Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοδωρικάκος: Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να περάσει στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κέρδη επαγγελματιών και επιχειρήσεων

Θεοδωρικάκος: Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να περάσει στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κέρδη επαγγελματιών και επιχειρήσεων
Σύμφωνα με τον Τ. Θεοδωρικάκο, 26 μεγάλες εταιρείες βρίσκονται υπό έλεγχο για το πλαφόν κέρδους σε σχέση με το 2021
«Σημασία για τους πολίτες έχει το πόσα χρήματα έχουν στη διάθεσή τους και ποιες είναι οι τιμές υπηρεσιών και προϊόντων» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, εξηγώντας πως η κυβέρνηση δίνει μια πολύ σκληρή μάχη σε δύο επίπεδα, το αναπτυξιακό και τον έλεγχο της αγοράς.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον Real FM δήλωσε ότι «στόχος μας είναι η ανάπτυξη να περάσει στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κέρδη επαγγελματιών και επιχειρήσεων».
Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πράξεις και τις δράσεις για τον έλεγχο της αγοράς, καθώς στην αρμοδιότητα και την ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο πληθωρισμός τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης, τομέας στον οποίο για 4ο συνεχόμενο μήνα οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι μειωμένες κατά 1% έως 2% από τους αντίστοιχους περσινούς μήνες.
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η χώρα μας έχει μια πολύ σκληρή νομοθεσία και ότι έχουν εξαπλασιαστεί τα ανώτατα πρόστιμα για την παραβίασή της. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως 26 μεγάλες εταιρείες βρίσκονται υπό έλεγχο για το πλαφόν κέρδους σε σχέση με το 2021 και ότι έχει ζητήσει από την Αρχή Ανταγωνισμού να προτεραιοποιήσει τους ελέγχους στις πολυεθνικές για αθέμιτο κέρδος.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού -τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο, τη μείωση κατά μία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και τις αυξήσεις στις συντάξεις- λέγοντας ότι η μάχη είναι συνεχής και συλλογική για την κυβέρνηση και τη δίνει αποτελεσματικά στηρίζοντας τους πολίτες.
«Από το Ιούλιο του ’21 έως τον Ιούλιο του ’24 ο πληθωρισμός τροφίμων έχει αυξηθεί 28% και την ίδια περίοδο ο κατώτατος μισθός έχει ανέβει 27%» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης