Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αχρείαστα μέτρα με ενδείξεις πανικού οι νέοι φόροι στην ενέργεια στρεβλώνουν την αγορά

Αχρείαστα μέτρα με ενδείξεις πανικού οι νέοι φόροι στην ενέργεια στρεβλώνουν την αγορά
Βιάστηκε η κυβέρνηση να υιοθετήσει μέτρα με αμφίβολλες προϋποθέσεις θέλοντας προφανώς να ξορκίσει και τα άλλα λάθη των τελευταίων ημερών
Ως ένδειξη πανικού εκ μέρους της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών για το δίμηνο Ιουλίου - Άγουστου προκειμένου να επιδοτηθούν οι καταναλωτές για τον Αύγουστο.
Το μέτρο ανακοινώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και αναμένεται να εξειδικευθεί σήμερα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη σε συνέντευξη τύπου.

Είχε προηγηθεί χθες το πρωί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου οπότε και αποφασίστηκε η επιβολή της έκτακτης φορολόγησης, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος από την ΡΑΑΕΥ για το εάν διαπιστώνει κινήσεις αισχροκέρδειας εκ μέρους των παραγωγών. Η σχετική αναφορά της ΡΑΑΕΥ θα παραδοθεί στο υπουργείο το απόγευμα σήμερα, γεγονός που αναδεικνύει το κλίμα πανικού που επικρατεί στην κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης