Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό με σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Τάση από το εξωτερικό με σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος λόγω αποτελεσμάτων
Η αργία στις ΗΠΑ ίσως κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το επενδυτικό ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

Τα απόνερα του rebalancing είναι πιθανό να δούμε στη σημερινή συνεδρίαση, μετά και την εκτίναξη του όγκου που είχαμε την περασμένη Παρασκευή και τις σημαντικές εκροές που είδαμε σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών.
Πάντως, οι αγοραστές κατάφεραν να κρατήσουν την αγορά και το τελευταίο διάστημα την έχουν ισορροπήσει με τους περισσότερους αναλυτές να βλέπουν πλέον το ποτήρι μισογεμάτο.
Οι 1.450 μονάδες είναι το κρίσιμο σημείο που θα αλλάξει την τάση, ενώ τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες είναι πιθανό να δώσουν λόγους για επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Σαράντης και αύριο ο ΟΠΑΠ, ενώ την Παρασκευή δημοσίευσε η Intralot.
Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση, λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ δεν αποκλείεται το κλίμα να είναι υποτονικό, αλλά σταδιακά οι αναλυτές βλέπουν βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Σημειώνεται πως από σήμερα διαγράφονται από το Χ.Α. οι μετοχές των ΚΡΕΚΑ, Λιβάνη και Βαρβαρέσσος.
Επίσης λόγω της πρόσφατης εξαγοράς, αφαιρούνται από το σύστημα διαπραγμάτευσης οι μετοχές της Entersoft.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. υποδηλώνουν μικτό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω μακροοικονομικά στοιχεία αργότερα εντός της εβδομάδας προκειμένου να έχουν νέες ενδείξεις για trading. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι πιθανό να είναι αδύναμη σήμερα λόγω της Ημέρας Εργασίας στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η επιφυλακτική κίνηση θα συνεχιστεί στην αρχή της εβδομάδας. Η εταιρική ατζέντα της εβδομάδας περιλαμβάνει ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τη Σαράντης (σήμερα μετά το κλείσιμο) και τον ΟΠΑΠ (αύριο μετά το κλείσιμο). Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου 2024 και η έκθεση της DBRS για την ελληνική οικονομία είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, παρακολουθώντας τις αγορές του εξωτερικού. Αυτήν την εβδομάδα: Σήμερα τα αποτελέσματα της Σαράντης, αύριο του ΟΠΑΠ και την Τετάρτη της Quest. Το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου στην Ελλάδα ανακοινώνονται την Παρασκευή και την ίδια μέρα η DBRS θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Beta
Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ο νέος γύρος αξιολογήσεων από τους κυριότερους οίκους αξιολόγησης, ενώ αρκετές εταιρείες θα ανακοινώσουν αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, αυξάνοντας το ενδιαφέρον για τα εταιρικά κέρδη και τις προοπτικές. Έτσι αναμένουμε ότι σταδιακά η αγορά θα αποκτήσεις πρόσφορο έδαφος και οι όγκοι θα αυξηθούν καθώς θα προχωρούμε προς σημαντικές προγραμματισμένες ανακοινώσεις και γεγονότα.

Κύκλος
Παρόλο την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί ο Γ∆ κατέγραψε μια θετική συνεδρίαση με τη βοήθεια ορισμένων δεικτοβαρών τίτλων όπως τη ΜΟΗ, τα ΕΛΠΕ, τη ΠΕΙΡ αλλά και τη CENER εν μέσω και των ανοδικών ευρωπαϊκών αγορών. Οι 1434-1436 μονάδες εμφανίζονται προς το παρόν ισχυρή αντίσταση για τον Γ∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης