Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στις αγορές της Ασίας, στον απόηχο του debate Trump - Harris - Ο Nikkei στο -1,6%

Τριγμοί στις αγορές της Ασίας, στον απόηχο του debate Trump - Harris - Ο Nikkei στο -1,6%
Οι ιαπωνικές μετοχές ηγούνται της πτώσης, με τον δείκτη Nikkei 225 να υποχωρεί 1,6%
Οι ασιατικές αγορές υποχώρησαν την Τετάρτη λόγω των ανησυχιών για την ανάπτυξη ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και καθώς οι αγορές αποτιμούν τις επιπτώσεις του debate ανάμεσα σε Donald Trump και Kamala Harris.
Οι ιαπωνικές μετοχές ηγούνται της πτώσης, με τον δείκτη Nikkei 225 να υποχωρεί 1,6%, ενώ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 0,8%.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,75%, ενώ ο δείκτης blue-chip υποχώρησε κατά 0,16%.
Οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη επανεμφανίστηκαν καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια την Τρίτη, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν εν όψει του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αργότερα την Τετάρτη και της συνεδρίασης πολιτικής της Fed την επόμενη εβδομάδα.
Οι αγορές τιμολογούν 66% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ 34% πιθανότητα αποδίδεται για μείωση κατά 50 μονάδες βάσης στις 18 Σεπτεμβρίου, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch της CME.
Το δολάριο παρέμεινε αμυντικό, με το γεν να ενισχύεται έως και 0,6% στα 141,51 ανά δολάριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Άγρια κόντρα Trump - Harris

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump και της υποψηφίας των Δημοκρατικών Kamala Harris με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον Ρώσο πρόεδρο Putin, την οικονομία και την μετανάστευση…
Σε δηλώσεις του ο Donald Trump υποστήριξε ότι ήταν το καλύτερο debate που είχε ποτέ ενώ η Kamala Harris προσκάλεσε τον Trump σε ένα δεύτερο debate εντός του Οκτωβρίου, το οποίο προσφέρθηκε να οργανώσει το Fox News.

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο μετά το sell off

Oι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν την Τετάρτη, μετά από πτώση άνω του 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, και εξακολουθούσαν να κυμαίνονται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό τους των τελευταίων τριών ετών, αφού ο OPEC+ αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για τη ζήτηση φέτος και το 2025.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent διαμορφώθηκαν τελευταία κατά 0,68% υψηλότερα στα 69,65 δολάρια το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 0,75% στα 66,25 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης