Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Οι IDF χτύπησαν κέντρο της Hamas, αλλά ήταν σχολείο!

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα - Οι IDF χτύπησαν κέντρο της Hamas, αλλά ήταν σχολείο!
Στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν βομβαρδισμός έπληξε πολυκατοικία στον καταυλισμό προσφύγων Nuseirat.
Τουλάχιστον δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες το Σάββατο 7/9 σε βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον σχολείου το οποίο είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων και εναντίον πολυκατοικίας σε τομείς της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν επλήγησαν σκηνές εκτοπισμένων στον χώρο του σχολείου Halima ας Santiya, στην Jabalya (βόρεια).
Από την άλλη ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» εντός του σχολείου, λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».
«Τρομοκράτες της Hamas χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», επέμεινε.

Στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν βομβαρδισμός έπληξε πολυκατοικία στον καταυλισμό προσφύγων Nuseirat.

Οι βομβαρδισμοί εξαπολύθηκαν την ημέρα που ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas στον θύλακο υπό πολιορκία εισέρχεται στον δωδέκατο μήνα του.
Η έφοδος του στρατιωτικού βραχίονα της Hamas στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα του πολέμου, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη σε επίσημα δεδομένα.
Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 97 παραμένουν όμηροι των μαχητών του παλαιστινιακού κινήματος, ωστόσο 33 από αυτούς έχουν κηρυχθεί νεκροί από τον ισραηλινό στρατό.
Οι ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις αντιποίνων του Ισραήλ —που προκάλεσαν ανθρωπιστική και υγειονομική καταστροφή στον μικρό παραθαλάσσιο θύλακο υπό πολιορκία, όπου έχει εκτοπιστεί σχεδόν όλος ο πληθυσμός 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων— έχουν στοιχίσει ως τώρα τη ζωή σε τουλάχιστον 40.878 ανθρώπους, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Hamas.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως στοχοποίησε κέντρο διοίκησης της Hamas σε σχολείο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι εξαπέλυσαν πλήγμα εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Hamas, εγκατεστημένου, κατ’ αυτές, σε κτίριο στην πόλη της Γάζας (βόρεια) όπου λειτουργούσε σχολείο, το οποίο έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που σήμερα συμπληρώνει ένδεκα μήνες.
Δεν έχει γνωστοποιηθεί κάποιος απολογισμός των θυμάτων ως αυτό το στάδιο.
«Τρομοκράτες της Hamas χρησιμοποιούσαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου για να σχεδιάζουν και να εκτελούν τρομοκρατικές επιθέσεις» εναντίον στρατευμάτων και «του κράτους του Ισραήλ», κατά την ανακοίνωσή τους.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε «πλήγμα ακριβείας εναντίον τρομοκρατών που δρούσαν» μέσο στο σχολείο λαμβάνοντας «μέτρα για τη μείωση του κινδύνου να πάθουν κακό άμαχοι», ιδίως με τη «χρήση πυρομαχικών ακριβείας, την επιτήρηση από αέρος και τη συλλογή επιπρόσθετων πληροφοριών».
Την 20ή Αυγούστου, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε επίσης «κέντρο διοίκησης» της Hamas στην πόλη της Γάζας, όμως σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στόχος ήταν σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκατοντάδες εκτοπισμένους. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Το Ισραήλ λέει πως πλήττει σχολικές υποδομές διότι χρησιμοποιούνται από τη Hamas, κατηγορώντας το παλαιστινιακό κίνημα πως χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.
Το παλαιστινιακό κίνημα το διαψεύδει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης