Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμήχανος και φανερά εκνευρισμένος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Απελπιστικά ανήμπορος να κρύψει τη βαθιά κρίση στη ΝΔ

Αμήχανος και φανερά εκνευρισμένος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Απελπιστικά ανήμπορος να κρύψει τη βαθιά κρίση στη ΝΔ
 Ο πρωθυπουργός φάνηκε ανήμπορος να κρύψει τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ η οποία αιμορραγεί συνεχώς προς τα Δεξιά, εξαιτίας της woke πολιτικής που ακολουθεί
Φανερά αμήχανος και εκνευρισμένος ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ την Κυριακή (8/9/2024).
Δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι από την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου (7/9/2024) απουσίαζαν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, που τον αμφισβητεί ανοιχτά αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.
Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, που οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς απουσιάζουν από την πρωθυπουργική ομιλία.

Ενόχληση για απουσία Καραμανλή - Σαμαρά

Η ενόχληση του κ. Μητσοτάκη, όταν του τέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν προφανής.
«Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν πρέπει να συμφωνώ με αυτή», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, η ΝΔ μια χαρά είναι», συνέχισε ο εκνευρισμένος πρωθυπουργός.

Αμηχανία για Δένδια

Αμήχανος ήταν και όταν δέχθηκε ερώτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση με διαρροές σε φιλικά της ΜΜΕ άνοιξε τη σχετική συζήτηση.
Η απόφαση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ληφθεί τον Ιανουάριο 2025, είπε.
«Μέχρι το Φεβρουάριο δεν θα πω τίποτα απολύτως για την σέβομαι και τιμώ την προεδρία της Δημοκρατίας και θεωρώ την συζήτηση άδικη για την ίδια αλλά και για τον θεσμό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να πείθει κανέναν.

Ανήμπορος να κρύψει τη βαθιά κρίση στη ΝΔ

Γενικότερα ο πρωθυπουργός φάνηκε ανήμπορος να κρύψει τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ η οποία αιμορραγεί συνεχώς προς τα Δεξιά, εξαιτίας της woke πολιτικής που ακολουθεί.
Ο γάμος ομοφύλων, η εγκατάλειψη πατριωτικών θέσεων, η πλήρης συστράτευση με την Ουκρανία και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική με ακρίβεια που καλπάζει, πρόβλημα χρέους
και επενδυτική άπνοια απομακρύνουν χιλιάδες ψηφοφόρους από τη ΝΔ και τους οδηγούν σε κόμματα δεξιότερα στο πολιτικό φάσμα.
Πολιτικοί, που προέρχονται από τη λαϊκή Δεξιά αντιδρούν μπροστά σε αυτή την κατάσταση και τη μετατροπή της ΝΔ σε ένα κόμμα, που πλέον μοιάζει με το…Ποτάμι.
Και αυτό το μήνυμα πέρασαν με την απουσία τους οι κ.κ. Καραμανλής – Σαμαράς.

Δεν έπεισαν οι απαντήσεις του

Παραβλέποντας το γεγονός ότι η ΝΔ έχει πέσει σε ποσοστά κάτω του 25% ισχυρίστηκε πως το κόμμα του παραμένει κυρίαρχη δύναμη.
Απέδωσε εκ νέου τη μάστιγα της ακρίβεια στην αύξηση των τιμών παγκοσμίως και στην άνοδο του πληθωρισμού, ενώ ερωτηθείς για τα τιμολόγια «φωτιά» στο ηλεκτρικό ρεύμα, μίλησε ….για στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της ενέργειας της ανατολικής Ευρώπης.
Μάλιστα μόνο που δεν μέμφθηκε τους πολίτες που δεν βλέπουν τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Ευτυχώς έχουμε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης

Για τη στεγαστική κρίση,, περιορίστηκε να πει ότι «ευτυχώς στη χώρα μας έχουμε μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης.
«Η αποκλιμάκωση των επιτοκίων θα βοηθήσει» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», ύψους 2,5 εκατ ευρώ θα απευθύνεται σε διευρυμένη βάση.
Περίπου 20.00-25.000 θα βοηθηθούν, ενώ θα βοηθήσει και το πρόγραμμα των άτοκων δανείων, ύψους 20.000 ευρώ για την ανακατασκευή παλαιών κατοικιών.

Αλαζονεία και πολιτική αφασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος μόνο όταν αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε με εμφανώς αλαζονικό ύφος πως είναι καλό να υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, αλλά σήμερα δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η πρόταση της κυβέρνησης, που είτε συμφωνεί κανείς μαζί της είτε διαφωνεί είναι ισορροπημένη και κοστολογημένη.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία κατάσταση πολιτικής αφασίας, αλλά δεν θέλω να το σχολιάσω περαιτέρω.

Το ΠΑΣΟΚ που γιόρτασε τα 50 χρόνια του ως δύναμη εκσυγχρονιστική, καταψήφισε μία σειρά από παρεμβάσεις που είναι σε προοδευτική κατεύθυνση, όπως οι αλλαγές στη δικαιοσύνη.
Η αντιπολίτευση του όχι σε όλα, όπου οι πολίτες στο σύνολό τους είναι ρακένδυτοι, αδικεί την ίδια την αντιπολίτευση» σημείωσε.


www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης