Τελευταία Νέα
Gun Room

Ο Μύθος της «στημένης» απόπειρας κατά του Donald Trump

tags :
Ο Μύθος της «στημένης» απόπειρας κατά του Donald Trump
Η απόπειρα (όπως κι αν οργανώθηκε) συνέβη λόγω ολιγωρίας των υπευθύνων ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου
Τις ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ Donald J. Trump ακούγονται διάφορες ανακρίβειες ή και ασυναρτησίες από ανθρώπους που θα όφειλαν να μην αναμιγνύουν προσωπικές πολιτικές προτιμήσεις με τα γεγονότα.
Εξωφρενικότερη όλων η θεωρία είναι πως με κάποιο τρόπο “ο Trump έστησε την απόπειρα για να πάρει τη κοινή γνώμη με το μέρος του”.
Στάθηκε να τον πυροβολήσουν ώστε να αναδειχτεί σε νέο John Kennedy.
Η πραγματικότητα είναι πολύ πεζότερη. Η απόπειρα (όπως κι αν οργανώθηκε) συνέβη λόγω ολιγωρίας των υπευθύνων ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου.

Ο σχεδιασμός προστασίας

Η Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, είναι υπεύθυνη για την προστασία των αξιωματούχων, (νυν και πρώην) προέδρων και των οικογενειών τους.
Η ομάδα με καθήκοντα σωματοφυλακής έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Καλύπτουν, ακόμη και φυσικά με τα σώματα τους τον επίσημο από πλήγματα και δημιουργούν ασφαλές πέρασμα από και προς τον προορισμό του.
Η περιμετρική ομάδα που καλύπτει τον ευρύτερο χώρο, ειδικά σε περιπτώσεις δημόσιων εμφανίσεων σε ανοικτές εγκαταστάσεις (όπως εκείνη στην Πενσυλβάνια το Σαββάτο 13 Ιουλίου), συνήθως προέρχεται από τοπικές υπηρεσίες που συνεργάζονται για το συγκεκριμένο χρόνο με το απόσπασμα της Μυστικής Υπηρεσίας.
Είναι φυσικό οι άνθρωποι αυτοί να έχουν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, άλλες διαδικασίες, ακόμη και μειωμένο ενδιαφέρον για την επιχείρηση.
Η περίμετρος ασφαλείας πιθανότατα ορίστηκε κάποιες εβδομάδες πριν, καθώς ήταν προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση. Μια ομάδα σχεδιασμού ήρθε σε επαφή με τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, ζήτησε αρωγή και πληροφορίες και όρισε τα σημεία ελέγχου και επικινδυνότητας εντός του κλοιού ασφαλείας.
Το λάθος έγκειται στο γεγονός πως “παράβλεψαν” την ύπαρξη ενός προσβάσιμου κτηρίου με οροφή που δεσπόζει πάνω από το χώρο της εξέδρας, μόλις 130 μέτρα από το σημείο από το οποίο θα γινόταν η ομιλία.
Η αβλεψία οφείλεται στο γεγονός ότι το κτήριο δεν ανήκει στις εγκαταστάσεις, αλλά αυτό δε τη δικαιολογεί.
Αποτελεί συνήθη πρακτική να φρουρείται οποιοδήποτε σημείο της περιμέτρου δίνει πρόσβαση στο στόχο. Το γεγονός ότι ο Thomas Mathews Crooks μπόρεσε να φτάσει στην οροφή, αποτελεί μια τεράστια αποτυχία.
2_239.jpg
Η ασφάλεια του Trump

Είναι αδύνατο η ομάδα που προστατεύει τον υποψήφιο πρόεδρο Trump να οργάνωσε “ψεύτικη απόπειρα” δολοφονίας του ως μια ψυχολογική επιχείρηση σε συνεργασία με εκείνον για ένα πολύ βασικό λόγο. Δεν εργάζονται για τον Trump και δεν τους επιλέγει εκείνος. Είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης υπό τη δικαιοδοσία του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Alejandro Majorkas.
Ο Majorkas είναι ο “τσάρος” του αστυνομικού κράτους και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του νυν προέδρου Biden. Μάλιστα είναι πολέμιος του Trump λόγω του θέματος της πολιτικής “ανοικτών συνόρων”. Μια από τις πρώτες αποφάσεις του αφορούσε την εγκατάλειψη του σχεδίου φύλαξης των νότιων συνόρων της χώρας και η διακοπή κατασκευής του “Τείχους Trump”.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κόντρα των δύο ανδρών και (πολύ σημαντικότερο) την εισροή 11-13 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών. Ενδεικτική λεπτομέρεια γύρω από το χαρακτήρα του Majorkas είναι πως μέχρι κυριολεκτικά προχθές (16 Ιουλίου) αρνούνταν να παραχωρήσει φρουρά στον ανεξάρτητο υποψήφιο πρόεδρο Robert Kennedy Junior.
Ο τελευταίος είναι δημοφιλής Δημοκρατικός πολιτικός, τον οποίο ο κομματικός μηχανισμός απέρριψε για τις εκλογές του Νοεμβρίου υπέρ του Joe Biden(!). Σύμφωνα με την κρίση του υπουργού, ο γιός του δολοφονηθέντος υπουργού δικαιοσύνης των ΗΠΑ Robert Kennedy και ανηψιός του εκτελεσθέντος εν κοινή θέα προέδρου John Kennedy… δεν κινδυνεύει.
Η ομάδα ασφαλείας του υποψήφιου προέδρου Trump φάνηκε υποστελεχωμένη ποσοτικά και ποιοτικά. Αναλυτές εντοπίζουν την ύπαρξη αρκετών γυναικών-πρακτόρων που έδειξαν αμηχανία και τον “άτσαλο” τρόπο με τον οποίον η ομάδα χειρίστηκε την αποχώρηση του Trump από την εξέδρα, αφήνοντας τον εκτεθειμένο σε πιθανούς εκτελεστές.
Η παρουσία τους είναι αποτέλεσμα της αναγκαστικής ποσόστωσης πρόσληψης 30% γυναικών που επέβαλλε η τωρινή διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας. Προλαβαίνοντας παρατηρήσεις περί “μισογυνισμού” ξεκαθαρίζουμε ότι η ακαταλληλότητα έγκειται στα φυσικά χαρακτηριστικά τους.
Ο Trump έχει ύψος 1,87 μέτρα και ζυγίζει 110-120 κιλά. Είναι αδύνατο θηλυκοί πράκτορες με το μισό βάρος του να τον καλύψουν με τα σώματα (και τους αλεξίσφαιρους θώρακες που φορούν κάτω από τα κοστούμια) ή να τον μεταφέρουν “σηκωτό” σε περίπτωση που τραυματιστεί σοβαρά.
3_224.jpg
Αν ο Crooks διέθετε ακριβέστερο όπλο

Το τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ήταν ένα DPMS AR-15 διαμετρήματος 5,56mm. Είναι το δημοφιλέστερο ημιαυτόματο τουφέκι στην αμερικανική πολιτική αγορά. Αγοράστηκε από τον πατέρα του δράστη πριν 20 χρόνια.
Η χρήση του από τον επίδοξο φονιά αποκλείει την περίπτωση “σκηνοθετημένης” απόπειρας και είναι ίσως ο λόγος που ο Trump αναπνέει ακόμη. Η βεβαιότητα μας οφείλεται στη μηχανική συγκρότηση του όπλου. Παρουσιάζει διασπορά 2 ΜΟΑ στα 100 μέτρα. Ήτοι, αν δεθεί σε μια μέγγενη και βάλλει εναντίον ακίνητου στόχου, οι βολίδες θα έχουν τυχαία απόλιση 5,2 εκατοστών γύρω από το σημείο σκόπευσης.
Τα τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών έχουν διασπορά 1,25 εκατοστά ή χαμηλότερη. Αναλογιστείτε το γεγονός: Μια από τις σφαίρες του δράστη αστόχησε κατά 1-2 εκατοστά από το να διαπεράσει τον κρόταφο του. Το περιθώριο “διασποράς” του όπλου είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερο.
Η βολίδα “βρήκε” το αυτί του Trump ενώ μιλούσε και το κεφάλι του στρεφόταν. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί “ελεγχόμενη αστοχία” υπό τέτοιες συνθήκες. Δε γνωρίζω αν ο κος. Trump είναι θρησκευόμενος, όμως στη θέση του θα… άναβα ένα κεράκι στον Ύψιστο.
4_8.jpeg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης