Τελευταία Νέα
Διεθνή

Domino κατάρρευσης - Σοκάρει το Πεντάγωνο ΗΠΑ: Ουκρανία κράτησε το Pokrovsk – Εκρηκτική προέλαση Ρώσων σε 7 κατευθύνσεις

Domino κατάρρευσης - Σοκάρει το Πεντάγωνο ΗΠΑ: Ουκρανία κράτησε το Pokrovsk – Εκρηκτική προέλαση Ρώσων σε 7 κατευθύνσεις
Η πτώση του Pokrovsk θα προκαλέσει domino κατάρρευσης στο Donetsk… - Viktor Orban (Ουγγαρία): Μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ουκρανία… θα είναι εντυπωσιακή - Σοκ οι λιποταξίες στον Ουκρανικό στρατό έφθασαν τις 200.000 μεταξύ 2022 με 2024
(upd9) Όταν το Αμερικανικό Πεντάγωνο, το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας – προσέξτε επίσημα – με δραματικό τρόπο προειδοποιεί Ουκρανία και Δύση… να μην πέσει το Pokrovsk… οποιαδήποτε σχόλιο είναι περιττό.
Το Pokrovsk βρίσκεται δυτικά του Donetsk και αποτελεί το κρισιμότερο κόμβο επιμελητείας του Ουκρανικού στρατού στο Donbass, εάν πέσει – που θα πέσει 100% στους Ρώσους – η Ρωσική πολεμική μηχανή θα προελάσει προς το Dnipro με άνεση αφού δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό εμπόδιο…
Η πτώση του Pokrovsk θα προκαλέσει domino κατάρρευσης πολλών ανοικτών μετώπων ειδικά στο Ugledar…
Και ενώ οι Ουκρανοί έντρομοι υποχωρούν από το Kursk η όλη επιχείρηση απέτυχε παταγωδώς… οι Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν εκρηκτικά προς 7 κατευθύνσεις…
Δεν υπάρχει πλέον αντίσταση στο Donbass…
Οι αναφορές ότι οι λιποταξίες στον Ουκρανικό στρατό έφθασαν τις 200.000 μεταξύ 2022 με 2024 σοκάρουν

Εν τω μεταξύ η αποκάλυψη ότι η Ουκρανία έχει μείνει μόνο με 4 μάχιμες Ταξιαρχίες… αποδεικνύει ότι το μοιραίο τέλος των Ουκρανών είναι πιο κοντά από ότι πιστεύουν πολλοί. Οι Ρώσοι πραγματικά τους συνθλίβουν.
Πολύ ενδιαφέρον έχει η νέα πρωτοβουλία του Viktor Orban του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας για την επίλυση της Ουκρανικής κρίσης... μάλιστα θα είναι εντυπωσιακή και θα εκδηλωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο...
Πρέπει να δοθούν εύσημα στον Viktor Orban για τις πρωτοβουλίες του είναι ειρηνοποιός.

Σοκαριστική προειδοποίηση Πενταγώνου ΗΠΑ: Το Pokrovsk ο Ουκρανικός στρατός πρέπει να το κρατήσει με κάθε κόστος

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι η διατήρηση του Krasnoarmeysk (ουκρανική ονομασία - Pokrovsk) είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Patrick Ryder ήταν απόλυτα σαφής και δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στρατηγικής σημασίας είναι η πόλη Pokrovsk.
«Αυτή η συγκεκριμένη πόλη – το Pokrovsk - βρίσκεται σε ένα στρατηγικό σταυροδρόμι, ειδικά όσον αφορά τις γραμμές επικοινωνίας, επομένως, φυσικά, είναι σημαντικό για την Ουκρανία να την κρατήσει», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις «συμβάλλουν σοβαρά» στο να κρατήσουν αυτή την κρίσιμη πόλη.
Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό στην κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει η πιο προβληματική.
Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας παραδέχτηκε επίσης ότι στις ελεγχόμενες από την Ουκρανία περιοχές του Donetsk η κατάσταση επιδεινώνεται.

Janne Jaakkola (Διοικητής στρατού Φινλανδίας): Η σύγκρουση στην Ουκρανία το μεγαλύτερο σοκ μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εθνικό αμυντικό σύστημα της Φινλανδίας από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είπε ο Janne Jaakkola, διοικητής των Φινλανδικών Αμυντικών Δυνάμεων, στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle.
«Η έναρξη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία ήταν ένα σοκ που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο εθνικό μας αμυντικό σύστημα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι Φινλανδοί δεν χρειάστηκε να ξυπνήσουν.
Μπήκαμε στο ΝΑΤΟ στο σωστή ώρα», τόνισε ο Janne Jaakkola.
Παράλληλα, ο στρατιωτικός υποστηρίζει ότι η εμπιστοσύνη του κοινού στις Αμυντικές Δυνάμεις και στο ΝΑΤΟ βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο.
Προς το παρόν, η σύνθεση και ο αριθμός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που θα αναπτυχθούν στη Φινλανδία είναι άγνωστοι, πρόσθεσε ο Jaakkola.
«Οι διαπραγματεύσεις με χώρες που είναι έτοιμες να στείλουν στρατό είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Συζητούμε με ποιο στρατιωτικό προσωπικό μπορούν να λάβουν μέρος», είπε ο γενικός διοικητής Janne Jaakkola, τονίζοντας ότι μιλάμε για «στενούς συμμάχους».
Ο Jaakkola επέστησε επίσης την προσοχή στα μαθήματα ανθρώπινης νοημοσύνης που διοργανώνει το Φινλανδικό Υπουργείο Άμυνας.
«Η φινλανδική κοινωνία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κρίσεις ασφάλειας και άμυνας», τόνισε.
Η Φινλανδία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 4 Απριλίου 2023. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Φινλανδίας, Antti Hyakkänen, ανακοίνωσε προετοιμασίες για την ανάπτυξη στρατευμάτων της συμμαχίας στη Φινλανδία.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Ρωσόφωνων καμία ειρηνευτική προσπάθεια δεν έχει μέλλον

Καμία πρωτοβουλία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν αφορά τα δικαιώματα των ρωσόφωνων κατοίκων της Ουκρανίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Lavrov.
«Εφιστώ την προσοχή στο γεγονός ότι ούτε μία πρωτοβουλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποβλήθηκαν από καλούς συναδέλφους μας, συνεργάτες με τις καλύτερες προθέσεις, ούτε μία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν αφορά τα δικαιώματα των ανθρώπων που μιλούν ρωσικά σε εκείνες τις περιοχές που ο Zelensky θεωρεί Ουκρανικό έδαφος», τόνισε ο Lavrov.
Τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού αποτελούν βασικό ζήτημα για την επίλυση της κατάστασης.
«Αν συζητάμε εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και σκεφτόμαστε εδαφικές ανταλλαγές, αυτό δεν είναι σοβαρό.
Γιατί, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα δεν είναι τα εδάφη, το πρόβλημα είναι τα δικαιώματα των ανθρώπων στην Ουκρανία, τα οποία καταπατήθηκαν βάσει νόμου και για τα οποία μέχρι στιγμής, καμία από τις πρωτοβουλίες δεν τα έχει συμπεριλάβει».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης τελεσίγραφο τις προϋποθέσεις του Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η Δύση που υποστηρίζει αυτά τα αιτήματα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη για ειλικρινείς συμφωνίες για την επίλυση της κατάστασης.
Επιπλέον, πρόσθεσε, η Ρωσία θα είναι έτοιμη να μιλήσει για μια πιθανή τοποθεσία συνάντησης για την επίλυση της σύγκρουσης όταν καταλάβει τι θα συζητηθεί εκεί.
Ταυτόχρονα, θα είναι εύκολο να συμφωνήσουμε για τον τόπο των διαπραγματεύσεων αφού η Ρωσία δει τη σοβαρή βούληση της άλλης πλευράς να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν ενδιαφέρουν τη Δύση στην περίπτωση της Ουκρανίας»

Viktor Orban (Ουγγαρία): Μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη για την Ουκρανία… θα είναι εντυπωσιακή

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban ετοιμάζει μια νέα «εντυπωσιακή» πρωτοβουλία τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής προσπάθειας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ATV.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Viktor Orban τόνισε ότι «η ειρηνευτική αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», ο πρωθυπουργός «δούλεψε σε αυτήν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και άφησε να εννοηθεί ότι ένα «εντυπωσιακό» γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, ο Viktor Orban δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επικείμενη εκδήλωση.
Την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.
Στις 5 Ιουλίου, ο Viktor Orban επισκέφθηκε τη Ρωσία, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Putin και συζήτησε πιθανούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Αργότερα, ο Viktor Orbanταξίδεψε στην Κίνα, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο πρόεδρο.
Πριν από την επίσκεψή του στη Ρωσία, ο Viktor Orban συζήτησε τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου.
Η πρωτοβουλία για πιθανές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη των Βρυξελλών προκάλεσε έκρηξη αγανάκτησης μεταξύ των ηγετών της ΕΕ.
Ένιωσαν ότι η Ουγγαρία υπονόμευε την ευρωπαϊκή ενότητα και την πορεία της κοινότητας να μεγιστοποιήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι συνθλίβουν τον Ουκρανικό στρατό στο Donetsk ενώ οι Ουκρανοί χτυπούν το κεφάλι τους στο τοίχο στο Kursk

Στις 9 Σεπτεμβρίου, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να πιέζουν τις θέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στην περιφέρεια του Donetsk όπου διεξάγονται οι πιο καυτές μάχες.
Επιπλέον, λόγω των πρόσφατων αποτυχιών γύρω από το Pokrovsk, οι δυνάμεις του Κιέβου αντιμετωπίζουν τώρα δυσκολίες γύρω από το Ugledar και τη Novomikhailovka.
Βίντεο που εμφανίζονται δείχνουν ότι οι Ρώσοι στοχεύουν ήδη Ουκρανικές μονάδες γύρω από την Elizavetovka με drones FPV καθώς τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσουν χερσαία προέλαση γύρω από την Antonovka και την Katerinovka.
Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι οι Ρώσοι μπόρεσαν να φτάσουν στο χωριό Vodyanoe βορειοανατολικά του Ugledar.
Οι μάχες συνεχίζονται εκεί με κάποιες πηγές ήδη να εικάζουν ότι το χωριό θα τεθεί σύντομα υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων που προωθούνται.
Σημειωτέον ότι νωρίτερα οι Ρώσοι απελευθέρωσαν ήδη το χωριό Prechistovka στη δυτική πλευρά του Ugledar.
Έτσι, τα Ουκρανικά στρατεύματα βιώνουν μια δύσκολη περίοδο σε ολόκληρο τον τομέα.
Στις 8 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι μονάδες της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr απελευθέρωσαν την πόλη Novogrodovka.
Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν απώλειες σε ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό κοντά στο Dzerzhinsk, Mikhaylovka, Grodovka και Dimitrov.
Την ίδια στιγμή, μονάδες Ουκρανών εξαπέλυσαν τουλάχιστον 8 αντεπιθέσεις σε αυτό το τμήμα της πρώτης γραμμής, αλλά όλες απωθήθηκαν.
Ο ρωσικός στρατός είναι πολύ συντηρητικός στις ανακοινώσεις του που περιγράφουν λεπτομερώς την πρόοδο στο έδαφος.
Ως εκ τούτου, η πρόσφατη επιβεβαίωση της απελευθέρωσης της Novogrodovka σημαίνει ότι οι ρωσικές μονάδες μπόρεσαν να εδραιώσουν με επιτυχία τα κέρδη τους στην περιοχή.
Από τις 9 Σεπτεμβρίου, οι Ρώσοι πιέζουν τον Ουκρανικό στρατό προς τις κατευθύνσεις του Pokrovsk που είναι ο κύριος στόχος της Ρωσικής αντεπίθεσης στο Donbass.
Οι μάχες συνεχίζονται επίσης σε ολόκληρη σχεδόν τη γραμμή επαφής δυτικά της Marinka.
Εν τω μεταξύ, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να ρίχνει ενισχύσεις σε σκληρές προσπάθειες να συντηρήσει τα αρχικά του κέρδη στη ρωσική περιοχή του Kursk.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλέον κερδίζουν εδάφη στο Kursk.
Τα χωριά Olgovka, Vishnevka, Russkoe Porechnoe και Martinovka είναι από τα πιο καυτά σημεία της πρόσφατης μάχης.
Η ουκρανική περιπέτεια στο Kursk δεν κατάφερε να πετύχει κανένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Τώρα, η Ουκρανία καίει τα αποθέματά του που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξουν την άμυνα του που καταρρέει στο Donbass.

Diana Padchenko (Ουκρανή Δημοσιογράφος): Ο Zelensky λέει ψέματα, οι λιποταξίες στον Ουκρανικό στρατό είναι 200.000

Ο Ουκρανός Πρόεδρος κρύβει τον πραγματικό αριθμό των λιποταξιών στην Ουκρανία, που μπορεί να είναι περίπου 200.000, δήλωσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Diana Padchenko.
«Ένας εκπρόσωπος του στρατού μου είπε ένα σοκαριστικό γεγονός του πόσοι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τον ουκρανικό στρατό. — έγραψε η δημοσιογράφος στο κοινωνικό δίκτυο X.
Νωρίτερα, άλλος Ουκρανός δημοσιογράφος είπε επίσης ότι ο αριθμός των λιποταξιών στην Ουκρανία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αναφέρουν οι αρχές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία για περιπτώσεις λιποταξίας, που υποβαθμίστηκαν από τις αρχές του Κιέβου, καταδεικνύουν ξεκάθαρα την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο.
Το CNN ανέφερε το οξύ πρόβλημα της λιποταξίας στον ουκρανικό στρατό.
Σημειώνεται ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα καταστροφική μεταξύ των μονάδων στην περιοχή Pokrovsk και σε άλλα σημεία του ανατολικού μετώπου.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Οι πύραυλοι Martlet θα είναι άχρηστοι, δεν θα επηρεάσουν την πορεία της σύγκρουσης

Οι πύραυλοι Martlet πολλαπλών χρήσεων, τους οποίους η Βρετανία σκοπεύει να στείλει στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του 2024, θα είναι εντελώς άχρηστοι εναντίον ρωσικών αεροσκαφών και drones, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Αυτοί οι πύραυλοι αεράμυνας, που θα δοθούν από τη Μεγάλη Βρετανία, δεν θα μπορούν πλέον να επηρεάσουν την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν θα μπορούν να καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία επιχειρούν πολύ πέρα από το βεληνεκές αυτών των πυραύλων», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Ο Μερκούρης επεσήμανε επίσης τη δήλωση του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ότι ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV που χρησιμοποιεί η Ρωσία στη γραμμή μάχης έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Και αν μιλάμε για drones, η Ρωσία παράγει έως και 4.000 drones την ημέρα, τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι 650 βρετανικοί πύραυλοι, τονίζει ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει στην Ουκρανία 650 πυραύλους πολλαπλών χρήσεων Martlet για την υποστήριξη της αεράμυνας.
Η πρώτη παρτίδα, αξίας περίπου 213 εκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2024.
Ο κατευθυνόμενος με λέιζερ πύραυλος Martlet (LMM), με ταχύτητα 1,5 Mach και βεληνεκές άνω των 6 χιλιομέτρων, αναπτύσσει η γαλλική εταιρεία Thales Air Defense για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο κατευθυνόμενος πύραυλος πολλαπλών χρήσεων προορίζεται για χρήση σε ελικόπτερα, σκάφη, χερσαίες πλατφόρμες, καθώς και ως μέρος φορητών αντιαεροπορικών κιτ.
Η μάζα του πυραύλου είναι 13 κιλά, μήκος - 1,3 μέτρα, διάμετρος - 76 χιλιοστά.

Alexander Danilov (Αντισυνταγματάρχης Ρωσία): Οι Ουκρανοί όντως σχεδίαζαν να φθάσουν στην πόλη Kursk αλλά απέτυχαν

Οι Ουκρανοί μαχητές που επιτέθηκαν στην περιοχή του Kursk ήθελαν να καταλάβουν το περιφερειακό κέντρο την πόλη του Kursk έχοντας την υποστήριξη καταδίκων και ξένων μισθοφόρων, δήλωσε ο διοικητής του τάγματος του 44ου Σώματος Στρατού, Αντισυνταγματάρχης Alexander Danilov.
Μάλιστα για πρώτη φορά στο Kursk είδαν μαύρους μισθοφόρους.
Επιπλέον, ένας αιχμάλωτος στρατιώτης της 95ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχτηκε ότι πολλοί κρατούμενοι που έλαβαν αμνηστία πολεμούσαν μαζί τους.
«Μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι με αμνηστία, ειδικά για να πολεμήσουν εδώ, στην περιοχή του Kursk, πήραν εντολή να σκοτώσουν τους πάντες».
Γιατί οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν;
Ο Αντισυνταγματάρχης Alexander Danilov απάντησε: «Το σθένος μας είναι πιθανώς ισχυρότερο από το δικό τους».

Pierre de Gaulle (Εγγονός του Charles de Gaulle): Σχεδιάζω να πάω να μείνω στην Μόσχα

Ο Pierre de Gaulle εγγονός του πρώην Γάλλου προέδρου Charles de Gaulle είπε στον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας ότι επιθυμεί να μετακομίσει στη Μόσχα.
«Στις 9 Σεπτεμβρίου, η Κρατική Δούμα φιλοξένησε μια συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin και του Pierre de Gaulle, δημόσιου προσώπου, εγγονού του πρώτου προέδρου της Πέμπτης Δημοκρατίας, Γάλλου Στρατηγού Charles de Gaulle».
Μεταξύ άλλων, τα μέρη έθιξαν το θέμα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας, καθώς και την ενίσχυση των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των κρατών.
Ο Pierre de Gaulle είπε επίσης ότι σχεδιάζει να μετακομίσει στη Μόσχα.

Bild: Οι ουκρανικοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια αυτοκινούμενα οβιδοβόλα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών

Σημαντικό μέρος των αυτοκινούμενων οβίδων που προμήθευσαν στην Ουκρανία η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία είναι εκτός δράσης λόγω φθοράς.
Δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση με τα ανταλλακτικά είναι καταστροφική.
«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό σύστημα, αλλά η φθορά είναι πολύ υψηλή», αναφέρει η Bild επικαλούμενη Ουκρανούς στρατιωτικούς.
«Μετά από αρκετό καιρό, αναφέραμε την ανάγκη για εφεδρικά συστήματα», σημείωσε.
Ωστόσο, η αντικατάσταση της κάννης των οβιδοβόλων προχωρά με αργό ρυθμό.
Μεταξύ άλλων, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά, επισημαίνει η Bild.
Τώρα, όπως σημειώνει η Bild, η Γερμανία προμηθεύει έναν μικρό αριθμό πυρομαχικών για να καλύψει την επείγουσα ανάγκη να φέρει σε ετοιμότητα μάχης τουλάχιστον μερικά από τα προηγουμένως ακινητοποιημένα ουκρανικά αυτοκινούμενα οβιδοβόλα.
«Είναι παράλογο ότι περισσότερα οπλικά συστήματα αποτυγχάνουν αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών παρά λόγω εχθρικών πυρών», σχολίασε ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Γερμανικής βουλής.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες
Πολιτείες. Η Γερμανία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία και έχει δεσμευτεί για μελλοντικές δαπάνες περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Γερμανία και άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να μεταφέρουν 77 κύρια άρματα μάχης Leopard 1A5 στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Οι μάχιμοι Πολωνοί – Αλεξιπτωτιστές κρεμάστηκαν σε ηλεκτρικό καλώδιο και άλλοι έπεσαν σε στέγη σπιτιού και την διέλυσαν

Η Πολωνία για ορισμένους αδαείς παρουσιάζεται ως μια ισχυρή χώρα στρατιωτικά.
Με μόλις 200.000 τακτικούς στρατιώτες και με επιδόσεις όπως αυτή που θα περιγράψουμε σίγουρα οι Πολωνοί στρατιώτες χρειάζονται επανεκπαίδευση.
Πολωνοί αλεξιπτωτιστές, τραυματίστηκαν γιατί κρεμάστηκαν σε γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος ενώ άλλοι έπεσαν σε στέγη σπιτιού και την κατέστρεψαν τόνισε ο ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.
«Δώδεκα στρατιώτες του 2ου συντάγματος αναγνώρισης από το Hrubesov, αντί για το Blendovskaya, προσγειώθηκαν στο χωριό Hechlo».
Οι στρατιωτικές υπηρεσίες της Πολωνίας έδωσαν εξήγηση ότι αιτία του συμβάντος ήταν οι καιρικές συνθήκες.
«Μετά την πτώση των στρατιωτών με αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο, προκλήθηκαν ισχυροί άνεμοι.
Οι δυνατότητες ελέγχου αυτού του τύπου αλεξίπτωτου είναι περιορισμένες - ανοίγει αυτόματα κατά την έξοδο από το αεροπλάνο».
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, ομάδα αλεξιπτωτιστών μεταφέρθηκε στα βορειοδυτικά, στο χωριό Hechlo.
«Έπεσαν σε παρακείμενες περιοχές, ο ένας κατέστρεψε τη στέγη ενός σπιτιού, ο άλλος κρεμάστηκε σε ένα καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος, οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν τους στρατιώτες».
Σημειώνεται ότι κανένας από τους στρατιώτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.
1971685830_0_103_565_421_768x0_80_0_0_b45d46528926ddc8ddbc7b765c0f1294_1.jpg

Reuters: Η Ουκρανία θα λάβει πυραύλους JASSM μεγάλου βεληνεκούς το φθινόπωρο θα φθάνουν έως Κασπία Θάλασσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο καθεστώς του Κιέβου.
Σύμφωνα με το Reuters, ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγους μήνες.

«Η συμπερίληψη των κοινών πυραύλων αέρος-εδάφους Standoff (JASSM) στο πακέτο όπλων αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο, ανέφεραν τρεις πηγές, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση», σημειώνει το Reuters.
Επιπλέον, τώρα γίνονται προσπάθειες προσαρμογής αυτών των όπλων για εκτόξευση από «μη δυτικά αεροσκάφη», καθώς ο στόλος F-16 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ακόμη περιορισμένος.
Όπως σημειώνει το Reuters, μιλάμε για τα MiG-29, Su-24 και Su-27 που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία με την Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν παρόλα αυτά να κάνουν αυτό το βήμα, τότε το JASSM δεν θα είναι ο πρώτος πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που θα έχει δοθεί στην Ουκρανία.
Τον Μάιο του 2024, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν πυραύλους γαλλο-βρετανικής κατασκευής Storm Shadow - SCALP.
Η αυτονομία τους φτάνει τα 250 χιλιόμετρα και έως τα 560 χιλιόμετρα σε εκδόσεις με εκτεταμένη αυτονομία.
Επιπλέον, το 2023 η Ουάσιγκτον έστειλε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα.
Για την εκτόξευσή τους χρησιμοποιούνται τα επίγεια συστήματα M142 HIMARS και M270 MLRS.
Το πρώτο, AGM158A, αναπτύχθηκε το 1995 και τέθηκε σε υπηρεσία με τα αμερικανικά στρατεύματα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 370 χιλιόμετρα. Δηλαδή, το Voronezh, το Rostov-on-Don και ακόμη και η περιοχή του Kalinigrand θα βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή .
Η ενημερωμένη έκδοση με το γράμμα Β φαίνεται ακόμα πιο απειλητική.
Σύμφωνα με τη Lockheed Martin που ανέπτυξε αυτή την έκδοση, είναι ικανή να χτυπήσει στόχους σε απόσταση άνω των 900 χιλιομέτρων δηλαδή Μόσχα έως Κασπία Θάλασσα.
Το JASSM θεωρείται λιγότερο ευάλωτο στην αεράμυνα από το Storm Shadow / SCALP.
Το μήκος του πυραύλου είναι περίπου τέσσερα μέτρα.
Η μάζα της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής κατακερματισμού είναι περίπου 450 κιλά.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνει το The War Zone, το κύριο πλεονέκτημα του JASSM για την Ουκρανία δεν είναι η υπεροχή τους έναντι άλλων επιλογών, αλλά ο αριθμός αυτών των πυραύλων.
Η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία έχουν συνολικά όχι περισσότερες από μιάμιση χιλιάδες μονάδες Storm Shadow / SCALP. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου δύο χιλιάδες διαφορετικές εκδόσεις AGM-158.
Ταυτόχρονα, η Lockheed Martin είναι σε θέση να παράγει περίπου 500 τέτοιους πυραύλους ετησίως και εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγή τους στους 1000.
1970272932_0_0_800_548_768x0_80_0_0_f6ce4a3d562841a61581c69b44e3d379.jpg

Προέλαση Ρώσων σε 7 κατευθύνσεις

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να ανακτούν εδάφη στο Kursk

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις στην Περιφέρεια Kursk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις δυτικά του Ulanok (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν νοτιοδυτικά του Korenevo κοντά στο 10-y Oktyabr, νότια του Korenevo κοντά στο Snagost. κοντά στο Korenevo.
Επίσης οι Ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο των Komarovka και Vishnevka (και οι δύο νοτιοδυτικά του Korenevo), προχώρησαν ανατολικά του Korenevo και προχώρησαν έως και 300 μέτρα στην περιοχή Malaya Loknya-Cherkassakoye Porechnoye.

Προέλαση ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν τις ρωσικές δυνάμεις στο κέντρο Makiivka (νοτιοδυτικά του Svatove) και βορειοδυτικά του Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk) απόδειξη ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα σε αυτές τις περιοχές.

Προέλαση Ρώσων προς το Siversk

Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά βορειοδυτικά της Bilohorivka (βορειοανατολικά του Siversk).

Μάχες εντός της πόλης Chasiv Yar

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα κοντά στο Chasiv Yar.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στη δυτική Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar).
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις βορειοδυτικά του Chasiv Yar προς την κατεύθυνση του Mayske, εντός του Chasiv Yar στους μικροπεριοχές Novyi και Zhovtnevyi, βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Kalynivka, νότια του Chasiv Yar κοντά στο Predtechyne και την Bila Hora, νοτιοανατολικά του Chasiv Yar κοντά σε Klishchiivka και Andriivka.

Μάχες εντός της πόλης Toretsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο Toretsk και δυτικά του Niu York (νότια του Toretsk).

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι προς το Pokrovsk – Έφθασε και η Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 6 και 9 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν τις ρωσικές δυνάμεις που δρουν δυτικά της Mykhailivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) αποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πρόσφατα τον οικισμό.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα βόρεια προάστια του Hirnyk και νότια του Ukrainsk (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Memryk (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Υπάρχουν έντονες μάχες στο Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Οι χειριστές drones της ρωσικής «Μεραρχίας των Μαύρων Μαχαιριών» φέρονται να επιχειρούν προς την κατεύθυνση του Pokrovsk.
Η Μεραρχία των Μαύρων Μαχαιριών είναι διάσημη για τις τεχνικές πολέμου που χρησιμοποιεί.

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν το Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου δείχνουν έναν Ρώσο στρατιώτη να κυματίζει μια ρωσική σημαία στο ορυχείο Pivdennodonbaska No. 1 (βορειοανατολικά του Vuhledar ή Ugledar).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοδυτικά της Prechystivka (δυτικά του Vuhledar).
Επίσης κατέλαβαν το Vodyane και προχώρησαν νότια του οικισμού.

UAF_Kursk_Incursion_September_9_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_9_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_September_9_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_September_9_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_9_2024.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης