Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα ζητά η εν διαστάσει σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου

Την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα ζητά η εν διαστάσει σύζυγός του Σοφία Πολυζωγοπούλου
Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας με πρότασή του ζήτησε την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών για τον γνωστό ποινικολόγο, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου
Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται πιθανόν να αποφυλακιστεί καθώς εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβούλιου για την κατηγορία για ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας με πρότασή του ζήτησε την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών για τον γνωστό ποινικολόγο, προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση κακοποίησης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
«Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα»
Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα και συγκεκριμένα για το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης», σε αντίθεση με τη δίωξη που του είχε ασκηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Την αποφυλάκισή του ζητά η εν διαστάσει σύζυγός του

Παράλληλα, ο εισαγγελέας πρότεινε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα υπό τους περιοριστικούς όρους της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Εκτός από τον εισαγγελικό λειτουργό, την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου ζητάει και η εν διαστάσει σύζυγός του και θύμα της επίθεσης, Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με το Mega.
Στο σχετικό υπόμνημα που κατέθεσε η 37χρονη ποινικολόγος αναφέρει: «Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα».
Ωστόσο, η κυρία Πολυζωγοπούλου διευκρινίζει ότι δεν υπαναχωρεί από την υποστήριξη της κακουργηματικής κατηγορίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης