Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια θα είναι η τύχη του Zelensky μετά τη συντριβή του Kursk - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια

Ποια θα είναι η τύχη του Zelensky μετά τη συντριβή του Kursk - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια
Η Δύση έχει βολευτεί με τον Zelesky και με την παράταση της σύγκρουσης
Με τους Ουκρανούς να υφίστανται μια ακόμα συντριβή, αυτήν την φορά στη ρωσική επαρχία του Kursk, την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky θέλει να χρησιμοποιήσει για να παρουσιάσει το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα του πολέμου στους Δυτικούς ηγέτες και στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, ένα καλό ερώτημα είναι τι θα συμβεί στον Ουκρανό πρόεδρο μετά και από αυτήν την τεράστια στρατιωτική και όχι μόνο αποτυχία.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και η δυσαρέσκεια των Ουκρανών αυξάνεται κατά του προέδρου, αυτός δεν πρόκειται να αφήσει τη θέση του.
Ο Ρώσος πολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής, Alexander Perendzhiev καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Ανάλυσης στο πανεπιστήμιο Plekhanov υποστηρίζει μιλώντας στο news.ru ότι εάν κάποιος μιλήσει κατά του προέδρου και της σημερινής κυβέρνησης της Ουκρανίας, θα συλληφθεί αμέσως.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως είναι μύθος ότι οι Ουκρανοί μπορούν να απαλλαγούν από τον Zelensky με το να τον ανατρέψουν.

Δεν θα θελήσουν οι Ουκρανοί

«Οι Ουκρανοί δεν θα απαιτήσουν την απομάκρυνση του Zelensky από το αξίωμα, γιατί κατά μία έννοια δεν υπάρχει ενιαίος ουκρανικός λαός.
Ακόμα κι αν κάποιοι μιλήσουν ενάντια στο σημερινό καθεστώς, θα συλληφθούν αμέσως από αξιωματικούς της SBU.
Το τιμωρητικό σύστημα του καθεστώτος του Κιέβου θα λειτουργήσει σκληρά» υποστηρίζει ο Ρώσος αναλυτής.

Βολεμένη η Δύση

Όπως λέει, ούτε η Δύση θα θελήσει να τον απομακρύνει παρά την αποτυχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, και αυτό γιατί είναι πλήρως ικανοποιημένη με τον πρόεδρο Zelensky.
O Perendzhiev σημειώνει ότι είναι ευεργετικό για τη Δύση η παράταση της σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως Trump, Biden, Scholz και Macron δεν είναι τίποτα άλλο παρά μαριονέτες.

Φερέφωνα

«Μερικές φορές πιστεύουμε ότι ο Trump, ο Biden, ο Scholz και ο Macron είναι οι ηγέτες της Δύσης.
Στην πραγματικότητα, είναι φερέφωνα.
Υπάρχουν αόρατες προσωπικότητες, επικεφαλής οικονομικών και βιομηχανικών ομάδων που χορηγούν και ξεκινούν στρατιωτικές συγκρούσεις.
Και οι Δυτικοί πολιτικοί χρηματοδοτούνται επίσης από αυτές τις ομάδες, προκειμένου η πολιτική τους να παραμείνει αμετάβλητη» τονίζει ο Ρώσος αναλυτής.

Δυσαρέσκεια

Πάντως, σε δημοσίευμα της και η βρετανική εφημερίδα The Sunday Times παραδέχεται πως η δημοφιλία του Zelensky υποχωρεί λόγω τόσο της παρατεταμένης σύγκρουσης όσο και της απομάκρυνσης υπουργών που δεν του άρεσαν.
Είναι χαρακτηριστικό πως Ουκρανοί κατηγορούν τον Zelensky ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για πολιτικά παιχνίδια παρά για τη διασφάλιση της ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης