Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borzenko (στρατιωτικός αναλυτής) για Βρετανία: Η πιο εχθρική χώρα στο ΝΑΤΟ, ο εγκέφαλος πίσω από αποτυχημένες απόπειρες της Ουκρανίας

Borzenko (στρατιωτικός αναλυτής) για Βρετανία: Η πιο εχθρική χώρα στο ΝΑΤΟ, ο εγκέφαλος πίσω από αποτυχημένες απόπειρες της Ουκρανίας
Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκπαιδεύονται Ουκρανοί ειδικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο, την τεχνολογία πυραύλων και τα συστήματα κρούσης που χρησιμοποιούν πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η στρατιωτική βοήθεια των δυτικών χωρών προς το καθεστώς του Κιέβου, απλά παρατείνει την σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Alexey Borzenko σε έκθεσή του ξεχώρισε μία εκ των δυτικών χωρών ως εκείνη που εμπλέκεται περισσότερο και αμεσότερα στις εχθροπραξίες κατά της Μόσχας: την Βρετανία, όπως τόνισε ιδιαίτερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε δηλώσεις της.
«Για τη Μόσχα, η Βρετανία είναι η πιο εχθρική χώρα του ΝΑΤΟ επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο εμπλέκεται σε όλα τα μεγάλα έργα που βλάπτουν τη ρωσική υποδομή και τον άμαχο πληθυσμό και τα στρατεύματα στο μέγιστο», ο Borzenko, εξηγώντας πως η προκαταρκτική προσαρμογή των ελεγκτών πτήσης (των ουκρανικών drones που επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή Rostov της Ρωσίας) πραγματοποιήθηκε στο Salisbury και στο Newport του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τόνισε επίσης, ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο εκπαιδεύονται Ουκρανοί ειδικοί στον ηλεκτρονικό πόλεμο, την τεχνολογία πυραύλων και τα συστήματα κρούσης που χρησιμοποιούν πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς.

Σκεπτόμενη κεφαλή

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να ονομαστεί «η σκεπτόμενη κεφαλή ολόκληρης της Δύσης», η οποία βοηθά το καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντάς του στρατιωτικό υλικό, επεσήμανε ο δημοσιογράφος, υπενθυμίζοντας ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη που προμήθευσε εκτοξευτές χειροβομβίδων στην Ουκρανία, και ακολούθησαν παραδόσεις τανκς, πυραύλων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων ακόμα και δηλητηρίου σε αμπούλες. Σε ένα βαθμό μάλιστα όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής, η Βρετανία θα φέρει την ευθύνη για τις ενέργειες της Ουκρανίας.
Όσον αφορά τα αντίποινα της Μόσχας, ο δημοσιογράφος συμφώνησε με τη στάση της Zakharova ότι «σε απάντηση στα χτυπήματα του καθεστώτος Zelensky στη ρωσική επικράτεια χρησιμοποιώντας βρετανικά όπλα, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να χτυπήσει οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οχήματα στην Ουκρανία και πέρα ​​από αυτήν».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι το Λονδίνο προσπαθεί να είναι στην πρώτη γραμμή μεταξύ εκείνων που συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, πρόσθεσε δε, ότι η στρατιωτική βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου στο καθεστώς του Κιέβου δεν θα αλλάξει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης