Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μοτοδυναμική: Οριακή υποχώρηση των EBITDA το α' εξάμηνο 2024

Μοτοδυναμική: Οριακή υποχώρηση των EBITDA το α' εξάμηνο 2024
Με αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το εξάμηνο
Σχετικά Άρθρα
Υποχώρηση της τάξης του 4,5% σε ετήσια σύγκριση, σημείωσαν τα EBITDA της Μοτοδυναμικής για το α' εξάμηνο 2024, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 9,58 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, με αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2024 για την Εταιρεία, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 86,1 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις δίκυκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) έφτασαν τα 47,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19,4%.
Πολύ καλή εικόνα και για την δραστηριότητα της Porsche, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 22,8 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 13,3%.
Αντίστοιχη ανάπτυξη παρουσιάζει και η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt), με τα έσοδα από τις ενοικιάσεις στα 15,1 εκ. ευρώ να παρουσιάζουν αύξηση 19,1%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και πίεση στις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρονισμό συγκεκριμένων εξόδων και εσόδων σε σχέση με πέρυσι (πωλήσεις αυτοκινήτων της Sixt), είχε αποτέλεσμα την μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 17.7%.

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του στόλου αυτοκινήτων της Sixt και οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης των εμπορικών μας δραστηριοτήτων, οδήγησε σε αύξηση του μακροπρόθεσμου ενεργητικού (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) σε 86,8 εκ. ευρώ. Αυτό είχε ως συνέπεια την αύξηση του δανεισμού και αντίστοιχα του χρηματοοικονομικού κόστους.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δανεισμός φτάνει στα μέγιστο σημείο του στο μέσο του έτους και ακολουθεί ισχυρή αποκλιμάκωσή του στο δεύτερο εξάμηνο με τις προβλεπόμενες χρηματοροές.

Αναλυτικά:
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-07-25_194629.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης