Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση πυρός από το…πουθενά - «Αόρατοι» Ρώσοι - kamikaze καταστρέφουν τις αεροπορικές βάσεις των Ουκρανών

Κόλαση πυρός από το…πουθενά - «Αόρατοι» Ρώσοι - kamikaze καταστρέφουν τις αεροπορικές βάσεις των Ουκρανών
Εκ του ασφαλούς μπορούν πλέον οι Ρώσοι να καταστρέψουν τις ουκρανικές αεροπορικές βάσεις
Σχετικά Άρθρα
Το τελευταίο διάστημα οι ρωσικές δυνάμεις επέφεραν μία επαναστατική τροποποίηση σε ένα από τα πιο επιτυχημένα τους όπλα, προκαλώντας πανικό στην ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιούσε τα drones Lancet στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για να στοχεύσει διάφορα ουκρανικά στρατιωτικά μέσα, όπως οβιδοβόλα, αεράμυνα, εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων καθώς και θέσεις διοίκησης, αναγνώρισης αλλά και στρατιωτικό προσωπικό.
Τώρα ήρθε μία νέα σημαντική αναβάθμιση του drone kamikaze Lancet που πλέον μπορεί να χτυπήσει στόχους από μεγάλη απόσταση, αποτελώντας θανάσιμη απειλή για τις αεροπορικές βάσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφεραν Αμερικανοί στρατιωτικοί ειδικοί.
«Τώρα που φαίνεται ότι η Μόσχα έχει τη δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις στην Ουκρανία από πιο μακρινές θέσεις, το Κίεβο θα πρέπει να αναδιατάξει ορισμένες από τις αεροπορικές του βάσεις και άλλα στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει ότι δεν μπορούν να προσεγγιστούν μέσω αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγαλύτερης εμβέλειας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Το βάπτισμα του πυρός - Ανησυχία για τα δυτικά αεροσκάφη

Οι Ουκρανοί αντιλήφθηκαν τη ρωσική επαναστατική παρέμβαση τις προηγούμενες μέρες, όταν ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 χτυπήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Lancet από απόσταση άνω των 80 χιλιομέτρων, πολύ πίσω από τις ρωσικές αμυντικές θέσεις.
Η αυτονομία του Lancet είναι συνήθως 40 χιλιόμετρα (25 μίλια).
Πρόσθετος λόγος ανησυχίας για τους Ουκρανούς είναι ότι θα πρέπει τώρα να εξετάσουν που θα τοποθετήσουν τα νέα μαχητικά αεροσκάφη, που θα παραλάβουν από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των F – 16, αφού θα είναι ευάλωτα σε ρωσικά πλήγματα εκ του μακρόθεν, επισημαίνουν οι Αμερικανοί ειδικοί.
Η επίθεση του ρωσικού drone κατά του MiG-29 αποτέλεσμα το βάπτισμα πυρός για το νέο Lancet, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
mig.jpg


Η αποκάλυψη της αναβαθμισμένης έκδοσης


Πηγή με γνώση του θέματος αποκάλυψε στο Sputnik ότι η ρωσική εταιρεία ZALA AERO προχώρησε πρόσφατα μια σειρά επαναστατικών αναβαθμίσεων στα συστήματα υλικού και λογισμικού του Lancet.
Σύμφωνα με την πηγή, νέες λύσεις που σχετίζονται με το σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκαν επίσης κατά την ανάπτυξη της αναβαθμισμένης έκδοσης του Lancet.
Τα Lancet, μαζί με διάφορους άλλους τύπους drones, χρησιμοποιούνται ευρέως στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας για την αντιμετώπιση της αντεπίθεσης του Κιέβου, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χαρακτήρισε «τεράστια αποτυχία».
Lancet_1.JPG

Αποθέωση από το Forbes

«Κακά νέα για την πληγωμένη ουκρανική αεροπορία.
Ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά χτύπησε και κατέστρεψε ένα μαχητικό MiG-29 της πολεμικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Dolgintsevo κοντά στο Kryvyi Rih», έγραψε το Forbes για το νέο Lancet.
Η επίθεση αποτελεί το ντεμπούτο του εκσυγχρονισμένου Lancet – ενός από τα πιο αποτελεσματικά drones kamikaze.
Ένα δεύτερο drone παρατηρούσε την επίθεση του Lancet από ψηλά.
Ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας δεν λειτουργούσε τη στιγμή της επίθεσης.
Το Κίεβο θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια μακριά από τη γραμμή μάχης και να αναζητήσει νέους τρόπους για να προστατεύσει τα αεροσκάφη του, αναφέρεται επίσης στο άρθρο.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του Lancet είναι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του.
Διαθέτει καλή αεροδυναμική απόδοση ενώ έχει ευελιξία και ισχυρή κεφαλή.
Από όσο γνωρίζω, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η κεφαλή δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να διεισδύσει στη θωράκιση του δυτικού στρατιωτικού υλικού», είπε ο Igor Gerasimov ειδικός ασφαλείας και στρατιωτικός αναλυτής.

forbes.JPG
Lancet_2.jpeg

Ποια όπλα μπορεί να χτυπήσει το Lancet

Λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του, το UAV μπορεί να χτυπήσει ουσιαστικά κάθε τύπο όπλου, είπε ο Gerasimov.
Το Lancet μπορεί να χτυπήσει αεροσκάφη, τανκς, οχήματα πεζικού, πυροβολικά και συμβατικά ελαφρά θωρακισμένα οχήματα.
Όλα εξαρτώνται από το πόσο από αυτήν την τροποποίηση φέρει το drone.
«Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό UAV που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ενάντια σε όλους τους κινούμενους στόχους.

Μπορεί να επιχειρήσει αστραπιαία

Ο χειριστής εκτοξεύει το drone και στη συνέχεια μπορεί να το δει στην οθόνη του.
Ένα ειδικό αεροσκάφος αναγνώρισης ή ένα drone μεταδίδει την εικόνα στον χειριστή και τον βοηθά να εντοπίσει και να καταστρέψει τον στόχο», δήλωσε ο Vladimir Popov, Υποστράτηγος και επίτιμος πιλότος της ρωσικής αεροπορίας.
Το Lancet έχει τα δικά του «μάτια» για να ανιχνεύσει τον στόχο και να μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με αυτόν στη μονάδα ελέγχου των χειριστών drone.
«Ο χειριστής έχει μια οθόνη που δείχνει την εικόνα από το πλάι του αναγνωριστικού αεροσκάφους ή του αναγνωριστικού drone και η δεύτερη οθόνη δείχνει τι βλέπει το Lancet.
Αυτό το σύστημα λειτουργεί συντονισμένα μέχρι το drone να χτυπήσει τον στόχο και να εκραγεί», εξηγεί ο ειδικός. Το ρωσικό UAV Lancet δεν έχει ανάλογο στις δυτικές αγορές όπλων

«Δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια στη Δύση.
Έχουν μερικά διαφορετικά μοντέλα αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά.
Τα ιρανικά UAV είναι επίσης καλά, τα έχουμε προσαρμόσει στις ανάγκες μας και επίσης παράγουμε και χρησιμοποιούμε από κοινού τις συσκευές τους», δήλωσε ο Vladimir Popov.
lancet_air.jpg


Είναι πραγματικός εφιάλτης

Τα ρωσικά «superdrones» «Lancet» έχουν γίνει «πραγματικός εφιάλτης» για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με άρθρο της πολωνικής πύλης Interia.
Όπως σημειώνεται στην Interia, τα drones Lancet-3 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
«Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancet είναι ένα από τα καλύτερα οπλικά συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο της Interia.
Μεταξύ των «εξαιρετικών χαρακτηριστικών» αυτών των drones, η Interia σημειώνει την εύκολη εκτόξευση, την κινητικότητα, καθώς και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα.
Την ίδια στιγμή, η κεφαλή ενός drone βάρους έως και τριών κιλών, όπως δείχνουν τα πλάνα χρήσης τους, είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα άρμα ή ένα τεθωρακισμένο όχημα.
«Ωστόσο, το πραγματικό φαινόμενο του Lancet είναι η ικανότητα του drone να σταματά σχεδόν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να αλλάζει κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα, ακόμη και ακριβώς μπροστά από τον επιλεγμένο στόχο», επισημαίνει η Interia.
Αυτό οφείλεται στα φτερά σε σχήμα Χ, τα οποία παρέχουν καλή ευελιξία και βοηθούν στο χτύπημα με ακρίβεια.
Όπως λέει το άρθρο, τα ρωσικά drones Lancet σκορπούν τον τρόμο στα πληρώματα των ουκρανικών οχημάτων και το διαδίκτυο είναι γεμάτο βίντεο που δείχνουν εκατοντάδες καταστροφές οπλικών συστημάτων, όπως τα πολωνικά Krab.
Το Lancet το παράγει η εταιρία Zala Aero θυγατρική του ομίλου Kalasnikov.
Τα περιπλανώμενα drones είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης