Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Βουτιά» -3% στην Jumbo λόγω της δεύτερης αρνητικής αναθεώρησης από τον κ. Βακάκη σε 2 μήνες

«Βουτιά» -3% στην Jumbo λόγω της δεύτερης αρνητικής αναθεώρησης από τον κ. Βακάκη σε 2 μήνες
Η διοίκηση της Jumbo υποβάθμισε τις προσδοκίες για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024
Σχετικά Άρθρα
«Βουτιά» -3% καταγράφει η μετοχή της Jumbo στα 22,58 ευρώ με όγκο 78 χιλ. τεμάχια και την κεφαλαιοποίηση στα 3,07 δισ. ευρώ, στο απόηχο της υποβάθμισης των προσδοκιών για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2024.
Ειδικότερα, ο ιδρυτής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, αναθεώρησε αρνητικά τους φετινούς στόχους για αύξηση πωλήσεων κατά 4% και κέρδη κοντά στα επίπεδα του 2023 (303 εκατ. ευρώ).
Όπως επισημαίνει το ΒΝ και σε σχετικό δημοσίευμα, πρόκειται για τη δεύτερη αρνητική προειδοποίηση σε διάστημα δυο μηνών. Στις 10 Ιουλίου, είχε αναφέρει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στο κάτω άκρο της πρόβλεψης σε 8% αντί 10%.
Tότε, η μετοχή της Jumbo αντέδρασε αρνητικά με διήμερη πτώση 8% και αύξηση των συναλλαγών, αλλά δεν επανήλθε ποτέ πάνω από τα 27 ευρώ. (σ.σ έγινε και αποκοπή μερίσματος).
Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο Μαϊο, ο κ. Βακάκης διέθεσε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές πακέτου μετοχών της Jumbo 3% έναντι 108,8 εκατ. ευρώ ή 27,20 ευρώ ανά μετοχή.
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι οι ξένοι επενδυτές ζητούσαν ποσοστό 10% της εταιρείας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα τρώγαμε ξύλο αν δεν δίναμε τις μετοχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης