Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eton: Ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε ταχύτατο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό

Eton: Ο κορωνοϊός θα οδηγήσει σε ταχύτατο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό
«Όταν οι ιστορικοί θα κοιτάζουν πίσω τα γεγονότα του 2020, είναι πιθανό να αναγνωρίσουν την Covid -19 ως το έναυσμα για βαθιές αλλαγές» δηλώνει ο διευθυντής του Eton
Η πανδημία του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε μια βαθιά αλλαγή που μοιάζει με τον κοινωνικό μετασχηματισμό που ακολούθησε τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους εξαιτίας του αυξανόμενου θυμού για τις ανισότητες, δήλωσε ο επικεφαλής του Eton, του πλέον φημισμένου σχολείου της Βρετανίας.
Ο ιός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και σκότωσε περισσότερους από 235.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο μέχρι στιγμής, προκάλεσε βαθιά οικονομική ζημιά διεθνώς και οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το κόστος της χειρότερης κρίσης δημόσιας υγείας μετά την πανδημία της γρίπης του 1918.
Αν και ο τελικός αντίκτυπος της επιδημίας παραμένει ασαφής, ο διευθυντής του Eton, ένα σχολείο που συμβολίζει τις ελίτ στη Μεγάλη Βρετανία, δήλωσε ότι η Covid -19 θα μπορούσε να προκαλέσει ταχεία κοινωνική αλλαγή.
«Σε πολλά χρόνια από τώρα, όταν οι ιστορικοί θα κοιτάζουν πίσω τα γεγονότα του 2020, είναι πιθανό να αναγνωρίσουν την Covid -19 ως το έναυσμα για βαθιές αλλαγές», δήλωσε ο Simon Henderson, διευθυντής του Eton College, στην εφημερίδα The Times.
«Μπορεί να προκαλέσει ταχύτατο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό παρόμοιο με αυτόν που ακολούθησε δύο παγκόσμιους πολέμους», δήλωσε ο Henderson
«Οι ανισότητες θα γίνουν πιο διαφανείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος έφερε εκατομμύρια γυναίκες στα βρετανικά εργοστάσια καθώς οι άνδρες έπρεπε να πολεμήσουν, βοήθησε τις πρώτες να κερδίσουν το δικαίωμα ψήφου και παρέμειναν ζωτικά μέλη του εργατικού δυναμικού στη συνέχεια.
Το κράτος πρόνοιας της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της ιδρύθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Henderson είπε ότι, ως αποτέλεσμα της τελευταίας κρίσης, «πολλοί από αυτούς που εργάζονται με τους χαμηλότερους αμειβόμενους ρόλους είναι στην πραγματικότητα το κλειδί για την επιβίωσή μας και αυτοί οι άνθρωποι που έχουν υποτιμηθεί για τόσο καιρό έχουν δείξει εκπληκτική αφοσίωση όταν χρειαζόμαστε τους περισσότερο».
Το Eton που ιδρύθηκε το 1440 και αποτελεί το  σχολείο των ελίτ της Αγγλίας, έχει αναδείξει 20 Βρετανούς πρωθυπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του Boris Johnson, παρατηρεί το Reuters.
Στους πρώην μαθητές του Eton περιλαμβάνονται ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, αντίστοιχα δεύτερος και έκτος στη σειρά του βρετανικού θρόνου, καθώς και ο συγγραφέας George Orwell και ο οικονομολόγος John Maynard Keynes.
Για αιώνες το Eaton θεωρείται ως το λίκνο των ηγετών της βρετανικής αυτοκρατορίας ενώ το 2020 επιδίωξε να αναδειχθεί ως πρωταθλητής ακαδημαϊκής αριστείας, βοηθώντας όσους είναι λιγότερο τυχεροί από τους περισσότερους πλούσιους μαθητές του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης