Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα με το βλέμμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα με το βλέμμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και με χαμηλούς όγκους, οι οποίοι δικαιολογούνται λόγω καλοκαιριού, η αγορά έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα μία αξιόλογη αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες, οι οποίες πήγαν σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη σε νέο υψηλό. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον συντηρείται και η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό είναι καλή μετά και την αποχώρηση Μπάιντεν από την διεκδίκηση της προεδρίας στις ΗΠΑ. Με μικτές τάσεις το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Επιβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα ότι αυτές κάνουν «κουμάντο» στο Χρηματιστήριο. Χωρίς αυτές δε βλέπουμε προκοπή… Νέα υψηλά χθες για τον δείκτη και τη Eurobank. Αυτήν την ώρα η γενική συνέλευση της Eurobank, για διανομή μερίσματος και ακύρωση ιδίων μετοχών. Καλό το ξεκίνημα για την Alpha Bank, ενώ κοντά στις χθεσινές τιμές οι άλλες συστημικές.

ΟΤΕ: Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν στις τελευταίες συνεδριάσεις, κατάφερε να γράψει νέο υψηλό χθες. Υποτιμημένη η μετοχή και ελπίζουμε η αλλαγή διοίκησης να συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της χρηματιστηριακής εικόνας. Ήπια χαμηλότερα στο άνοιγμα.

ΟΠΑΠ: Αξιοσημείωτη και η δική του συμπεριφορά στο ταμπλό. Χθες έπιασε ξανά τα 16 ευρώ μετά από 3 μήνες. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η μετοχή.

LAMDA: Βγήκαν πωλητές στο ξεκίνημα.

SOFTWEB: Ξεκινάει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας στην Εναλλακτική Αγορά. Δεν μάθαμε πολλά το προηγούμενο διάστημα. Τελείως αθόρυβη εισαγωγή. Ανήκει στον κλάδο της πληροφορικής και θα εισαχθούν 5,13 εκατ. μετοχές ονομαστικής αξίας 0,12 ευρώ ανά μετοχή με τιμή εισαγωγής τα 0,86 ευρώ. Η εταιρεία είναι από τη Θεσσαλονίκη και η εισαγωγή γίνεται με αύξηση κεφαλαίου και έκδοση 88 χιλ. νέων μετοχών. Αντλήθηκαν 757 χιλ. ευρώ περίπου. Στην τιμή εισαγωγής έχει κεφαλαιοποίηση 4,4 εκατ. ευρώ, EV/EBITDA 14,22 φορές και P/E 14,33 φορές. Η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών το 2023 1,51 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 42% έναντι του 2022 και κέρδη 244 χιλ. ευρώ από 107 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 128%. Στην προσυνεδρίαση είχε μπει εντολή αγοράς 200 τεμαχίων στα 10 ευρώ! Ακυρώθηκε αργότερα, εννοείται.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Από όλη τη διαδικασία νομίζουμε πως το βλέμμα πρέπει να στραφεί στα warrants. Με βάση όσα διαβάζουμε η σχέση ανταλλαγής των warrants σε μετοχές είναι εξαιρετική συγκρινόμενη με την αύξηση κεφαλαίου σε μετοχές. Η εμπειρία των επενδυτών από τα warrants είναι πικρή βέβαια, αλλά εδώ νομίζουμε ότι ίσως να αξίζει να τα παρακολουθούμε. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα βέβαια. Με άνοδο 7% ξεκίνησε η μετοχή και με τιμή 9,78 ευρώ. Έχει υψηλή μεταβλητότητα πάντως.

ΑΔΜΗΕ: Πληροφορίες που κυκλοφορούσαν μέρες στην αγορά, ανέφεραν πως οι κινέζοι θα πάρουν το 20% της Αριάδνη. Με την αποχώρηση υποψηφίου, πλέον είναι μόνη της η State Grid.

ΑVE: Άλλα 2,36 εκατ. μετοχές θα ξεκινήσουν αύριο, 24 Ιουλίου, να διαπραγματεύονται. Μία ακόμη αύξηση έγινε και καλύφθηκε από τη Doson. Στα 2,5 ευρώ ανά μετοχή η τιμή διάθεσης με το ταμπλό να δείχνει 0,4570 ευρώ χθεσινό κλείσιμο.

PREMIA: Αυξάνεται σήμερα ο αριθμός των μετοχών κατά 411 χιλ. μετοχές, οι οποίες δίνονται δωρεάν σε στελέχη της εταιρείας.

LAVIPHARM: Εδώ εισάγονται 822 χιλ. νέες μετοχές που επίσης δίνονται δωρεάν σε στελέχη στελέχη της εταιρείας.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,04465 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης