Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Καταδικάζουμε τη συμφωνία για αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου

Τουρκία: Καταδικάζουμε τη συμφωνία για αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου
«Bήματα που έλαβαν οι αρχές των ΗΠΑ εις βάρος της ασφάλειας της τουρκοκυπριακής πλευράς» καταγγέλλει η Άγκυρα
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική προεδρία εκφράζει την ενόχλησή της σχετικά με την υπογραφή οδικού χάρτη διμερούς αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε την υπογραφή οδικού χάρτη για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης. Συμφωνούμε με τις απόψεις που εκφράζονται στη δήλωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για το θέμα αυτό και υποστηρίζουμε πλήρως τη δικαιολογημένη αντίδραση των αρχών της ΤΔΒΚ.
Αυτά τα βήματα που έλαβαν οι αρχές των ΗΠΑ εις βάρος της ασφάλειας της τουρκοκυπριακής πλευράς, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης τον περασμένο Ιούνιο της έναρξης στρατηγικού διαλόγου με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, υπονομεύουν την ουδέτερη θέση των ΗΠΑ έναντι της νήσου Κύπρου και καθιστούν δυσκολότερη την επίτευξη δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού ζητήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα πρέπει να επανεξεταστούν. Η Τουρκία, ως Μητέρα Πατρίδα και Εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια και την ευημερία των Τουρκοκυπρίων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης