Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι 1.450 μονάδες – Ξεχωρίζουν Σαράντης και ΑΔΜΗΕ

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Στο επίκεντρο οι 1.450 μονάδες – Ξεχωρίζουν Σαράντης και ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν σταθεροποιητικά και μας δίνουν το χώρο για να δοκιμάσουμε τις 1.450 μονάδες. Τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν το εν λόγω σημείο καθώς αν το ξεπεράσει θα αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση. Δεν έχουμε πολλές μετοχές που να ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Λίγο η Motor Oil και η Lamda.

SARANTIS: Είτε δούμε τα μεγέθη χωρίς την πρόσφατη εξαγορά της Stella Pack, είτε με αυτή, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Έχει πετύχει βελτίωση ο όμιλος σε όλες τις γραμμές. Παράλληλα ο καθαρός δανεισμός δεν είναι υψηλός. Πιο αναλυτικά και με τη μέτρηση της Stella Pack οι πωλήσεις αυξήθηκαν 30,2% και στα 302,6 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 41,7 εκατ. ευρώ από 28,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 45,3% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 24,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26,8%. Η διοίκηση επιβεβαίωσε τους στόχους που έχει θέσει και οι οποίοι για το 2024 κάνουν λόγο για κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) 61 εκατ. ευρώ. Με μικρό όγκο και ήπια άνοδο στο άνοιγμα.

ΟΠΑΠ: Σήμερα τα δικά του αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του προσωρινού μερίσματος, το οποίο οι αναλυτές περιμένουν κάπου στα 0,50-0,55 ευρώ ανά μετοχή. Με μικρές απώλειες άνοιξε η μετοχή αλλά πάνω από τα 16 ευρώ.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το έχουμε γράψει αρκετές φορές πως απλά είναι θέμα χρόνου. Πλέον είναι πάνω από τα 4 ευρώ από χθες και το ζητούμενο είναι να παραμείνει. Είναι η φθηνότερη συστημική με βάση τη σύγκριση βασικών δεικτών.

ΑΔΜΗΕ: Φαίνεται πως πάει για εκτόνωση η κρίση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να λυθούν, όπως για παράδειγμα το ρυθμιζόμενο έσοδο (WACC), όπου βλέπουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες. Είναι όμως μία θετική εξέλιξη ότι βρέθηκε μία λύση και θα προχωρήσει. Η μετοχή αντιδρά έντονα ανοδικά στο ξεκίνημα και καταγράφει άνοδο άνω του 3%.

MOTOR OIL: Παραμένει στο επίκεντρο, αφού και χθες έκανε υψηλό όγκο και είδαμε μεγάλες εντολές και στις δύο πλευρές. Σήμερα άνοιξε με μικρή άνοδο και είναι στα 21,80 ευρώ. Αρκετά φθηνή η αποτίμηση.

INTRALOT: Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη δεν έβγαλε κάποια είδηση, εκτός από την ανάλυση κάποιων συμβολαίων που διεκδικεί και είναι αρκετά, αλλά είχε πει η διοίκηση πως θα υποβάλει προσφορές. Μέσα στο μήνα θα υπάρχουν νέα. Ουσιαστικά η εταιρεία περιμένει να πάρει κάποια από αυτά τα συμβόλαια προκειμένου να πάει ακόμα πιο ψηλά. Προς το παρόν δήλωσε αισιόδοξη η διοίκηση για ένα καλύτερο δεύτερο εξάμηνο, έναντι του πρώτου. Στην Τουρκία έγιναν προωθητικές ενέργειες για να αυξηθεί το μερίδιο και ήταν επιτυχημένες. Η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, αλλά περιμένει πως θα μειωθούν οι ενέργειες και θα βελτιώσει το περιθώριο κέρδους.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το σχέδιο συγχώνευσης και μετά αύξησης κεφαλαίου προχωράει και παρά το μεγάλο τύπωμα μετοχών βλέπουμε πως η μετοχή δεν πέφτει. Προφανώς και ο βασικός λόγος είναι η ελάχιστη διασπορά που υπάρχει. Με κάτι παραπάνω από 1.000 τεμάχια άνοιξε στο +20,48% και στα 10 ευρώ. Ο πρώτος αγοραστής βέβαια στα 8,40 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η πώληση του ακινήτου με υπεραξία δίνει καλή κίνηση στη μετοχή. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που γράφαμε για την περίπτωση της Premia. Ότι δηλαδή αντί να πουλάει ακίνητα με κέρδος και να στηρίζει τη μετοχή κάνει το αντίθετο, ήτοι τυπώνει μετοχές με discount.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης