Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τιτάν: Προχωράει η διαδικασία για είσοδο στη Wall Street – Νέες αγορές ιδίων και αισιοδοξία για το μέλλον

Τιτάν: Προχωράει η διαδικασία για είσοδο στη Wall Street – Νέες αγορές ιδίων και αισιοδοξία για το μέλλον
Σημαντικά έργα υποδομών υλοποιούνται στις ΗΠΑ, αυξημένες οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Βάσει προγραμματισμού προχωράει η είσοδος της θυγατρικής της Τιτάν στις ΗΠΑ, Titan America, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών.
Αν και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία, ή το ποσοστό εισαγωγής, είπε πως στοχεύει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στις αρχές του 2025 (πρώτο τρίμηνο).
Λόγω της επικείμενης εισαγωγής, οι σύμβουλοι της εταιρείας συμβούλευσαν τη διοίκηση να μη γίνει το investor day που είχε πει στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη και να γίνει μετά την εισαγωγή στη Wall Street, ώστε να μην ειπωθούν λεπτομέρειες που πιθανότατα να μην πρέπει.
Η διοίκηση εμφανίστηκε χαρούμενη με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε και ήταν αποτέλεσμα των αυξημένων όγκων, των καλών τιμών (υπήρξαν και κάποιες αυξήσεις τιμών), των κινήσεων βελτίωσης και εκσυγχρονισμού.
Η διοίκηση κατάφερε να μειώσει τον καθαρό δανεισμό, παρά τις υψηλές επενδύσεις, λόγω των υψηλών ταμειακών ροών.

Οι υψηλές επενδύσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ομίλου και να δημιουργήσουν νέα αξία στους μετόχους.
Ήδη οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους.
Επιπλέον εμφανίστηκε αισιόδοξη για το σύνολο του έτους λόγω της ισχυρής ζήτησης στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και πήρε απόφαση για νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 20 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί το προηγούμενο.

Απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή για τι σκοπεύει να κάνει με τις ίδιες μετοχές είπε πως δεν έχει απόφαση να τις ακυρώσει ή να τις πουλήσει στην αγορά.
Αξίζει να τονιστεί πως η διοίκηση της Τιτάν σε αρκετές από τις προηγούμενες ενημερώσεις αναλυτών, είχε αναφερθεί στις εξαιρετικές προοπτικές που υπήρχαν και πλέον επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα. Επανέλαβε ότι η ανάπτυξη θα είναι οργανική, ωστόσο δεν αποκλείονται εξαγορές ή συγχωνεύσεις.
Η ζήτηση παραμένει ισχυρή με σημαντικά έργα υποδομών να υλοποιούνται σε ΗΠΑ και Ελλάδα, αλλά και σε αγορές όπως η Τουρκία, όπου ο καταστροφικός σεισμός, αύξησε τις δαπάνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Σημειώνεται πως οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ δεν ήταν καλές και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά, ενώ όσες εργασίες δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών ήδη προγραμματίζονται για το υπόλοιπο του έτους. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα είναι μία ακόμα ιστορική χρονιά για πωλήσεις και κέρδη, όπως τόνισε ο Bill Zarkalis, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Titan America.
Η ζήτηση για κατοικίες ήταν αδύναμη λόγω των επιτοκίων, ωστόσο, φαίνεται πως η τάση αντιστρέφεται λόγω της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής που αναμένεται από την FED.
Υπενθυμίζεται πως τα καθαρά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης του ομίλου ανήλθαν στα 148,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 34,1%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η μετοχή κατέγραψε χθες νέο ιστορικό υψηλό με την αποτίμηση να ανέρχεται στα 2,57 δισ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης