Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμική κόλαση από ΗΠΑ, Βρετανία - Πράσινο φως σε Ουκρανία να χτυπήσει με ATACMS, Storm Shadow - Ρωσία: Είστε όλοι στόχοι

Πολεμική κόλαση από ΗΠΑ, Βρετανία - Πράσινο φως σε Ουκρανία να χτυπήσει με ATACMS, Storm Shadow - Ρωσία: Είστε όλοι στόχοι
ΗΠΑ, Βρετανία έδωσαν ανεπίσημα το πράσινο φως για ουκρανικά χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος - Με καταστροφικά χτυπήματα δηλώνει ότι θα απαντήσει η Μόσχα
(upd) Σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγείται η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς η κυβέρνηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ αίρει τους περιορισμούς για τη χρήση αμερικανικών όπλων από τους Ουκρανούς για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Υπακούοντας τυφλά στα κελεύσματα του στρατωτικού - βιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ ο Αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος παρακάμπτει τις ενστάσεις του υπουργού Άμυνας Lloyd Austin και της CIA για τη λήψη μίας τόσο επικίνδυνης απόφασης.
Η Ουκρανία έχει λάβει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS και Storm Shadow από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι δύο χώρες δεν επέτρεψαν αρχικά τη χρήση τους εντός της ρωσικής επικράτειας.
Oι ATAMCS έχουν εμβέλεια μεγαλύτερη των 320 χιλιομέτρων ενώ οι Storm Shadow άνω των 400.
Ωστόσο οι Ρώσοι έχουν ήδη μεταφέρει σημαντικά στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία πιο μακριά από την εμβέλεια των δύο όπλων.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει τη Δύση με πολύ ισχυρή απάντηση με τα πλέον καταστροφικά όπλα.

Κρυφά ο Blinken άναψε το πράσινο φως στους Ουκρανούς

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken υπαινίχθηκε ότι οι ΗΠΑ αίρουν τους περιορισμούς προς στην Ουκρανία για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας με σκοπό χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Η απόφαση θεωρείται ότι ελήφθη κρυφά καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε από το Κίεβο ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσαρμόζουν την πολιτική τους, γράφει ο Guardian.
Παρόμοια άρση περιορισμών και από τη Βρετανία για τη χρήση πυραύλων Storm Shadow.
Έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, David Lammy ο Blinken είπε ότι οι ΗΠΑ είναι «από την πρώτη μέρα» πρόθυμες να προσαρμόζουν την πολιτική τους ανάλογα με τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης.
«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», τόνισε.
Ο Blinken είπε ότι αυτός και ο Lammy θα ενημερώσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden και τον Βρετανό πρωθυπουργό Keir Starmer αντίστοιχα μετά τις συνομιλίες τους την Τετάρτη (11/9) με τον
Volodmyr Zelensky.
Ο Blinken τόνισε ότι η αποστολή βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική σκέψη στο Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.
Ήταν μια «σημαντική και επικίνδυνη κλιμάκωση», είπε.
Ο Blinken και ο David Lammy επισκέφθηκαν την Ουκρανία στις 11 Σεπτεμβρίου για να συναντήσουν τον Volodymyr Zelensky και άλλους κορυφαίους Ουκρανούς αξιωματούχους πριν από τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden και του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer στις 13 Σεπτεμβρίου.
blinken_ukraine.JPG

Η σύνδεση με το Ιράν και η Κίνα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ο Blinken και ο Lammy ρωτήθηκαν εάν εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί εάν επιτραπεί στο Κίεβο να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας.
«Είδαμε τη Ρωσία να κλιμακώνει τώρα τις επιθέσεις της εντός της Ουκρανίας σε πολίτες, σε ενεργειακές υποδομές, καθώς και στον ουκρανικό στρατό», απάντησε ο Blinken.
«Αν κάποιος λαμβάνει μέτρα κλιμάκωσης, φαίνεται ότι είναι ο Putin και η Ρωσία», είπε o Blinken.
«Είναι ο Putin που κλιμακώνει με τους πυραύλους από το Ιράν», τόνισε ο Lammy, καλώντας την Κίνα να μην πετάξει την τύχη της σε «αυτή την ομάδα αποστατών (Ρωσία – Ιράν)».
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν τους εκτοπισμένους Ουκρανούς, το ενεργειακό δίκτυο στην Ουκρανία
και τις προσπάθειες αποναρκοθέτησης, ανακοίνωσε επίσης o Blinken.
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν 325 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν στην επισκευή της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας, η οποία απαιτεί ενίσχυση ενόψει του χειμώνα και των ρωσικών επιδρομών.

Επίσημα πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου το πράσινο φως από ΗΠΑ στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αλλάξουν τη στάση τους σχετικά με την απαγόρευση στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει σε βάθος το ρωσικό έδαφος σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ανέφεραν νωρίτερα οι Times επικαλούμενοι πηγές στη βρετανική κυβέρνηση.
Η Ουάσιγκτον μπορεί να επιτρέψει στο Κίεβο να χτυπήσει επισήμως βαθιά στη Ρωσία πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 22-23 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να άλλαξαν την άποψή τους για το θέμα, έγραψαν οι Times.
Η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος αλλά είναι σημαντικό για το Κίεβο να λάβει άδεια από τις ΗΠΑ για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τη στόχευση.
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Michael McCaul, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε στο Axios ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, κατά την επίσκεψη στο Κίεβο, έδινε στην Ουκρανία την άδεια να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους ATACMS.

Αντιδρούν Austin και CIA στην άρση των περιορισμών

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden είχε διχαστεί σχετικά με το ζήτημα της λήψης άδειας από την Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας, ανέφεραν οι Financial Times.
Το State Department του Blinken ήταν πιο δεκτικό στα επιχειρήματα της Ουκρανίας και πολλών δυτικών συμμάχων της, ενώ το Πεντάγωνο του Austin και οι μυστικές υπηρεσίες (CIA) αντιτίθενται στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας στα ρωσικά μετόπισθεν, ανέφερε η εφημερίδα.
Το Πεντάγωνο παρατηρεί με αγωνία ότι η Ρωσία έχει αναδιατάξει τα πολεμικά της αεροσκάφη σε αεροδρόμια που βρίσκονται εκτός της εμβέλειας των πυραύλων ATACMS.

Dominique Trencan (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία για κέρδη της στρατιωτικής βιομηχανίας

Το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έχει συμφέρον από τη συνέχιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και δεν θέλει να τελειώσει, δήλωσε ο στρατηγός Dominique Trencan, πρώην επικεφαλής της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής στον ΟΗΕ, στη Le Journal du Dimanche.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, «το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένο» για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ουκρανία, παρόλο που κανείς στην Ουάσιγκτον δεν πιστεύει ότι το Κίεβο θα κερδίσει.
Ο λόγος είναι ότι αυτή η σύγκρουση, σύμφωνα με τον Trencan, «αποφέρει τεράστια κέρδη» για τη στρατιωτική βιομηχανία των ΗΠΑ λόγω της βοήθειας προς το Κίεβο και των αποστολών όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κιέβου από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ενώ η στρατιωτική τους βοήθεια «έφθασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια», υπενθυμίζει η εφημερίδα.
Τον Απρίλιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι με την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ ανάγκασαν το Κίεβο να δώσει όλες τις μάχες, ενώ εκείνες έμειναν πίσω και αποκόμισαν τα κέρδη.

Soldiers came to White Sands Missile Range December 14th, 2021 to conduct live fire testing of old missiles to confirm the older weapons are still reliable and ready for use.The Soldiers, from the 3rd Battalion, 321st Field Artillery Regiment of the 18th Field Artillery Brigade out of Fort Bragg NC, visited the New Mexico range to conduct reliability tests of early versions of the Army Tactical Missile System.

Το ρωσικό τελεσίγραφο στις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο επικοινώνησε με το Πεντάγωνο και περιέγραψε με τρομακτική ακρίβεια, τι θα συμβεί στο ΝΑΤΟ εάν γίνει άλλη μια επίθεση σε υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο ή δοθεί πράσινο φως στην Ουκρανία για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Μόλις «διάβασαν» οι ΗΠΑ το ρωσικό τελεσίγραφο η συλλογική Δύση απέρριψε ακαριαία το αίτημα του Κιέβου.
«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι διαθέτουν ακόμη κάποια μορφή μηχανισμού επιβίωσης στο μυαλό τους σε λειτουργία», παρατηρεί χαρακτηριστικά ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Zelensky δεν έχει τέτοιες σκέψεις και θέλει απλώς μια κλιμάκωση.
«Πρέπει να έχουμε αυτή τη δυνατότητα χρήσης των όπλων μεγάλης εμβέλειας, όχι μόνο στο διαιρεμένο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά και στη Ρωσία, έτσι ώστε η Μόσχα να έχει κίνητρα να επιδιώξει την ειρήνη», είπε o Zelensky, προσθέτοντας: «Πρέπει να πλήξουμε ρωσικές πόλεις έτσι ώστε οι Ρώσοι στρατιώτες να σκεφτούν τι χρειάζονται: ειρήνη ή Putin».
Προφανώς, μια τέτοια απειλή δεν μπορεί να αγνοηθεί και η Μόσχα έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πως θα αισθανθούν και οι ίδιες τις συνέπειες τέτοιων επιθέσεων.

storm_1.jpg
Τρόμος στο Πεντάγωνο με τις πτήσεις των MiG – 31 στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν και άλλο ένα μήνυμα στη Δύση. Έστειλαν τα MiG-31BM για να διακόψουν τις επιχειρήσεις ISR του ΝΑΤΟ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ώστε να σταματήσουν τα ουκρανικά χτυπήματα στην Κριμαία.
Γεγονός είναι ότι τα χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας στις ρωσικές πόλεις δεν επιτυγχάνουν τίποτα, καθώς σπάνια πλήττουν στρατιωτικούς στόχους.
Τα θύματα είναι σχεδόν αποκλειστικά πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, όπως είπε ο Zelensky αυτός είναι ακριβώς ο στόχος, που είχε ήδη ανακοινωθεί από την ουκρανική ηγεσία και τον μηχανισμό πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η Μόσχα είναι πιθανό να απαντήσει αρκετά σθεναρά εάν συνεχιστεί αυτό.
Μπορεί επίσης να υποστηριχθεί ότι η ουκρανική στρατηγική για αέναη κλιμάκωση δεν προσφέρει κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου στο Donbass συντρίβονται.

Τελευταία προειδοποίηση Ρωσίας: Θα απαντήσουμε σκληρά με τα πιο ισχυρά καταστροφικά όπλα

Η Ρωσία θα απαντήσει σκληρά με τα πιο ισχυρά και καταστροφικά της όπλα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin, αναφερόμενος στις εκκλήσεις του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky σε ΗΠΑ και ΕΕ να του επιτραπεί να χρησιμοποιήσει τα δυτικά όπλα για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Volodin, ο πρόεδρος της Ουκρανίας με το να συζητά με ΗΠΑ και ΕΕ για την προμήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας και για την χρήση του για πλήγματα στο ρωσικό έδαφος, τις καθιστά άμεσα συμμετέχουσες στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Η Ουάσιγκτον και άλλα ευρωπαϊκά κράτη γίνονται εμπλεκόμενοι στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Με το να ζητούν από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αγγλία να τους παράσχουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς, πυραύλους και άλλο εξοπλισμό και με το να συζητούν μαζί τους για χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος, ο Zelensky καθιστά αυτές τις χώρες άμεσα εμπλεκόμενες στη σύγκρουση στην Ουκρανία» είπε ο Volodin.
Σύμφωνα με τον Volodin, όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι «η χώρα μας θα αναγκαστεί να απαντήσει, χρησιμοποιώντας πιο ισχυρά και καταστροφικά όπλα, προστατεύοντας τους πολίτες της», ενώ σημειώνει ότι ο Zelensky δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της Ουκρανίας.
«Δεν σκέφτεται την ασφάλειά τους.Πήρε τους γονείς του στο Ισραήλ πριν από πολύ καιρό, η οικογένειά του ζει στο Λονδίνο.
Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν είναι να παραμείνει στην εξουσία.
Αλλά είναι απίθανο να το πετύχει.
Με την αλλαγή της ηγεσίας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό το ληγμένο αμερικανικό σαπούνι γίνεται τοξικό.
Θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Volodin.

fath.JPG

«Είστε όλοι στόχοι»

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στη Δύση ότι όσοι βοηθούν το Κίεβο και τον πρόεδρο Zelensky είναι νόμιμοι στόχοι της Ρωσίας απηύθυνε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzya.
Όπως είπε, ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών ξένων πολιτών στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι η Δύση κάνει τα πάντα για την ουκρανική σύγκρουση
«Η ιδιαιτερότητα αυτής της σειράς των χτυπημάτων ήταν η εξάλειψη ενός σημαντικού αριθμού ξένων εκπαιδευτών, επομένως όσοι παρακολουθούν αυτό το θέμα μπορούν να περιμένουν μεγάλο αριθμό νεκρολογιών για τον ξαφνικό θάνατο υψηλόβαθμων Αμερικανών, Γάλλων, Πολωνών και Σουηδών αξιωματικών.
Έχουμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι όσοι βοηθούν την κλίκα του Zelensky, θα γίνουν νόμιμοι στόχοι μας», συνέχισε.

guardian_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης