Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας και κοντά ξανά στις 1.450 μονάδες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας και κοντά ξανά στις 1.450 μονάδες – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Καλή σήμερα η αγορά και εκεί που ίσως περιμέναμε συσσώρευση και μικροπιέσεις, είδαμε καλή εικόνα. Ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν κάπως αδύναμες εμείς κινηθήκαμε μόνιμα σε θετικό έδαφος. Ξεχώρισαν ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και από τις τράπεζες η Πειραιώς. Τα βλέμματα ήταν και πάλι συγκεντρωμένα στη Motor Oil και από τον όγκο φάνηκε ότι υπήρχε ουρά στις εντολές λόγω MSCI. Στο κλείσιμο ο Γ.Δ. πήγε στο υψηλό ημέρας (+1,05%) και πλέον είναι ξανά κοντά στις 1.450 μονάδες.

MOTOR OIL: Την κάλυψε τη short θέση το Millenium. Καλά πήγε και αυτό… Εδώ τώρα είναι δύο τα σενάρια. Επειδή ένα μεγάλο μέρος της θέσης έγινε χαμηλά και δεν ξέρουμε πότε έκλεισε, δηλαδή στις τελικές δημοπρασίες και στα 21,70 ευρώ ή έκλεινε από πιο νωρίς και αγόραζε για παράδειγμα πάνω από τα 22 ευρώ. Ό,τι και να έγινε ή δεν έβγαλε από το trade ή έχασε και κάτι. Η σωστή θέση πάντως δεν ήταν η short σε αυτή τη μετοχή. Μεγάλες μάχες δόθηκαν και σήμερα και η μετοχή ήταν πρώτη σε συναλλακτική δραστηριότητα. Άνοιξε ψηλά και πήγε προς τα 22 ευρώ, αλλά γύρισε και λίγο χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο και τελικά έκλεισε στα 21,66 ευρώ με οριακές απώλειες 0,18% και συναλλαγές 16,5 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Όμορφη η κίνηση της μετοχής σήμερα και επανήλθε πάνω από τα 16 ευρώ. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου. Καλή αναμένεται η πορεία αλλά η κερδοφορία κάπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Η διοίκηση θα ενημερώσει και για το προμέρισμα και εδώ είναι το σημαντικό. Κοντά στα 0,50 ευρώ με 0,55 ευρώ περιμένουν οι αναλυτές. Στα 16,15 ευρώ και στο +3,26%.

ΟΤΕ: Επανήλθαν και εδώ οι αγοραστές και οδήγησαν τη μετοχή πάνω από τα 15 ευρώ. Στα 15,08 ευρώ και στο +2,86%.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κάποια στιγμή θα τα αφήσει πίσω της τα 4 ευρώ. Είναι η πιο φθηνή συστημική και δεν δικαιολογείται τόσο καιρό να μην έχει καταφέρει να ξεπεράσει το εν λόγω σημείο και να κάτσει πάνω από αυτό. Θέμα χρόνου βέβαια είναι. Στα 4,02 ευρώ και στο +2,87% με τζίρο 15,3 εκατ. ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Σε λίγο τα αποτελέσματα και αναμένονται ισχυρά λόγω και της πρόσφατης εξαγοράς που έχει κάνει ο όμιλος. Στα 10,24 ευρώ και στο +3,02%.

ΕΥΔΑΠ: Μονίμως με εικόνα απαξίωσης. Δεν έχει τέλος η πίεση στη μετοχή. Νομίζουμε πως αυτή ευθύνεται και για την εικόνα της ΕΥΑΘ.

ΑΔΜΗΕ: Είναι στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα λόγω της εμπλοκής στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Στην Κύπρο η ρυθμιστική αρχή δε συμφωνεί και η διασύνδεση κινδυνεύει. Βλέπουμε πάντως τη μετοχή να στέκεται καλά στα 2,10 ευρώ περίπου. Ίσως σε αυτήν την αποτίμηση να έχουν προεξοφληθεί και χειρότερα σενάρια. Στα 2,1150 ευρώ και στο -0,94%.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξεχώρισε σήμερα καθώς κατέγραψε υψηλή άνοδο και με καλές συναλλαγές. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει στόρι, αυτό με το Λαύριο δε μας κάνει πάντως, αφού μιλάμε για μία μικρή συμμετοχή. Στα 1,53 ευρώ και στο +9,29%.

PREMIA: Δεν μπορεί να ξεκολλήσει και μάλλον δίνει αφορμές και η διοίκηση για να μην ξεκολλήσει από τα χαμηλά η μετοχή. Στην αύξηση κεφαλαίου αναφερόμαστε. Αγοράζεις ακίνητα στην πραγματική αξία και τυπώνεις μετοχές με σημαντικό discount. Το λογικό είναι να κάνεις το αντίστροφο. Δηλαδή να πουλήσεις κάποιο ακίνητο στην πραγματική τιμή και να αγοράσεις μετοχές σου που διαπραγματεύονται με τέτοιο discount. Έτσι κερδίζει ο μέτοχος.

AUSTRIACARD: Το θέμα της μετοχής και το ερώτημα μετόχου, νομίζουμε πως έδωσε καλές εξηγήσεις. Η διοίκηση είπε ότι προσπαθεί και με κάποιες παρουσιάσεις θέλει να κάνει πιο γνωστή την εταιρεία στο επενδυτικό κοινό. Είναι αλήθεια πως παρά τη διασυνοριακή συγχώνευση πολλοί θεωρούν ότι μιλάμε για την ίδια εταιρεία με την Inform Lykos. Ίσως γιατί και αυτή η μετοχή είχε τα ίδια χαρακτηριστικά. Δηλαδή στο ταμπλό ήταν συνώνυμη της απαξίωσης και της αδιαφορίας. Ελπίζουμε να έχει καλύτερη πορεία η ACAG, καθώς τα θεμελιώδη της είναι καλά. Στα 5,99 ευρώ και στο +2,39%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πούλησε το ακίνητο στο Μοσχάτο. Είχαν υπάρξει κάποιες πληροφορίες για αξιοποίηση αλλά τελικά δόθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο προς 6,3 εκατ. ευρώ. Το ρευστό είναι καλύτερο στην παρούσα φάση. Νομίζουμε πως το τίμημα είναι εξαιρετικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ
1710.26
0.04% (0.63)
Σύμβολο
ΓΔ
Συν.Όγκος
10,940,718
Τζίρος
57,255,320
Υψηλό ημέρας
1723.5699
Χαμηλό ημέρας
1707.0699
Άνοιγμα ημέρας
1713.35
Προηγούμενο κλείσιμο
1709.63
Τελευταία Ενημέρωση 30/04/2025 13:13:01
Ο.Τ.Ε. Α.Ε.
16.68
-0.06% (-0.01)
Σύμβολο
ΟΤΕ
Συν.Όγκος
168,683
Τζίρος
2,812,925
Υψηλό ημέρας
16.75
Χαμηλό ημέρας
16.61
Άνοιγμα ημέρας
16.69
Προηγούμενο κλείσιμο
16.69
Τελευταία Ενημέρωση 30/04/2025 13:11:26
ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.
5.026
0.08% (0.004)
Σύμβολο
ΠΕΙΡ
Συν.Όγκος
1,590,622
Τζίρος
8,008,916
Υψηλό ημέρας
5.08
Χαμηλό ημέρας
5.006
Άνοιγμα ημέρας
5.054
Προηγούμενο κλείσιμο
5.022
Τελευταία Ενημέρωση 30/04/2025 13:09:07
Ο.Π.Α.Π. ΑΕ
19.54
0.05% (0.01)
Σύμβολο
ΟΠΑΠ
Συν.Όγκος
156,243
Τζίρος
3,049,830
Υψηλό ημέρας
19.65
Χαμηλό ημέρας
19.28
Άνοιγμα ημέρας
19.6
Προηγούμενο κλείσιμο
19.53
Τελευταία Ενημέρωση 30/04/2025 13:09:37

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης