Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Απόδειξη ενοχής τα λόγια της Nuland - ΗΠΑ και Βρετανία υπονόμευσαν την ειρήνη στην Ουκρανία

Zakharova: Απόδειξη ενοχής τα λόγια της Nuland - ΗΠΑ και Βρετανία υπονόμευσαν την ειρήνη στην Ουκρανία
Η Ουάσινγκτον πίσω από την άρνηση του Κιέβου να διαπραγματευτεί
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις της Victoria Nuland αποτελούν μία απόδειξη της ενοχής των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας για την Ουκρανία, κατήγγειλε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, με αφορμή την παραδοχή της πρώην ανώτατης αξιωματούχου του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
Η κ. Zakharova σχολίασε πως η Δύση δεν επιδίωξε ποτέ μια πολιτική ή διπλωματική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης και οι αποκαλύψεις της Nuland επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση.
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπονόμευση των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης (Απρίλιος 2022), παρουσιάζοντας τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Boris Johnson ως εμπνευστή της κατάρρευσης των συμφωνιών.
«Υπάρχει μια πραγματική εγκληματική συνωμοσία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας εδώ», κατέληξε η Maria Zakharova, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως είχε μεταδώσει το KP.RU, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις με βάση τα έγγραφα της Κωνσταντινούπολης, ενώ η Μόσχα είχε πρακτικά συμφωνήσει σε όλες τις παραμέτρους μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας με κυβερνητικούς εκπροσώπους στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης