Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Το 2011 ανήκει στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα»

«Το 2011 ανήκει στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα»
Αν και το 2010 ευνοήθηκαν κυρίως οι μικρές, περιφερειακές τράπεζες, φαίνεται πως το 2011 ανήκει στα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, όπως επιβεβαιώνει ο Jeffery Harte, επικεφαλής έρευνας για τον κλάδο τον μετοχών στο Sandler O’Neill.
«Ενώ οι αγορές περιστρέφονται γύρω από τις μετοχές, αυτό που θα μπορούσε να δώσει στις μεγάλες τράπεζες, όπως η Citigroup και η BofA «μια άκρη» είναι η πρόθεση των επενδυτών να πάρουν μεγάλα ρίσκα», δήλωσε ο Jeffery Harte. Ο ίδιος επισήμανε ότι ενώ τα πρωτοσέλιδα και τα κανονιστικά ζητήματα γεμίζουν με αβεβαιότητα τις τράπεζες-κολοσσούς, ωστόσο, το επόμενο έτος θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι καλό για τα οικονομικά μεγέθη, εφόσον βέβαια η οικονομία δεν εισέλθει πάλι σε ύφεση…
«Ο τραπεζοοικονομικός κλάδος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», πρόσθεσε ο Harte, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το 2011 είναι πιθανό οι μεγάλες τράπεζες να «ανέβουν», αφού τα πράγματα δεν θα είναι τόσο δύσκολα. Τελειώνοντας υπογράμμισε το δικό του top 4 για επενδύσεις στον τραπεζικό κλάδο: Citigroup, BofA, Goldman Sachs, Northern Trust.

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης