Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκανδαλώδη μπόνους ύψους 111,3 εκατ. δολαρίων μοιράζει η Goldman Sachs

tags :
Σκανδαλώδη μπόνους ύψους 111,3 εκατ. δολαρίων μοιράζει η Goldman Sachs
Τη στιγμή που τα τραπεζικά μπόνους μειώνονται στον ανεπτυγμένο κόσμο, η Goldman Sachsd, ως συνήθως, κινείται κόντρα στο ρεύμα.
Στο τέλος του Δεκεμβρίου τα ανώτατα στελέχη του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ομίλου θα μοιραστούν το ποσό των 111,3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα χρήματα αυτά αποτελούν καθυστερούμενα ποσά από τις χρηματιστηριακές ενέργειες και την τραπεζική διαχείριση του 2007.
Τι κι αν μεσολάβησε η κρίση... Τι κι αν ολόκληρη η Wall Street θέτει τις βάσεις για χαμηλότερα μπόνους. O διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein θα λάβει 24,3 εκατ. δολάρια τον Ιανουάριο. Ο Πρόεδρος Gary Cohn θα βάλει αντίστοιχα στον τραπεζικό του λογαριασμό 24 εκατομμύρια.
Τα μπόνους υπολογίστηκαν με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Goldman Sachs στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 14 Δεκεμβρίου.
Η διανομή μπόνους αποτελεί προκλητική κίνηση δεδομένου του γεγονότος ότι το 2009 η Goldman έκανε χρήση 10 δις δολαρίων από το πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών από πλευράς κυβέρνησης. Μέσω των χρημάτων αυτών, διασώθηκε τόσο η Goldman Sachs ως τράπεζα αλλά και συγκρατήθηκε η τιμή της μετοχής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Για ποιο λόγο; Για να αποτελέσει κομμάτι του αλγορίθμου μέσω του οποίου υπολογίζονται τα υπερκέρδη των μεγαλοστελεχών του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με τη διεθνή επιρροή.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης