Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παλαιστινιακό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης: 36 κρατούμενοι στη Γάζα βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στις ισραηλινές φυλακές

Παλαιστινιακό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης: 36 κρατούμενοι στη Γάζα βασανίστηκαν μέχρι θανάτου στις ισραηλινές φυλακές

Ομαδικοί τάφοι αμάχων οι φυλακές του Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 36 κρατούμενοι από τη Γάζα που κρατούνταν από τον ισραηλινό στρατό από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έχουν πεθάνει εξαιτίας βασανιστηρίων και σκληρών συνθηκών στις ισραηλινές φυλακές, ανέφερε το Παλαιστινιακό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης στον θύλακα.
Το Γραφείο ανέφερε ότι άλλοι «54 κρατούμενοι από διάφορες παλαιστινιακές περιοχές έχουν πεθάνει στις ισραηλινές φυλακές λόγω βασανιστηρίων και απάνθρωπων συνθηκών κράτησης, εν μέσω συστηματικών επιθέσεων σε κρατούμενους από την αρχή του γενοκτονικού πολέμου».
Κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «διέπραξε συνεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων».
Η δήλωση περιγράφει τις ισραηλινές φυλακές ως «ομαδικούς τάφους για χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, που αγνοούνται από τους διεθνείς θεσμούς».
Με βάση μαρτυρίες από πρόσφατα αποφυλακισμένους, η δήλωση περιελάμβανε πολλές μορφές βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης, όπως αναγκαστική απογύμνωση, παρατεταμένο δέσιμο και δεσίματα των ματιών, ηλεκτροπληξία, συστηματική πείνα και κοπή του σώματος με αιχμηρά εργαλεία.
Άλλες αναφερόμενες καταχρήσεις περιλαμβάνουν στέρηση ύπνου, μπάνιο και ιατρική περίθαλψη, επιθέσεις σκύλων και έκθεση σε υπερβολικό κρύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης