Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άγρια κόντρα Trump με Kamala Harris, για Putin, Ουκρανία – Είσαι Μαρξίστρια, είσαι ντροπή - Το τέλος Πολέμου συμφέρει τις ΗΠΑ

Άγρια κόντρα Trump με Kamala Harris, για Putin, Ουκρανία – Είσαι Μαρξίστρια, είσαι ντροπή - Το τέλος Πολέμου συμφέρει τις ΗΠΑ
Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία συμφέρει τις ΗΠΑ τόνισε ο Trump - Η Kamala Harris είχε «καταστρέψει» τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις «τρελές πολιτικές» της
(upd4) Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ του Ρεπουμπλικάνου Trump και της υποψηφίας των Δημοκρατικών Kamala Harris με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον Ρώσο πρόεδρο Putin, την οικονομία και την μετανάστευση…
Σε δηλώσεις του ο Donald Trump υποστήριξε ότι ήταν το καλύτερο debate που είχε ποτέ ενώ η Kamala Harris προσκάλεσε τον Trump σε ένα δεύτερο debate εντός του Οκτωβρίου, το οποίο προσφέρθηκε να οργανώσει το Fox News.

Trump: Tο καλύτερο debate που είχα ποτέ - Νίκησα

Ο Trump υποστήριξε πως ήταν ο νικητής του debate, επισημαίνοντας πως ήταν το καλύτερο debate που είχε ποτέ παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, ήταν ένας απέναντι σε τρεις, καθώς κατηγόρησε τους συντονιστές του ABC News ότι ήταν πολύ άδικοι απέναντι του.
«Ήταν το καλύτερο debate που είχα» είπε μιλώντας στο CNN o Trump, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν θα επέβαλε μια εθνική απαγόρευση στο ζήτημα των αμβλώσεων, τόνισε ότι έδωσε μια τέλεια απάντηση επί του θέματος, αναφέροντας πως έχει καταπληκτική δουλειά για το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι έχει ενώσει την χώρα.
Ερωτηθείς για το εάν θα αποδεχθεί την πρόσκληση για ένα δεύτερο debate με την Kamala Harris, o Trump μάλλον... το απέρριψε.
«Η Harris θέλει να κάνει ένα ακόμα debate διότι ηττήθηκε απόψε.
Αλλά δεν ξέρω αν θα κάνουμε άλλο ένα.
Πρέπει να το σκεφτώ…
Αλλά εάν έχεις κερδίσει το debate, νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να κάνω ένα ακόμα» είπε ο Trump, τονίζοντας ότι όποιος χάνει, θέλει αμέσως ένα νέο αγώνα.
Όσον αφορά την ανάρτηση της παγκόσμιου φήμης τραγουδίστριας, Taylor Swift ότι θα στηρίξει την Kamala Harris, o Trump υποστήριξε ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για αυτό.

CNN: Νικήτρια του debate η Harris λέει το 63% των Αμερικανών τηλεθεατών

Νικήτρια του debate ήταν η Kamala Harris υποστηρίζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δημοσκόπηση που έγινε αμέσως μετά την τηλεμαχία των Harris – Trump.
Σύμφωνα με το CNN, η δημοσκόπηση έδειξε πως το 63% των Αμερικάνων τηλεθεατών υποστηρίζει πως η Harris είχε καλύτερη επίδοση από τον Trump, έναντι 37% που υποστηρίζει το αντίθετο.
Όπως επισημαίνεται, τα ευρήματα αυτά συνιστούν μια μετατόπιση του κοινού σε σχέση με το debate του περασμένου Ιουνίου μεταξύ του Trump και του Biden, όταν και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία είχε κυριαρχήσει έναντι του νυν προέδρου των ΗΠΑ.
Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές του debate εμφανίζονται διχασμένοι για το ποιος από τους δύο υποψηφίους φαίνεται να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα προβλήματα τους.
Συγκεκριμένα, το 44% λέει ότι η Harris τους καταλαβαίνει καλύτερα έναντι 43% που υποστηρίζει ότι ο Trump είναι αυτός που τα κατανοεί καλύτερα.
Ωστόσο, οι Αμερικάνοι τηλεθεατές δίνουν ένα πλεονέκτημα 20 ποσοστιαίων μονάδων στον Trump έναντι της Harris (55% έναντι 35%) μετά τη συζήτηση για τον χειρισμό της οικονομίας.

Το 82% λέει ότι δεν το επηρέασε το debate

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα είναι πως το 82% των Αμερικάνων που παρακολούθησε το debate, δεν επηρεάστηκε για το ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Το 14% τόνισε ότι το debate τους έκανε να αναθεωρήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν γνώμη, με μόλις το 4% να λέει ότι άλλαξε γνώμη για το ποιον θα ψηφίσει για πρόεδρο των ΗΠΑ.

Biden: Δεν ήταν καν κοντά…

Για νίκη της Kamala Harris έκανε λόγο σε ανάρτηση του στο Χ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Η Αμερική είδε απόψε την ηγέτη, με την οποία είμαι υπερήφανος να δουλεύω μαζί εδώ και 3,5 χρόνια.
Δεν ήταν καν κοντά.
Η αντιπρόεδρος Harris απέδειξε πως είναι η καλύτερη επιλογή για να πάει το έθνος μας μπροστά.
Δεν γυρίζουμε πίσω» ανέφερε ο Biden.

Η διαδικασία

Ο πρώτος γύρος των δημόσιων εκλογικών συζητήσεων με τη συμμετοχή των υποψηφίων για την προεδρία των πραγματοποιήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ABC την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.
Οι αντίπαλοι συζήτησαν για την Ουκρανία, τα οικονομικά ζητήματα, το πρόβλημα των αμβλώσεων, ανταλλάσσοντας συνεχώς αμοιβαίες κατηγορίες και επικρίσεις.
Όπως και στη συζήτηση Trump με Biden, δεν επιτρεπόταν κανένας θεατής.
Μόνο εκείνος που ήταν η σειρά του να μιλήσει είχε ανοιχτό το μικρόφωνό του.
Δόθηκαν δύο λεπτά για κάθε απάντηση και ένα επιπλέον λεπτό για διευκρίνιση.
Η συζήτηση διήρκεσε μιάμιση ώρα.
Απαγορευόταν στους υποψηφίους να φέρουν cheat sheets, να διαβουλεύονται με την ομάδα και να κάνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον μόνο οι παρουσιαστές είχαν αυτό το δικαίωμα.

Σύγκρουση στην Ουκρανία – Το τέλος του πολέμου συμφέρει τις ΗΠΑ

Ο Trump υποσχέθηκε και πάλι να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία ακόμη και πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ, και εφόσον κερδίσει τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
«Θα το κάνω γρήγορα και θα τερματίσω τον πόλεμο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, εάν εκλεγώ πρόεδρος, θα το κάνω ακόμη και πριν γίνω πρόεδρος», διαβεβαίωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν επιθυμεί να κερδίσει η Ουκρανία, ο πρώην πρόεδρος Trump είπε ότι θέλει να σταματήσει η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
«Θέλω να σώσω τις ζωές ανθρώπων που σκοτώνονται άσκοπα είναι πλέον εκατομμύρια οι νεκροί», είπε ο Trump.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο τερματισμός της σύγκρουσης είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να τερματίσουμε τη σύγκρουση και να καταλήξουμε σε συμφωνία, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην καταστροφή ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο πολιτικός.
Ο Trump επέκρινε επίσης τον σημερινό Πρόεδρο Biden, ότι ουσιαστικά σταμάτησε την επαφή με τον Ρώσο ηγέτη Putin.
«Δεν έχει καλέσει τον Putin στο τηλέφωνο τα τελευταία δύο χρόνια, δεν προσπαθούν καν να το κάνουν αυτό», είπε ο Trump.
«Ο Biden δεν είχε ιδέα πώς να μιλήσει στον Putin.
Δεν είχε ιδέα πώς να το σταματήσει, και τώρα έχετε εκατομμύρια νεκρούς και η κατάσταση μόνο χειροτερεύει» πρόσθεσε ο Trump.
Ο πρώην πρόεδρος Trump κατηγόρησε την αντίπαλό του ότι απέτυχε να εξασφαλίσει την ειρήνη μετά την αποστολή της να διαπραγματευτεί με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Η Kamala Harris χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ψέμα, λέγοντας ότι συναντήθηκε μόνο με τον Zelensky.
«Συναντήθηκα πραγματικά με τον Zelensky λίγες μέρες πριν εισβάλει η Ρωσία...
Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο Zelensky, μοιράστηκα μαζί του αμερικανικές πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να υπερασπιστεί την χώρα του», τόνισε η Kamala Harris.

Για την «υποστήριξη» του Putin

Ο Trump επέκρινε την Kamala Harris μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Putin που υποστήριξε την υποψηφιότητα της Kamala Harris.
«Ο Putin την υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα, είπε:
«Ελπίζω να κερδίσει».
Νομίζω ότι το εννοούσε πραγματικά».
Η Kamala Harris, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι η Ρωσία επωφελείται από τον Trump ως Πρόεδρο επειδή μπορεί να χειραγωγηθεί μέσω «κολακείας και εύνοιας».
Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ομιλίας στην ολομέλεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Kamala Harris, όπως συνέστησε ο σημερινός πρόεδρος Biden.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι η Kamala Harris έχει ένα τόσο τοξικό γέλιο, από το οποίο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα πάει καλά.

Ζητήματα οικονομίας, αμβλώσεων και μετανάστευσης – Οι δημοκρατικοί δεν τα κατάφεραν – Μαρξιστής η Kamala Harris

Ο Trump κατηγόρησε την Kamala Harris ότι δεν είχε σχέδιο για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού και τη βελτίωση της οικονομίας των ΗΠΑ.
«Δεν έχει σχέδιο», είπε ο πρώην πρόεδρος.
Ο Trump έθεσε πολλά ζητήματα πολιτικής που η κυβέρνηση του Biden και Kamala Harris υποσχέθηκαν, αλλά δεν τα κατάφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, αναφέροντας το θέμα των φοιτητικών δανείων και των αμβλώσεων.
Επέκρινε επίσης τη ω ότι δεν έχει τις δικές της πολιτικές, λέγοντας ότι μοιάζει όλο και περισσότερο με τον εαυτό της σε ορισμένα θέματα.
Την ίδια στιγμή, ο πρώην πρόεδρος Trump αποκάλεσε την αντίπαλό του «μαρξιστή».
Ο Trump χαρακτήρισε επίσης την κυβέρνηση Biden «καταστροφή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια προχώρησε στο θέμα των «εκατομμυρίων ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας».
Αργότερα επέστρεψε σε αυτό το θέμα, εκφράζοντας την άποψη ότι η Kamala Harris είχε «καταστρέψει» τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις «τρελές πολιτικές» της.
Ο Trump ζήτησε την Kamala Harris να εγκαταλείψει το debate, να πάει στην Ουάσιγκτον και να αναγκάσει τον Biden να υπογράψει το νομοσχέδιο για «το κλείσιμο των συνόρων».
«Εάν ο Biden υπογράψει το νομοσχέδιο για το κλείσιμο των συνόρων, το μόνο που έχει να κάνει είναι να κλείσει τα σύνορα»
Ο πρώην πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα υπογράψει την απαγόρευση των αμβλώσεων σε εθνικό επίπεδο, αφού η Kamala Harris τον επέκρινε για την υποτιθέμενη πρόθεσή του.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τις πολιτικές των Δημοκρατικών για τις αμβλώσεις «ριζοσπαστικές», λέγοντας ότι η άμβλωση πρέπει να είναι ένα ζήτημα σε εθνικό επίπεδο.

Η Kamala Harris κατηγόρησε τον Trump ότι ευνοεί τους πλουσίους

«Όταν κοιτάς το οικονομικό του σχέδιο, όλα αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις για τους πλουσιότερους ανθρώπους», είπε, χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Trump να επιβάλει σαρωτικούς δασμούς σε όλες τις εισαγωγές έως και 20% «φόρο στα καθημερινά αγαθά».
Ο αντιπρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση Biden έπρεπε να «καθαρίσει το χάος που άφησε ο Trump» μετά από τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο.
Κατηγόρησε τον Trump ότι άφησε τις ΗΠΑ με «το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από τη Μεγάλη Ύφεση», «την πιο σοβαρή επίθεση στη δημοκρατία από τον Εμφύλιο Πόλεμο» και «τη χειρότερη επιδημία δημόσιας υγείας εδώ και έναν αιώνα».

Ο κόσμος χρειάζεται ένα ικανό ηγέτη

Η Kamala Harris είπε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες κοροϊδεύουν τον Trump και στους αμερικανικούς στρατιωτικούς κύκλους τον θεωρούν «ντροπή».
«Έχω μιλήσει με μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας, μερικοί εργάστηκαν για σένα, και σε αποκαλούν «ντροπή»», είπε στον Trump η Kamala Harris.
Σε απάντηση, ο Trump ανέφερε τα λόγια του Ούγγρου πρωθυπουργού Orban, ο οποίος είπε νωρίτερα ότι ο κόσμος χρειάζεται έναν «ισχυρό ηγέτη των ΗΠΑ», όπως είναι ο Trump.
Μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πενσυλβάνια, ο Trump είπε ότι «μάλλον πυροβολήθηκε στο κεφάλι» εξαιτίας της ρητορικής της Kamala Harris και των Δημοκρατικών.

Πιο θανατηφόρος στρατός και οι ΗΠΑ σε παρακμή

Στην τελευταία της ομιλία μετά τη συζήτηση, η Kamala Harris υποσχέθηκε να παράσχει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον πιο θανατηφόρο στρατό στον κόσμο εάν κερδίσει τις εκλογές.
«Έχω δεσμευτεί να δημιουργήσω μια οικονομία ευκαιριών επενδύοντας σε μικρές επιχειρήσεις, σε νέες οικογένειες...
Πιστεύω σε ότι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να υποστηρίξουμε τη θέση της Αμερικής στον κόσμο και να μας δώσουμε τον σεβασμό που δικαιωματικά μας αξίζει, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού μας στρατού και διασφαλίζοντας ότι έχουμε την πιο θανατηφόρα μαχητική δύναμη στον κόσμο».
Ο Trump είπε στην τελική του ομιλία στο debate ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «παρακμή», αμφισβητώντας τι εμπόδισε τους Δημοκρατικούς να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Θέλω να κάνω μια απλή ερώτηση:
Γιατί δεν έκανε τίποτα;
Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή, σε σοβαρή παρακμή.
Είμαστε στο περιθώριο παντού στον κόσμο.
Οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν καταλαβαίνουν τι μας έχει συμβεί.
Εμείς δεν έχουμε ηγεσία και δεν κατανοούμε τι μας συνέβη», είπε ο Trump.
Ο πολιτικός εξέφρασε την ανησυχία του ότι μια σειρά από συγκρούσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της θητείας των Δημοκρατικών στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα οδηγούσαν σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, «όμοιο του οποίου δεν έχουν ξαναδεί».
Σύμφωνα με τον Trump, οι Αμερικανοί «δεν πρέπει να θυσιάσουν τη χώρα τους εξαιτίας της κακής πολιτικής ηγεσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης