Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ορισμένες αλήθειες για Icon της Εθνικής, εγγύηση Eurobank στο Neptune της Alpha και την εμπλοκή της Comer με MIG

Ορισμένες αλήθειες για Icon της Εθνικής, εγγύηση Eurobank στο Neptune της Alpha και την εμπλοκή της Comer με MIG
Για το ορατό μέλλον αναμένεται η Πειραιώς να δώσει παράταση στα δάνεια που έχει χορηγήσει ίσως έως το τέλος του 2020 – με πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης – και τους προσεχείς μήνες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της MIG
To τελευταίο διάστημα υπήρχαν εξελίξεις σε τρία μέτωπα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
Το bankingnews είχε αποκαλύψει ότι η Εθνική τράπεζα είχε χρηματοδότησε την Bain Capital που πλειοδότησε στην πώληση προβληματικών δανείων ή πρόγραμμα Icon.
Συγκεκριμένα είχε αναφερθεί ότι σε σύνολο 336 εκατ ευρώ τιμήματος η Εθνική είχε δώσει 165 εκατ ευρώ δάνειο κοινώς πλήρωσε το 50% του τιμήματος με δάνειο.
Αυτό όμως δεν ήταν ακριβές.
Η Εθνική υποστήριξε ότι δεν έδωσε δάνειο.
Συνέβη κάτι άλλο, η Bain Capital έθεσε όρο να καταβληθεί το τίμημα ουσιαστικά μετά από ένα χρόνο ώστε να διασφαλιστεί ότι… δεν θα χάσει από τυχόν επιδείνωση των προβληματικών δανείων.
Το τίμημα στο μέλλον θα αναπροσαρμοστεί εάν αλλάξουν τα δεδομένα στο πρόγραμμα Icon.
Για την ώρα ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών δεν έχει πρόβλημα.
Στην περίπτωση της Eurobank το bankingnews πάλι είχε αποκαλύψει ότι η Fortress που ενδιαφέρεται για την πώληση προβληματικών δανείων της Alpha bank ή πρόγραμμα Neptune θα έδινε δάνειο σχεδόν το 50% του τιμήματος στην Fortress.
Με βάση νεότερες πληροφορίες η Eurobank θα παρείχε εγγύηση στην Alpha bank ώστε να προχωρήσει το deal… αλλά αυτή η εγγύηση τελικώς δεν δόθηκε.
Για το θέμα της Ιρλανδικής Comer που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Πειραιώς για τα δάνεια στην MIG συμμετοχών τα δεδομένα είναι τα εξής.
Η Comer έχει παγώσει τις διαπραγματεύσεις, μείωσε το τίμημα από 430 εκατ που ζητούσε η Πειραιώς σε 350 εκατ αλλά το κυριότερο πάγωσε το deal καθώς θέλει να κατασταλάξει εάν θα υποβάλει προσφορά εφόσον αποσαφηνιστεί η επίδραση της ύφεσης στην οικονομική κατάσταση της MIG.
Για το ορατό μέλλον αναμένεται η Πειραιώς να δώσει παράταση στα δάνεια που έχει χορηγήσει ίσως έως το τέλος του 2020 – με πρόσθετο κεφάλαιο κίνησης – και τους προσεχείς μήνες θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της MIG.
Ο σχεδιασμός της Πειραιώς περιλαμβάνει μεταβίβαση των δανείων της MIG Holding σε επενδυτή καθώς και των μετοχών που κατέχει η Πειραιώς στην Marfin Investment Group ή 31% περίπου.
Ως προς την πώληση της Singular Logic είναι πιθανό το σχήμα Γερμανού - Φέσσα να μην είναι τελικά ο πλειοδότης αλλά... επιχειρηματικός όμιλος... που ακόμη δεν έχει φανερωθεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης