Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Lamborghini: 50 χρόνια από την παραγωγή της πρώτης Countach!

Lamborghini: 50 χρόνια από την παραγωγή της πρώτης Countach!
Τον Μάρτιο του 1974, ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Countach στο εργοστάσιο της Lamborghini, στη Sant’Agata Bolognese
Το εμβληματικό supercar όχι μόνο μπήκε στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά παρέμεινε στην αγορά για 16 ολόκληρα χρόνια.
Ήταν το πρώτο μοντέλο της Lamborghini που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου «in-house», με τις εσωτερικές επενδύσεις να παράγονται στο τμήμα Ταπετσαρίας της εταιρείας, κάτι που αποτέλεσε επανάσταση και, 50 χρόνια μετά, έχει καταστεί παράδοση στη Sant’Agata Bolognese.
Με αφορμή την επέτειο αυτή, η Lamborghini επανάφερε την πρώτη Countach LP 400 στη γραμμή παραγωγής στην οποία δημιουργήθηκε, για μια φωτογράφιση που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν.
Σήμερα, στην ίδια γραμμή παραγωγής κατασκευάζεται η Lamborghini Revuelto, προσδίδοντας ένα διαχρονικό χαρακτήρα στη σχέση μεταξύ των δύο μοντέλων.
Η Lamborghini Countach LP 500 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 11 Μαρτίου 1971 ως πρωτότυπο και η άμεση επιτυχία του οδήγησε στην απόφαση να κατασκευαστεί μαζικά.
Μετά από τρία χρόνια τεχνικής εξέλιξης και εντατικών δοκιμών, η Lamborghini παρουσίασε την Countach LP 400.
Η Countach αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή για την εταιρεία, καθώς για πρώτη φορά η παραγωγή του αμαξώματος έγινε εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιο της Lamborghini.
Μέχρι τότε, τα αμαξώματα κατασκευάζονταν από εξωτερικούς κατασκευαστές και στη συνέχεια συναρμολογούνταν με τα μηχανικά μέρη στη Sant’Agata Bolognese (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης