεδο», κατέληξε ο συνταγματάρχης.
2_720.JPG
Άλμα Τουρκίας

Η Τουρκία παραμένει στην πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, διαθέτοντας εντυπωσιακές στρατιωτικές δυνατότητες, που την ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.
Άλλωστε, οι χώρες της δεκάδας, έχοντας μια ισχυρή στρατιωτική κληρονομιά, ενισχύουν τις ένοπλες δυνάμεις τους, καθιερώνοντας τους εαυτούς τους ως τρομερούς διεκδικητές για τον πολυπόθητο τίτλο του πιο ισχυρού στρατού στον κόσμο.
Άλλωστε, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ισχύος κατατάσσει τα έθνη με βάση την οικονομική, στρατιωτική και γεωπολιτική τους επιρροή.
Αυτός ο δείκτης αξιολογεί την ικανότητα των χωρών να ασκούν ισχύ και να προβάλλουν ισχύ στην παγκόσμια σκηνή.
turkey.JPG
Επικίνδυνα πίσω η Ελλάδα

Παρά τα Rafale που θα πάρει η Ελλάδα, αλλά και τα δισεκατομμύρια που έχει δώσει στο στρατό της, έχει μείνει πολύ πίσω.
Μάλιστα στη βαθμολογία της, υστερεί σημαντικά στο ανθρώπινο δυναμικό, στα ενεργειακά αποθέματα και σε αρκετούς τύπους επιθετικών μέσων.
greece_7.JPG

4_237.JPG
Στον πάτο η Ουκρανία παρά τα 330 δισ.

Ο Ουκρανικός στρατός παρά την υποστήριξη με 330 δισεκ. δολάρια από την Δύση, τις 100 Ταξιαρχίες όπως αναφέρει ο Zelensky και τα αναρίθμητα όπλα… δεν μπορεί να επιδείξει κάποια ισχύ.
Είναι στην 20η θέση, με σοβαρά προβλήματα σε πολλά μέτωπα.
ukraine_10.JPG


Οι υπόλοιπες χώρες

5_190.JPG
6_121.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης