Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Περιορισμένο αναμένεται το ενδιαφέρον λόγω αργίας στη Wall Street – ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Περιορισμένο αναμένεται το ενδιαφέρον λόγω αργίας στη Wall Street – ΑΔΜΗΕ και ΟΤΕ στο επίκεντρο
Οι μετοχές του ΟΤΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή καθαρό
Σχετικά Άρθρα
Ήπια ανοδικό άνοιγμα αναμένεται για τις αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να ακολουθήσει.
Η επενδυτική ψυχολογία είναι βελτιωμένη καθώς αυξάνονται τα στοιχήματα για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Οι συναλλαγές αναμένεται να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς σήμερα είναι κλειστές λόγω αργίας οι αγορές στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως σήμερα διενεργούνται εκλογές στη Βρετανία.
Σήμερα, οι μετοχές του ΟΤΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,68552 ευρώ ανά μετοχή καθαρό και οι προνομιούχες μετοχές της Ξυλεμπορία χωρίς το αντίστοιχο δικαίωμα ύψους 0,0152 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.
Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο, όπου η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής της Κύπρου είναι να μην εγκρίνει το πλαίσιο πληρωμών του έργου διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, μία απόφαση που καθιστά το έργο μη βιώσιμο και υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει.
Αύτη η εξέλιξη επισκιάζει την ανακοίνωση διπλασιασμού του μερίσματος από την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών χθες στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης.

Eurobank Equities
Το σημερινό άνοιγμα των αγορών φαίνεται πως θα είναι ήπια θετικό, ωθούμενο από τα στοιχήματα χαλάρωσης της πολιτικής, ενώ η συναλλακτική δραστηριότητα ενδέχεται να παραμείνει ισχνή εν μέσω αργίας στις ΗΠΑ.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με χαμηλούς όγκους σήμερα και τον ΟΤΕ στο επίκεντρο.

Βeta
Η αγορά είναι σε στάση αναμονής και το επιλεκτικό ενδιαφέρον θα στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα.

Κύκλος
∆ιενεργούνται σήμερα στη Μ. Βρετανία οι εθνικές εκλογές με τους Εργατικούς να αναμένεται να πετύχουν ευρεία πλειοψηφία. Η ΕΚΤ ανακοινώνει τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, του Ιουνίου, ενώ στις ΗΠΑ η Wall Street είναι κλειστή λόγω
της ημέρας της Ανεξαρτησίας. Η σύμπραξη κεντρώων και αριστερών δυνάμεων στην Γαλλία, μείωσε σημαντικά τις πιθανότητες να αποκτήσει η Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, γεγονός που υποδέχτηκαν με ανακούφιση οι Ευρωπαϊκές αγορές αντιδρώντας ανοδικά. Στις 1431 μονάδες του Γ.∆. η εγγύτερη αντίσταση.

Depolas
Ανοδικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά διατηρεί ακόμα την επαφή με την κρίσιμη περιοχή στήριξης των 1380-1400 μονάδων. Παράλληλα, απαιτείται αύξηση του όγκου συναλλαγών για να απομακρυνθούμε από τα τρέχοντα επίπεδα. Η σημερινή ατζέντα δεν προσφέρεται για χρηματιστηριακές συγκινήσεις καθώς η αγορά των ΗΠΑ είναι κλειστή λόγω αργίας, ενώ παράλληλα έχουμε και εκλογές στο ΗΒ. Πάραυτα, δεν αποκλείουμε μια νέα ανοδική προσπάθεια για τον ΓΔΧΑ με πιθανό όριο τις 1440 μονάδες. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα κόβει μέρισμα ο ΟΤΕ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία σήμερα το πρωί ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων (-1,6%_εκτ +0,5%).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης