Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αρμενία μετέφερε συστήματα αεράμυνας S-300, Buk και Tor στην Ουκρανία

Η Αρμενία μετέφερε συστήματα αεράμυνας S-300, Buk και Tor στην Ουκρανία
Οι πληροφορίες για τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας από την Αρμενία δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση ούτε από τις ρωσικές ούτε από τις αρμενικές αρχέ
Ο πρώην Ρώσος πιλότος και blogger Ilya Tumanov, γνωστός με το ψευδώνυμο Fighterbomber, δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι η Αρμενία έχει μεταφέρει σημαντικό μέρος των συστημάτων αεράμυνας της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά συστήματα όπως τα S-300, Buk, Osa, και Tor, καθώς και τους αντίστοιχους πυραύλους για τα συστήματα αυτά.
Ο Tumanov τόνισε ότι η μεταφορά αυτών των συστημάτων είναι μια χειρονομία... «ευγνωμοσύνης» εκ μέρους της αρμενικής ηγεσίας για τη στήριξη που έχει προσφέρει η Ρωσία στην Αρμενία εδώ και πολλά χρόνια.
Ωστόσο, μια τέτοια «ευγνωμοσύνη», σύμφωνα με τον ίδιο, γίνεται αντιληπτή ως ένα βήμα που στρέφεται κατά των ρωσικών συμφερόντων υπό το πρίσμα της τρέχουσας σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Οι πληροφορίες για τη μεταφορά συστημάτων αεράμυνας από την Αρμενία δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση ούτε από τις ρωσικές ούτε από τις αρμενικές αρχές. Ωστόσο, τέτοιες αναφορές έχουν πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα και σε διάφορες πλατφόρμες, όπου οι χρήστες εκφράζουν σύγχυση και αγανάκτηση για τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης